Eduardo Yáñez

Acteur

Eduardo Yáñez is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Knockout

2000 | Actiefilm, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Lorenzo Doumani. Met o.a. Sophia-Adella Hernandez, Eduardo Yáñez, Tony Plana, Paul Winfield en William McNamara.

Chuck Alvarado (Plana), de vader van Isabelle `Belle` (Hernandez), trainde overdag kinderen in de achterbuurten van East L.A. voor de bokssport en draaide `s nachts diensten als smeris. Helaas overleed hij voordat Belle groot was (hij is te zien in flashbacks). De bokssport zat haar kennelijk in het bloed en vlak voordat haar moeder (Alonso) aan een hersentumor overlijdt, zegt ze tegen de negen-jarige Belle dat zij haar idealen nooit mag verloochenen. Als Belle volwassen is, ziet ze hoe haar beste vriendin Sandra Lopez (La Piana) door Tanya `Terminator` Tessaro (Gibbs) K.O. wordt geslagen tijdens een bokswedstrijd en in coma belandt. Belle besluit nu prof te worden, neemt Michael DeMarco (McNamara) als manager, Ron Regent (Winfield) als promotor en de knappe Mario (Y[KA1]a[KA6]nez) als trainingspartner. En ziedaar de resultaten blijven niet uit tot het `spannende` eindgevecht tegen Tanya, waarin de kansen steeds keren. Het was de bedoeling om een soort ROCKY te maken voor de Latino`s met een vrouw in de hoofdrol - geen onverdienstelijk idee, maar de grote studio`s wilden er niet aan. Hernandez, die in werkelijkheid Sophia Luke heet (dat is niet goed voor de beoogde markt), ziet er goed uit en geloofwaardig, maar zij kan niet spelen. Ook zijn bokssc[KA2]enes niet overtuigend of echt, en de bijrollen zijn veel te houterig. Doumani, die zelf te zien is als ringspreker, had duidelijk te weinig geld om de film te maken (af en toe denk je in een soapserie beland te zijn) en een sterke rolverdeling te engageren. Hij begon met de opnames in 1998, maar de film kwam pas twee jaar later uit. De doelgroep voor deze voorspelbare film met povere dialogen en een sentimenteel einde liet het behoorlijk afweten, want de film leverde in de USA nog geen 170.000 dollar op en in Mexico, de markt bij uitstek, net iets meer dan tienduizend. Potenti[KA3]ele kijkers mogen zich niet laten misleiden door de reclamekreet dat deze rolprent van dezelfde kwaliteit is als GIRLFIGHT (2000) van Karyn Kusama - dat is beslist niet het geval. Het scenario is van Mark Stevens en regisseur Doumani naar een verhaal van Doumani. Het camerawerk is van Hisham Abed.

Yako - cazador de malditos

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Rubén Galindo. Met o.a. Eduardo Yáñez, Diane Ferretti en Gragorio Casals.

Tijdens hun huwelijksreis wordt een echtpaar ontvoerd. De vrouw wordt verkracht en vermoord voor de ogen van haar verbijsterde man. Hij zweert zich te zullen wreken op de aanranders. Een goede sfeertekening. Zonder meer een redelijke film.

Narco terror

1986 | Misdaad

Mexico 1986. Misdaad van Ruben Galindo. Met o.a. Eduardo Yáñez, Alfredo Leal en Juan Gallardo.

Op de dag van zijn huwelijk ontdekt een jonge man dat zijn vader betrokken is bij mafiazaken. De vader wil uit de organisatie stappen, maar wordt achtervolgd door een stel gangsters. Weinig noemenswaardigs in deze film, afgezien van het feit dat er veel actie in zit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eduardo Yáñez op televisie komt.

Reageer