Chen Daoming

Acteur

Chen Daoming is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Coming Home

2014 | Drama

China 2014. Drama van Zhang Yimou. Met o.a. Gong Li, Chen Daoming en Zhang Huiwen.

Klassiek melodrama dat zich gedeeltelijk afspeelt ten tijde van de Chinese Culturele Revolutie (1966-1976), de periode waarin regisseur Zhang (Raise the Red Lantern) zelf drie jaar als boer en zeven jaar als fabrieksarbeider werkte. De plot is even simpel als ontroerend: een professor keert terug na jarenlange gevangenschap in een 'heropvoedingskamp', maar zijn aan amnesie lijdende vrouw herkent hem niet meer. Wanhopig gaat hij op zoek naar manieren om haar geheugen terug te laten keren. Een prachtig monument voor de liefde.

Infernal Affairs III

2003 | Thriller, Misdaad, Drama, Actiefilm

Hongkong SAR van China/China 2003. Thriller van Lau Wai-Keung en Alan Mak. Met o.a. Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Kelly Chen, Leon Lai en Chen Daoming.

De Infernal Affairs-trilogie, over een kat-en-muisspel tussen een undercoveragent en een criminele infiltrant bij de politie, wordt wel het Hongkongse antwoord op de Godfather-films genoemd. Een vergelijking van de derde delen gaat in grote lijnen zeker op: beide films zijn vakkundig gemaakt, maar ook vrij overbodig. Aangezien Infernal Affairs II een prequel was, gaat deel drie verder waar deel één ophield. De hoofdpersoon die het origineel niet overleefde, keert terug via lange flashbacks. Dat geeft het verhaal wat meer achtergrond, maar is natuurlijk vooral leuk voor de fans. Zoals eigenlijk voor de hele film op gaat.

Hero

2002 | Drama

Hongkong SAR van China/China 2002. Drama van Zhang Yimou. Met o.a. Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi en Donnie Yen.

In de VS uitgebracht als 'Jet Li's Hero' en 'Quentin Tarantino Presents Hero', wat de indruk kan wekken van een platte kung-fu-film, maar van Zhang (Raise the Red Lantern, House of Flying Daggers) kunnen we natuurlijk meer verwachten. Meeslepende vechtscènes, maar ook adembenemend camerawerk, oogstrelende sets en kostuums, en een episch verhaal, verteld in ingenieuze Rashomon-stijl. Li is een naamloze krijger die een paar eeuwen voor Christus voor een Chinese koning moet komen verklaren hoe hij diens drie grootste vijanden heeft verslagen. Nadat de gebeurtenissen in flashback zijn verteld, geeft de wantrouwende koning zijn eigen interpretatie van de verhalen.

Yige he bage

1987 | Oorlogsfilm

China 1987. Oorlogsfilm van Zhang Junzhao. Met o.a. Tao Zeru, Chen Daoming, Lu Xiaoyan, Zhao Xiaorui en Zhao Jianwen.

China vlak voor WI. Politiek commisaris Wang (Tao Zeru) raakt in hechtenis nadat iemand hem (ten onrechte) verraden had en wordt opgesloten bij boeven, onverlaten en ander gespuis. Ook zijn verrader (Xie Yuan) zit achter de tralies. Dan vallen de Japanners binnen en de gevangenen worden door het Rode Leger meegenomen op de terugtocht.

Yige he bage

1983 |

China 1983. Zhang Junzhao. Met o.a. Lu Xiaoyan, Chen Daoming en Tao Zeru.

Tijdens de Chinees-Japanse oorlog in de jaren 40 valt politieman Wang door een valse tip in ongenade en wordt opgesloten bij bandieten en dieven. De Japanse troepen naderen gestaag en het Rode Leger trekt zich verder terug, met de gevangenen. Als bijna alle soldaten sneuvelen worden de gevangenen onder leiding van Wang ingeschakeld om mee te vechten. Aanvankelijk denken ze alleen aan ontsnapping

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chen Daoming op televisie komt.

Reageer