Deborah Kara Unger (1964): cast.
Er zijn 23 films gevonden.

The Way

2010 | Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje 2010. Drama van Emilio Estevez. Met o.a. Martin Sheen, Emilio Estevez, Deborah Kara Unger en Yorick van Wageningen.

Daniel, de volwassen zoon van de Amerikaanse oogarts Tom, is in Frankrijk overleden. Tom haalt de stoffelijke resten op en hoort dat Daniel verongelukte op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Impulsief besluit Tom die route dan maar zelf te lopen, om onderweg de as van zijn zoon te verstrooien. Hij krijgt al snel gezelschap van een paar rare snuiters. Estevez regisseerde zijn diepgelovige vader Sheen in dit kalme drama, waarin de toon soms wel erg ernstig en spiritueel wordt. Humor, goed spel en oogverblindende landschappen compenseren dat gelukkig.

Angel and the Bad Man

2009 | Western

Canada​/​​Verenigde Staten 2009. Western van Terry Ingram. Met o.a. Lou Diamond Phillips, Deborah Kara Unger en Luke Perry.

Een gewonde man zakt ineen op de drempel van een mormonenfamilie die hem vervolgens onderdak verschaft. Als hij stukje bij beetje weer opkrabbelt, wordt hij verliefd op de dochter en beseft hij dat hij het wat rustiger aan moet gaan doen. Hij is echter geobsedeerd door de moord op zijn vader en daarom grijpt hij nog één keer naar de wapens.

The Alibi

2006 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Nederland 2006. Komedie van Met o.a. Steve Coogan, Rebecca Romijn, Deborah Kara Unger, John Leguizamo en Henry Rollins.

Da's nog eens handig: een alibi-makelaar! Iedere overspelige kan Ray (Coogan) inschakelen, die vervolgens een waterdicht alibi creëert. Wel tegen een prijs natuurlijk. Met zijn nieuwe assistente Lola (voormalig model Romijn) krijgt hij echter via een vaste klant een zaak op zijn bord die lastiger ligt: een moord. Dat terwijl hij uit principe geen misdaad 'doet'. Debuterende regisseurs Checkowski en Mattila trommelden een gezellige ensemblecast op, met acteurs als Sam Elliott, James Brolin en Selma Blair, voor een lichtvoetig, visueel glad oplichtersdrama met film noir trekjes dat best vermaakt. Ook bekend als het mooi klinkende Lies & Alibis.

Silent Hill

2006 | Horror, Thriller, Fantasy

Canada​/​​Frankrijk 2006. Horror van Christophe Gans. Met o.a. Radha Mitchell, Sean Bean, Laurie Holden, Jodelle Ferland en Deborah Kara Unger.

De regisseur van het oogverblindende Le pact des loups koos bij het verfilmen van het populaire computerspel Silent Hill voor de look and feel. Silent Hill begint clichématig met een meisje dat 'Silent Hill' in haar dromen roept. Haar moeder (Mitchell) brengt haar vervolgens naar het spookstadje met die naam, raakt haar daar kwijt en zo begint een prachtig vormgegeven, lange zoektocht door een hel op aarde. Het is er meestal aardedonker en wat er gebeurt is onbegrijpelijk, maar dat krijg je met een regisseur die zegt: 'Horrorfilms horen net als moderne kunst geen duidelijke inhoud te hebben.'

White Noise

2005 | Horror, Thriller, Fantasy, Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2005. Horror van Geoffrey Sax. Met o.a. Michael Keaton, Deborah Kara Unger, Chandra West, Ian McNeice en April Telek.

Architect Jonathan (Keaton) is in diepe rouw om zijn vrouw Anna (West) die bij een ongeluk is omgekomen, wanneer hij hoort over EVP, oftewel electronic voice phenomenon. Volgens kenners communiceren mensen van gene zijde met ontvankelijke levenden via de ruis in televisies, radio's en dergelijke. Dat wil Jonathan meemaken. Zal dat idee bij de meeste mensen al de haren rechtop doen staan, hij trekt met zijn pogingen natuurlijk ook nog eens 'slechte krachten' aan. Onprettige thriller met rommelig script heeft tenminste nog prima acteurs in de hoofdrollen.

A Love Song for Bobby Long

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Shainee Gabel. Met o.a. John Travolta, Scarlett Johansson, Gabriel Macht, Deborah Kara Unger en David Jensen.

Bobby Long (Travolta), een erudiete, maar afgegleden voormalige literatuurprofessor, is licht aangeschoten wanneer Lorraine wordt begraven, de vrouw bij wie hij samen met zijn vroegere assistent Lawson (Macht) inwoonde. Na haar dood blijven de twee alcoholisten in haar woning achter, ook wanneer Lorraine's dochter Pursy (Johansson) zich voor de erfenis meldt. Dus zitten twee verlopen academici en een ongeschoold meisje bovenop elkaars lip in het lome, zuidelijke New Orleans. Mooi uitgangspunt. Maar de manier waarop literair alcoholisme en de romantiek van de vervallen huizen en oude cafés van New Orleans worden opgehemeld, neemt gaandeweg irritante vormen aan.

Stander

2003 |

Canada​/​​Duitsland​/​​Saoedi-Arabië​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Bronwen Hughes. Met o.a. Thomas Jane, Dexter Fletcher, David O'Hara en Deborah Kara Unger.

In de vroege jaren '80 heeft politieagent Andres Stander genoeg van de apartheid, crisis en armoede in Zuid-Afrika, en besluit in een vlaag van gewetensnood dat hij iets moet gaan doen. Dit doet hij echter op een ongebruikelijke manier: door banken te gaan beroven, gehuld in de meest fantasierijke vermommingen.

Fear X

2003 | Thriller, Drama

Denemarken​/​​Canada​/​​Brazilië​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Nicolas Winding Refn. Met o.a. Deborah Kara Unger, John Turturro, Stephen McIntyre, William Allen Young en Gene Davis.

Veiligheidsbeambte Harry, werkzaam in een winkelcentrum, gaat op zoek naar degene die zijn vrouw - naar verluidt per ongeluk - heeft doodgeschoten. Hij begint met het bekijken van de urenlange opnamen van veiligheidscamera's, vervolgens voert de vraag hem van Wisconsin naar Montana waar hij terechtkomt in zo'n typisch eng hotel. Mooie rol van Turturro als de gekwelde ziel die visioenen krijgt van zijn verloren geliefde. De muziek werd verzorgd door Brian Eno.

Emile

2003 | Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Drama van Carl Bessai. Met o.a. Ian McKellen, Deborah Kara Unger, Tygh Runyan en Frank Borg.

Sir Ian McKellen, wereldberoemd dankzij zijn vertolking van tovenaar Gandalf in Peter Jacksons The Lord of the Rings, is verdwaasder dan ooit als Emile, een gevierd wetenschapper die na jaren afwezigheid terugkeert naar zijn Canadese geboortegrond om zijn nicht Nadia (Unger) en haar tienjarige dochter te bezoeken. De oude man liet zijn twee broers en Nadia ooit achter en probeert nu in het reine te komen met zijn verleden. Emile is na Johnny (1999) en Lola (2001) het sluitstuk van een onafhankelijk geproduceerde trilogie van cineast/scenarist Bessai over de zoektocht naar identiteit, een proces dat in Bessai's wereldbeeld zelden verlossing oplevert.

The Salton Sea

2002 | Drama, Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 2002. Drama van D.J. Caruso. Met o.a. Val Kilmer, Vincent D'Onofrio, Doug Hutchison, Deborah Kara Unger en Anthony LaPaglia.

The Salton Sea wordt bevolkt door personages die uitblinken door tics en bizarre gewelddadigheid. Zij vormen de achtergrond voor de serieuze problemen van een trompetspelende tweaker (speedverslaafde) - een rol van Val Kilmer - die in het drugsmilieu de moord op zijn vrouw wil verwerken. Beelden van Kilmer die melancholieke solo's van Miles Davis playbackt, en voice-overs waarin hij over zijn identiteit peinst, moeten de diepere kern van de film vormen. Het blijven slechts misplaatste, pretentieuze intermezzo's tussen de extravagante uitbarstingen van gangsters en verslaafden.

The Weekend

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Brian Skeet. Met o.a. D.B. Sweeney, James Duval, Jared Harris, Brooke Shields en Deborah Kara Unger.

The Salton Sea wordt bevolkt door personages die uitblinken door tics en bizarre gewelddadigheid. Zij vormen de achtergrond voor de serieuze problemen van een trompetspelende tweaker (speedverslaafde) - een rol van Val Kilmer - die in het drugsmilieu de moord op zijn vrouw wil verwerken. Beelden van Kilmer die melancholieke solo's van Miles Davis playbackt, en voice-overs waarin hij over zijn identiteit peinst, moeten de diepere kern van de film vormen. Het blijven slechts misplaatste, pretentieuze intermezzo's tussen de extravagante uitbarstingen van gangsters en verslaafden.

The Hurricane

1999 | Drama, Sportfilm, Biografie

Verenigde Staten 1999. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber en John Hannah.

De grandioos spelende Washington bereidde zich een jaar lang met bokslessen voor op deze biopic over Rubin 'Hurricane' Carter, de zwarte bokser die ten onrechte werd veroordeeld voor moord en negentien jaar gevangen zat voordat zijn onschuld werd aangetoond. De zaak inspireerde destijds Bob Dylan tot het nummer 'Hurricane', te horen op de soundtrack. Volgens critici sprong Jewison (Moonstruck) al te vrij om met historische feiten, maar de regisseur is uiteindelijk vooral geïnteresseerd in de kracht van het geschreven woord. Zoals Carters autobiografie, een inspirerend 'wapen' in handen van mensen die hem vrij proberen te krijgen. The Hurricane won oa een Gouden Beer.

Sunshine

1999 | Drama, Historische film

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Canada 1999. Drama van István Szabó. Met o.a. Ralph Fiennes, Jennifer Ehle, Rachel Weisz, William Hurt en Rosemary Harris.

Overvolle film over de Sonnenscheins, een joodse familie die zich in het midden van de negentiende eeuw in Hongarije vestigt, volkomen integreert, maar generatie na generatie aan den lijve ondervindt dat ze geen 'echte' Hongaren zijn. Fiennes speelt drie rollen: de negentiende-eeuwse advocaat Ignatz Sonnenschein, zoon Adam, die schermkampioen is, en Adams communistische zoon Ivan. Bijna drie uur duurt dit epos, maar er worden dan ook meer dan honderd tumultueuze jaren behandeld. Szábo plaatste zijn film nadrukkelijk in een historische context, en zag zijn script, zijn cameraman en acteur Fiennes beloond met ieder een European Film Award.

Payback

1999 | Thriller

Verenigde Staten 1999. Thriller van Brian Helgeland. Met o.a. Mel Gibson, Lucy Liu, Gregg Henry, Maria Bello en Deborah Kara Unger.

De dief Porter (Gibson) wordt tijdens een klus verraden door zijn maat (Henry) en vrouw (Ungur) en voor dood achtergelaten. Wonder boven wonder herstelt Porter en de rest van Payback gaat over zijn niet aflatende geestdrift voor wraak. Het verhaal lijkt op dat van de klassieker Point Blank (1967), het script is dan ook afgeleid van dezelfde roman van ­Richard Stark. Maar hoewel Ericson Core stijlvolle beelden uit zijn camera perst, mist Payback het mysterie en de spanning van Point Blank en zie je vooral Gibson in een foutige wraakfilm. ­Regisseur Helgeland werd overigens ontslagen, twee dagen nadat hij een Oscar won voor L.A. Confidential, waarna een ander de film afmaakte.

The Rat Pack

1998 | Biografie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1998. Biografie van Rob Cohen. Met o.a. Ray Liotta, Joe Mantegna, Don Cheadle, Angus Macfadyen en Bobby Slayton.

De dief Porter (Gibson) wordt tijdens een klus verraden door zijn maat (Henry) en vrouw (Ungur) en voor dood achtergelaten. Wonder boven wonder herstelt Porter en de rest van Payback gaat over zijn niet aflatende geestdrift voor wraak. Het verhaal lijkt op dat van de klassieker Point Blank (1967), het script is dan ook afgeleid van dezelfde roman van ­Richard Stark. Maar hoewel Ericson Core stijlvolle beelden uit zijn camera perst, mist Payback het mysterie en de spanning van Point Blank en zie je vooral Gibson in een foutige wraakfilm. ­Regisseur Helgeland werd overigens ontslagen, twee dagen nadat hij een Oscar won voor L.A. Confidential, waarna een ander de film afmaakte.

The Game

1997 | Thriller

Verenigde Staten 1997. Thriller van David Fincher. Met o.a. Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn en Peter Donat.

Puissant rijke bankier Nicholas Van Orton (Douglas) krijgt op zijn verjaardag een spelcertificaat van zijn broer Conrad (Penn). Enigszins verveeld meldt hij zich aan en belandt in een 'profound life experience' die ingrijpt op alle facetten van zijn dagelijks leven en uiteindelijk zelfs levensbedreigend wordt. Een persoonlijke hel waar niets of niemand is te vertrouwen. Fincher (Fight Club, The Social Network) weet het onwaarschijnlijke verhaal tergend spannend te brengen en Douglas schittert als de gevallen (zaken)man zoals alleen hij dat kan. Zeer onderhoudend.

Keys to Tulsa

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Leslie Greif. Met o.a. Eric Stoltz, Cameron Diaz, Randy Graff, Mary Tyler Moore en James Coburn.

Puissant rijke bankier Nicholas Van Orton (Douglas) krijgt op zijn verjaardag een spelcertificaat van zijn broer Conrad (Penn). Enigszins verveeld meldt hij zich aan en belandt in een 'profound life experience' die ingrijpt op alle facetten van zijn dagelijks leven en uiteindelijk zelfs levensbedreigend wordt. Een persoonlijke hel waar niets of niemand is te vertrouwen. Fincher (Fight Club, The Social Network) weet het onwaarschijnlijke verhaal tergend spannend te brengen en Douglas schittert als de gevallen (zaken)man zoals alleen hij dat kan. Zeer onderhoudend.

No Way Home

1996 | Film noir, Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1996. Film noir van Buddy Giovinazzo. Met o.a. Tim Roth, James Russo, Deborah Unger, Bernadette Penotti en Larry Romano.

Tien jaar na zijn rare, bloederige debuutfilm Combat Shock kon niemand verwachten dat Giovinazzo's tweede een krachtig, subtiel, overzichtelijk drama zou zijn met het zo moeilijk te reproduceren alledaagse realisme. No way home moest helaas in de meeste landen de bioscoop overslaan richting videotheek. Roth gebruikt zijn trieste gezicht ten volle als Joey, die na zes jaar uit de gevangenis komt en verbaasd constateert dat zijn moeder is overleden en zijn oudere broer Tommy (Russo) is getrouwd met ene Lorraine (Unger). Joey mag bij de twee intrekken, hoewel Lorraine tegensputtert. Terwijl Tommy hash verkoopt, Lorraine klust als stripper en Joey ramenlapt, zorgt de gespannen driehoeksverhouding voor het opborrelen van oude en nieuwe geheimen. De acteurs houden zich bewonderenswaardig in, laten het scenario van Giovinazzo rustig zijn werk doen en ontvouwen beetje bij beetje hun personages tot vol wasdom. No Way Home is zeker geen geweldloze film, maar de toon blijft koel en de focus ligt constant op psychologie.

Crash

1996 | Actiefilm, Drama, Erotiek, Thriller

Canada 1996. Actiefilm van David Cronenberg. Met o.a. James Spader, Deborah Kara Unger, Holly Hunter, Elias Koteas en Rosanna Arquette.

Na een bijna fatale crash tegen de auto van Dr. Helen Remington (Hunter) raakt James Ballard (Spader) geobsedeerd over het verleggen van de uiterste grenzen van seks, gevaar en de dood. Catherine en James ontmoeten Vaughn (Koteas), een wetenschapper, en Gabrielle (Arquette), eveneens een slachtoffer van een ongeval en naarmate hun relatie met dit stel intiemer wordt, ontdekken James en Catherine nieuwe en verontrustende vormen van liefde. Cronenbergs afdaling in de maalstroom van erotische fantasieën is een ingewikkeld verhaal met heel wat dubbele bodems, waarmee de scenarioschrijver-regisseur zijn faam om onverfilmbare materie toch een filmische vorm te geven alle eer aandoet.

Highlander III: The Sorcerer

1994 | Sciencefiction, Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Canada​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Sciencefiction van Andrew Morahan. Met o.a. Christopher Lambert, Mario Van Peebles, Deborah Kara Unger en Mako.

In deze derde Highlander-film wordt vierhonderd jaar geleden de tovenaar Nakano, een goede vriend van Connor MacLeod (Lambert), vermoord door slechterik Kane (Van Peebles). Maar Nakano sluit zijn belager op in een grot. Anno nu komt hij er weer uit. Kane is, net als MacLeod, onsterfelijk, kan alleen dood worden gemaakt door met een zwaard zijn kop eraf te hakken. Dus slijpt MacLeod zijn zwaard maar weer. De originele Highlander (1986) was aardig, voor liefhebbers van het genre, maar dit derde deel heeft niets nieuws te bieden.

Hotel Room

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van David Lynch en James Signorelli. Met o.a. Glenne Headly, Freddie Jones, Harry Dean Stanton, Griffin Dunne en Deborah Unger.

Drie verschillende gebeurtenissen die plaats vinden in het Newyorkse Railroad Hotel in kamer 603. De regie van Lynch mist alle schwung, waaraan hij juist zijn reputatie te danken heeft. Martin Scorcese's NEW YORK STORIES uit 1989, ook geen supersterke film, is veel beter, vooral het stuk met Woody Allen. Running gag: de piccolo is dezelfde persoon en wordt in 36 jaar tijd geen dagje ouder. Al met al een grote teleurstelling.

Till There Was You

1991 | Avonturenfilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van John Seale. Met o.a. Mark Harmon, Jeroen Krabbé, Deborah Unger, Shane Briant en Ivan Kesa.

Groots opgezette debuutfilm van Seale, in 1989 gedraaid maar na een waslijst van financiële- en productieproblemen pas twee jaar later in omloop gebracht. Harmon is een vlotte Newyorker die in Nieuw Guinea de moord op zijn broer gaat onderzoeken, die er een plantage had. Krabbé, de partner van die broer, blijkt een duistere figuur te zijn, die pottekijker Harmon uit de weg wil ruimen. Krabbé's echtgenote Unger kiest de zijde van Harmon en niet alleen voor diens mooie ogen. Mislukt Australisch antwoord op ROMANCING THE STONE. Tussen Unger en Harmon moest het onweren en bliksemen, maar het komt slechts tot een vonkje van het gasfornuis. Krabbé hoeft slechts Krabbé te zijn als charmante echtgenoot waarvan een zekere dreiging uitgaat. Scenario van Michael Thomas.

Blood Oath

1990 | Drama, Oorlogsfilm

Australië 1990. Drama van Stephen Wallace. Met o.a. Bryan Brown, Toshi Shioya, Sokyu Fujita, Tetsu Watanabe en George Takei.

Deze film gaat over oorlogsmisdaden die tegen de mensheid gepleegd zijn in WO II. De handeling is gesitueerd in 1945, kort na afloop van de oorlog, en Japanse oorlogsmisdadigers van een Ambonees concentratiekamp staan in het beklaagdenbankje. Brown als de Australische officier van justitie die Japanners moet vervolgen is ijzersterk. De figuur van Brown is gemodelleerd naar de vader van mede-schrijver/mede-producent Brian A. Williams. Regisseur Wallace behandelt de spanningen en morele dubbelzinnigheden die onvermijdelijk zijn bij dit soort onderwerpen met veel deskundigheid. Sober en nuchter. Ook bekend als PRISONERS OF THE SUN.