Ragnar Bjerkreim

Componist

Ragnar Bjerkreim is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Jakten pȧ nyresteinen

1996 | Familiefilm, Sciencefiction, Fantasy

Noorwegen 1996. Familiefilm van Vibeke Idsøe. Met o.a. Torbjørn T. Jensen, Benjamin Helstad, Jenny Skavlan, Terje Strømdahl en Caecilie Norby.

Simon (Jensen) die acht is en bij zijn opa op een eilandje voor de Noorse kust woont, heeft weer eens pech. Hij zou met grootvader (Str[KL23]mdahl) een uitstapje maken, maar nu is opa ziek. Grootva is nog altijd heel verdrietig om oma (Norby), die al dertig jaar dood is en die Simon nooit gekend heeft. Oma was jazz-zangeres. Simon voelt zich in de steek gelaten en machteloos. Zijn slimme teddybeer verzint een list: met een toverdrankje uit de chemiedoos maakt hij Simon zo klein als een microbe en zo kan hij doordringen in het lichaam van opa. Hij heeft besloten hem weer beter te maken. Hij ontmoet Karta (Helstad, die in exportversies Mapster genoemd wordt), een witte bloedcel, die zijn gids wordt. Onderweg redden ze Alveola (Skavlan), een knappe rode bloedcel, uit de door nicotine verteerde delen van de longen. Dit drietal ontmoet heel wat tegenstand en moeten aardig wat hindernissen overwinnen, maar ze zijn tot alles bereid om opa te genezen. Het probleem schuilt hem in de stenen uit de titel. Een sympathieke fantasyfilm in de vorm van een avontuurlijke reis door het menselijke lichaam, boeiend voor jong en oud. De inspiratie haalde debuterend regisseuse- scenarioschrijfster, Idsøe die 31 is, duidelijk uit Lewis Caroll's Alice In Wonderland, aangevuld met elementen uit Isaac Asimov's Fantastic Voyage. Met vaart, spanning en een vleugje ironie houden de makers de aandacht van de kleine kijkers vast, terwijl volwassenen zeker niet het gevoel hebben dat ze hun tijd verdoen. Kjell Vassdal verzorgde de fotografie.

Kamilla and her Friend: The Sequel

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1989. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Kȧre Kroppan en Silje Trones Lonsbeth.

Terwijl Sebastian (Storh[KL23]oi) onschuldig in de gevangenis zit wordt Sofia (Haaland) overvallen door de echte dief, Joakim Jensen (Kroppan). Kamilla (Flȧt) is getuige, maar kan toch niet verhinderen dat hij er met hun geld vandoor gaat. Na een wilde achtervolging wordt Joakim bij de kraag gegrepen. In de gevangenis komt het tot een confrontatie tussen Sebastian en Joakim. Ondanks het verbod gaat Kamilla toch Sebastian opzoeken in de gevangenis. Door het tonen van het leven in de gevangenis is dit vervolg dat onmiddellijk aansluit op de oorspronkelijke kinderfilm iets grimmiger dan voorgaande, maar toch is het nergens te angstwekkend voor de allerkleinsten. Het leven in een Noors dorpje begin 20e eeuw wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Het einde is voorspelbaar, maar dat zal de doelgroep zeker niet kwalijk nemen. Kinderen worden niet steeds echt braaf voorgesteld, hun ondeugende kanten worden meermaals getoond. Salomonsen bewerkte het kinderboek van Kari Vinje ditmaal samen met Kristin Bjorvatn. Het camerawerk van Everet Bellano is bijzonder mooi. Dolby Stereo.

Kamilla and her Friend

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1988. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Siljet Trones Lonsbeth en Helge Nygard.

Noorwegen, begin 1900. De achtjarige Kamilla (Fl[KA9]at) wordt opgevoed door haar rijke, maar hartvochtige tante Louise, die niets liever wil dan het meisje naar een internaat te sturen. Haar oom Ole heeft echter medelijden met het kind en laat haar in het geheim vertrekken naar Engstadt, op het platteland, waar Kamilla`s volwassen zus Sofia (Haaland) als meid werkt op een boerderij. Rond dezelfde tijd wordt kleermaker Sebastian K[KA9]ak (Storhøoi) ontslagen omdat hij zijn baas beledigde toen deze haast een kind met zijn wagen aanreed. Er blijft hem niets anders over dan bij zijn ex-baas het geld te stelen voor de overtocht naar Amerika. Op het perron waar Kamilla op de trein wacht wordt ze lastig gevallen door enkele kerels. Sebastian helpt haar. Ze missen de trein en ondertussen is de diefstal ontdekt en is de politie op zoek naar Sebastian. Via de bossen trekken ze samen naar Engstadt. Onderweg worden ze beroofd door een ontsnapte gevangene. De volgende dagen worden verschillende diefstallen vastgesteld in Engstadt. Onschuldige kinderfilm met wat spanning, humor en veel tederheid verteld. De kleine Flȧt is zeer ontwapenend, zodat ook volwassenen zich door haar zullen laten verleiden. Salomonsen baseerde het scenario op het kinderboek van Kari Vinje. Aantrekkelijke fotografie van Everet Bellano. Gevolgd door KAMILLA AND HER FRIEND: THE SEQUEL. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ragnar Bjerkreim op televisie komt.

Reageer