Marcela Osorio

Acteur

Marcela Osorio is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Amnesia

1994 | Komedie, Actiefilm

Chili 1994. Komedie van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Julio Jung, Pedro Vicuna, Nelson Villagra, Jose Secall en Marcela Osorio.

Voormalige soldaat Ramirez (Vicuna) herkent op straat sergeant Zuniga (Jung). Ramirez diende onder hem in een strafkamp en Zuniga was beslist geen doetje, die moeiteloos iemand met een ijzeren staaf afranselde of als het zo uitkwam, neerschoot, w.o. een zwangere vrouw. Beide mannen drinken een biertje en Ramirez voelt zich ongemakkelijk over deze hernieuwde ontmoeting. Ze sluiten echter een soort vriendschap. Ramirez nodigt Zuniga uit voor een etentje bij hem thuis. De gast weet echter niet dat Ramirez een van zijn voormalige slachtoffers heeft opgebeld, die aan de wreedheden wist te ontsnappen. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land, maar de kijker heeft algauw door dat hiermede het land van oorsprong van de film bedoeld is en dat de gruwelen plaats vonden ten tijde van de dictatuur van generaal Pinochet. Wrang, hier en daar dik aangezet zwart melo. Het camerawerk van Hans Burmann is zeer geslaagd en het scenario van Gustavo Frias en regisseur Justiniano intelligent en typisch volgens de traditie van het Zuid- Amerikaanse continent. Vierde film van Justiniano.

Sussi

1988 | Drama

Chili 1988. Drama van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Marcela Osorio, Bastián Bodenhofer en Jaime Celedón.

Een meisje uit de provincie komt aan in de stad, op zoek naar werk. Al snel wordt zij verliefd op een student en gaat werken als fotomodel, waardoor zij intiem contact krijgt met de baas van een invloedrijk reclamebureau. Als zij merkt dat zij zwanger is, zoekt zij hulp bij de jonge student, maar hij blijkt verdwenen te zijn. Een lusteloos melodrama.

Ardiente paciencia

1984 | Komedie

Portugal/Duitsland/Chili 1984. Komedie van Antonio Skármeta. Met o.a. Oscar Castro, Roberto Parada, Marcela Osorio, Naldy Hernandez en Antonio Skármeta.

De warme, humoristische debuutfilm van Sk[KA1]armeta vertelt hoe de latere Nobelprijswinnaar (voor de literatuur) Pablo Neruda (Parada) tijdens zijn vakantie op een Chileens eilandje kennis maakte met met een eenvoudige jonge postbode, Mario (Castro). Neruda `leent` hem op bijna Cyrano-achtige wijze een liefdesgedicht, waarmee Mario probeert het hart van Rosa (Hernandez) te veroveren, met wie hij uiteindelijk mag trouwen. Als Allende tot president gekozen wordt, gaat Neruda naar Parijs en vraagt Mario hem geluiden op te nemen van Chili, wat hij zo ontbeert. Later keert Neruda als zieke man naar zijn vaderland terug om te sterven. Inmiddels is generaal Pinochet aan de macht gekomen en wordt Neruda dag en nacht bewaakt, terwijl de jonge Mario gearresteerd is door een van de eskaders van de dictator. De film werd geproduceerd in het kader van Das kleine Fernsehspiel en beleefde zijn première op de tv op de tien-jarige sterfdag van de dichter, die op 15 september 1973 overleed, en kwam pas negen maanden later uit in de Duitse bioscopen. De film die het vooral moet hebben van de dialogen en het mooie spel, is bezet met een rolverdeling van toentertijd in West-Duitsland in exil levende Chilenen. Het camerawerk is van João Abel-Aboim en het scenario is van regisseur Skámeta. Meervoudig bekroond, ook als toneelstuk opgevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcela Osorio op televisie komt.

Reageer