Cestmír Kopecky

Producer

Cestmír Kopecky is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Návrat idiota

1999 | Komedie

Tsjechië 1999. Komedie van Sasa Gedeon en Sasa Gedeon. Met o.a. Jirí Langmajer, Jirí Machácek, Zdena Hadrbolcová, Jitka Smutná en Pavel Marek.

Nadat zijn film Indianske leto de kassa's van Tsjechische bioscopen gekraakt had, durfde scenarist-regisseur Gedeon het aan om met Dostojevski's thema's aan de haal te gaan. Gedeon verplaatste 'De Idioot' van het 19de-eeuwse Rusland naar het moderne Tsjechië; hij nam eigenlijk alleen de essentie mee en dat is bewonderenswaardig. Franticek (Liska) is de idioot die vrij komt na een leven lang in een geestelijke instelling gewoond te hebben. Hij bekijkt de wereld met een frisheid en openheid die 'gewone' mensen niet kennen. Hij houdt van iedereen evenveel, kijkt verlangend naar kleinburgerlijk leven waarin mensen handen schudden en zoenen. Eenmaal aangekomen bij familie raakt hij wel flink in de war: zijn verwanten hebben ingewikkelde dubbelrelaties. Tussen Kerst en Nieuwjaar, een tijd waarin iedereen gelukkig, barmhartig en zelfkritisch moet zijn, bekommert niemand zich werkelijk om Franticek. Maar ongewild vertrouwt men hem wel en leert men van hem. The Return of the Idiot is met een blik aanstormende topacteurs, overdachte kadrering en wat Jezus-elementen een van de betere Tsjechische films.

Cesta pustým lesem

1998 | Drama

Tsjechië 1998. Drama van Ivan Vojnár. Met o.a. Václav Koubek, Pavel Landovský, Jana Dolanská, Jíří Soukup en Eliska Sirová.

Dr. Holoubek (Koubek), een jonge tandarts, verlaat Wenen, de hoofdstad van de Hongaars-Oostenrijkse monarchie, vlak voor het uitbreken van WO I (1914-18) en strijkt neer in een nietig dorpje in Bohemen (tegenwoordig Tsjechi[KA3]e). Hij observeert als een buitenstaander de dorpelingen die zich onderscheiden met roddel, kleingeestigheid, onhebbelijkheid, hebzucht, chantage, overspel, warmte, genegenheid, eerlijkheid e.d. Hij ontmoet de oprechte Hudlerov[KA1]a (Dolansk[KA1]a), een weduwe die getekend is door het zware leven, een opstandige zoon heeft en samenleeft met postbode Kokesch (Landovsk[KA1]y) en de mooie Anna (Sirová), die alle macho's uit het dorp het hoofd op hol brengt. Kokesch laat Hudlerová zitten voor een ander en de dorpsintriges en al dat kleine leed worden overschaduwd door de gebeurtenissen van de oorlog. Vojnár's film is traag, dromerig en poëtisch. Het feit dat hij zich bekwaamd heeft in documentaires is te merken aan de precisie waarmee hij zijn onbenullige personages waarneemt en portretteert. Helaas liep het publiek voor deze in zwart-wit gedraaide film niet warm en wisten de critici er geen raad mee. Het scenario is van Ivan Arseniev en het camerawerk is van Jaromír Kačer. Geproduceerd met fondsen van de Tsjechische tv en Duitse zender ZDF.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cestmír Kopecky op televisie komt.

Reageer