Werner Dütsch

Producer

Werner Dütsch is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Le retour du fils prodigue - Les humiliés

2003 | Drama

Italië/Frankrijk/Duitsland 2003. Drama van Jean-Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. Enrico Achilli, Andrea Balducci, Dolando Bernardini, Gianpaolo Cassarino en Federico Ciamarella.

Een vervolg op de kritische film OPERAI, CONTADINI (2000) van Straub en Huillet over arbeiders en boeren. Na WO II (1939-44) ontdekten de Italianen dat het fascisme het land economisch had ontredderd. De opkomst van het communisme was fors en nam grote proporties aan, maar er ontstonden ook varianten in de vorm co[KA3]operaties en andere economische samenwerkingsverbanden. Itali[KA3]e was weliswaar een republiek, maar vormde toen (en nog steeds) geen echte eenheid. Vooral omdat het land niet in het hart van de mensen bestaat; het is een verzameling van streken, koninkrijkjes, stedenverbanden en vorstendommen, waar het principe geldt: ieder voor zich en god voor ons allen. Volgens Straub en Huillet kan dit alleen maar eindigen in een mislukking na de vervlogen hoop, wat een nederlaag betekent. Geschikt voor de bewonderaars en volgers van deze eigengereide filmers. Het scenario is van beide regisseurs Straub en Huillet naar de roman van Elio Vittorini. Het camerawerk is van Marion Befve, Renato Berta en Jean-Paul Toraille.

Exterior Night

1994 | Experimenteel, Film noir

Duitsland/Verenigde Staten 1994. Experimenteel van Mark Rappaport. Met o.a. Johnny Mez, Victoria Bostel, Mark Arnott, David Patrick Kelly en Martin Frische.

Steve`s (Mez) leven rolt als een B-film. Alles wat hij ziet, iedereen die hij ontmoet, alles wat hij zich herinnert komt a.h.w. uit een B-film. In zijn gedachte-wereld was zijn vader (Arnott) een priv[KA1]e-detective, evenals zijn grootvader (Kelly), die nadien schrijver werd. Zijn laatste roman is spoorloos verdwenen. Een bevreemdend experiment in kleur en zwart-wit. De personages evolueren in de decors van enkele beroemde films noirs, w.o. THE MALTESE FALCON, THE BIG SLEEP, e.d. Het is een tijdreis waarin de generaties door elkaar vloeien, met elkaar praten, maar het noodlot niet kunnen veranderen. Een film die verloopt als een droom of, zoals een personage zegt: 'It's a song from the past that continues in the present'. Bostel speelt alle vrouwenrollen. Een geniaal juweeltje dat de toeschouwer helemaal opslorpt, geschreven door Rappaport. Fotografie is van Serge Roman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Werner Dütsch op televisie komt.

Reageer