Panu Aaltio

1982 Componist

Panu Aaltio (1982) is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Eiland vol geheimen

2014 | Avonturenfilm, Familiefilm

Finland/Griekenland 2014. Avonturenfilm van Taavi Vartia. Met o.a. Nuutti Konttinen, Emil Auno, Veikka Vainikka, Ifigeneia Tzola en Ioanna Triantafyllidou.

Vakantie! De veertienjarige Toni (Konttinen) viert die op een idyllisch Grieks eiland. Maar hij heeft zijn moeder verloren, en zijn vader heeft nu een nieuwe vriendin die twee stiefbroertjes meebrengt. Toni's leven krijgt een spannende wending wanneer een leuk lokaal meisje, Adriana (Tzola), wordt ontvoerd. Finse avonturenfilm blijft nogal aan de oppervlakte waar het de serieuze levensthema's betreft. Met fraaie plaatjes van knalblauw zeewater, slingerende bergweggetjes, achtervolgingen per waterscooter, en pittoreske smalle straatjes zit het daarentegen wel goed. Opgenomen op Kos.

Sauna

2008 | Horror

Finland/Tsjechiƫ 2008. Horror van Antti-Jussi Annila. Met o.a. Ville Virtanen, Tommi Eronen en Viktor Klimenko.

Twee broers moeten als legercartograaf aan het eind van de Russisch-Zweedse oorlog in 1595 de nieuwe grenzen vaststellen. Als de jongste broer Knut getuige is van enkele wel erg exorbitante staaltjes van moordlust bij Eerik krijgt hij zijn twijfels over diens geestelijke gezondheid. Gelukkig stuiten de broers midden in een moeras op een sauna, die alle zonden weg zou kunnen wassen. Sfeervol werkje van Annila, die eerder de opmerkelijke Finse vechtfilm Jade Warrior maakte. Weinig platte horror, des te meer fraaie, sombere beelden, stemmige muziek en diepe overpeinzingen over schuld en boete.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Panu Aaltio op televisie komt.

Reageer