Gabor Mate

Acteur

Gabor Mate is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mein 20. Jahrhundert

1990 | Drama, Historische film, Romantiek

Duitsland/Hongarije 1990. Drama van Ildiko Enyedi. Met o.a. Dorota Segda, Oleg Jankowski, Paulus Manker, Péter Andorai en Gabor Mate.

Op het moment dat Thomas Alva Edison in New Jersey zijn eerste gloeilamp liet branden, zag in Hongarije de tweeling Dora en Lilli het levenslicht. Hun moeder stierf bij hun geboorte en kort daarop worden de meisjes van elkaar gescheiden. De film volgt hen op hun respectieve levenspaden, en laat ons tegelijkertijd op diepgaande en poëtische manier zien hoe het leven was in het begin van de 20e eeuw.

Circus Maximus

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Hongarije 1980. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Agi Margittay, Gabor Mate, Gabor Reviczky, Ferenc Bacs en Imre Antal.

In het laatste jaar voor de capitulatie van nazi-Duitsland smokkelt de directrice van een klein rondreizend circus mensen uit bezet Hongarije naar Croatisch Joegoslavië. De vluchtelingen posteren als artiesten en een oude beer, wiens gezellin gestorven is, houdt de schijn op van het circus. Terwijl de circusbazin met het geld van de vluchtelingen zich in leven houdt, wordt haar wankele bestaan door haar zwakbegaafde zoon in de waagschaal gesteld. Een van Von Radvayi's latere films die over oorlog en vrede, liefde en haat, onderdrukking en vrijheid alsmede het leven en de dood gaat. De film ontwikkelt zich als onderhoudend drama en draagt in de finale zijn boodschap uit. Het scenario is van Judit Mariassy en Karoly Makk. Het camerawerk is van Sandor Sara. Redelijke regie en dito spelprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gabor Mate op televisie komt.

Reageer