Katoucha

Acteur

Katoucha is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Y'a bon les Blancs

1988 |

Frankrijk/Italië/Spanje 1988. Marco Ferreri. Met o.a. Maruschka Detmers, Michele Placido, Juan Diego, Michel Piccoli en Jean-François Stévenin.

Een colonne van vijf vrachtwagens beladen met levensmiddelen en bestuurd door blanken raast door de Sahelwoestijn. Deze menslievende onderneming loopt uit op een fiasco vanwege de wet op de ruilhandel. Ten slotte wordt het stel dat de hoofdrol speelt opgeofferd tijdens een voodoo-ritueel. Met dit voor dit genre wel zeer wrange thema vervaardigt Ferreri een soor tegenhanger van LA GRANDE BOUFFE en oefent meedogenloze kritiek uit op een ontoereikende internationale voedselhulp. In ieder geval doet zijn film het niet al te goed op het witte doek: zijn personages blijven schematisch en verstoken van menselijke diepgang terwijl het verhaal moeizaam voortdobbert. Misschien de zwakste film van Ferreri tot nu toe die, uiteraard, enkele interessante momenten bevat. Scenario van regisseur Ferreri, Rafael Ascona, Evelyne Pieiler en Cheik Doukouré. Camerawerk van Angel Luis Fernandez.

Come sono buoni i bianchi

1988 | Avonturenfilm

Frankrijk/Spanje/Italië 1988. Avonturenfilm van Marco Ferreri. Met o.a. Michele Placido, Maruschka Detmers, Juan Diego, Michel Piccoli en Jean-François Stévenin.

Het verhaal van een groep goed bedoelende, maar naïve Europeanen, die met een actie genaamd 'Blue Angels' voedsel brengen naar het hart van Afrika om een primitieve stam te voeden. Het draait erop uit dat ze door de stam worden opgegeten. Placido levert goed spel en Detmers is beeldig, maar de film faalt als satire over de mens uit de consumptiemaatschappij die in een onderontwikkelde omgeving terecht komt. Fraai camerawerk, maar een saaie film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katoucha op televisie komt.

Reageer