María Duval is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Los angeles de Puebla

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Francisco del Villar. Met o.a. Julio Alemán, Kitty de Hoyos, María Duval en María Elena Marqués.

Een vrouwelijke engel moet drie goede daden verrichten als ze vleugels wil krijgen. Daarvoor gaat ze naar de stad Puebla. Een houterige komedie.

Rocambole vs. la Secta del Escorpión

1965 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1965. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Julio Alemán, María Duval, Chucho Salinas en Carlos López Moctezuma.

Het tweede avontuur van Rocambole, die dit keer samen met de zijnen moet strijden tegen een mysterieuze sekte die over de wereld wil heersen. Het vervolg op ROCAMBOLE VS. LAS MUJERES ARPIAS.

Los alegres Aguilares

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Mary Castell.

Een jonge kaartspeler neemt op verzoek van een rijke man diens plaats in. Ze lijken veel op elkaar, waardoor allerlei misverstanden ontstaan. Gemaakt door dezelfde ploeg als JUAN COLORADO. Het is duidelijk dat de regisseur en de acteurs meer plezier hadden in deze film dan in de voorgaande.

Juan Colorado

1965 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1965. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Flor Silvestre.

Een van de vier 'Juans' uit de film LOS CUATRO JUANES die Zacarías nauwelijks een jaar eerder maakte, werd van zijn kameraden gescheiden en tot held gebombardeerd. De film zit vol melodramatische en 'revolutionaire' avonturen. Van een echt verhaal is nauwelijks sprake, het gaat hier om de verheerlijking van de macho.

Cada quién su lucha

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', María Duval en Baby Bell.

Als gevolg van een aantal leugens moet een man vechten tegen een kampioen vrij worstelen en hij krijgt een ongenadig pak slaag. Zeer middelmatige parodie op de films over gemaskerde strijders, zoals 'Santo', die destijds zo in de mode waren.

Un padre a toda máquina

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Lorena Velázquez, María Duval en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een jonge, welbespraakte, sportieve pastoor met een motor moet een ruzie tussen twee dorpen beëindigen. Een zeer flauwe en trage film.

Nos lleva la tristeza

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Manuel López Ochoa en María Duval.

Twee rijke grootgrondbezitters, al jaren elkaars rivalen, kondigen hun huwelijk aan. Dit tot grote verbazing van iedereen en van een paardenhandelaar in het bijzonder; die zal al het mogelijke doen om het te voorkomen. De film eindigt met een aantal huwelijken en is dermate belachelijk dat het lijkt of zelfs de paarden door de trouwlust zijn aangestoken.

Martín Romero El Rápido

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Armando Silvestre, María Duval en Ofelia Montesco.

De eigenaar van een krant vraagt hulp aan een man bijgenaamd 'El Rápido', omdat hij de dorpstiran regelmatig openlijk heeft aangevallen in zijn krant. Deze heeft gezworen een schutter in te huren om hem te doden. Een verschrikkelijke western.

Gabino Barrera

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, María Duval en Liza Castro.

Als een jongen terugkeert naar zijn geboortedorp hoort hij dat zijn vader vermoord werd, terwijl deze streed voor de Mexicaanse Revolutie. De eerste van twee films, die beide bestaan uit drie delen. In dit geval: Gabino Barrera, Viva Zapata en La redención de un pueblo. Goed gemaakt. De tweede film heet EL HIJO DE GABINO BARRERA.

El asalto

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, María Duval, Guillermo Rivas en Héctor Suárez.

Het vervolg op LA MALDICIÓN DEL ORO, waarin de gemaskerde Felipe Reyes, 'El Justiciero', erin slaagt een roversbende op te rollen.

Tres muchachos de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, Flor Silvestre, María Duval en Alvaro Zermeño.

Een meisje wil dat haar oom en tante, die al jaren gescheiden zijn, zich weer verzoenen. Zij verlooft zich met haar oom om de jaloezie van haar tante en de woede van haar twee nichtjes op te wekken. Een lomp, met liedjes doorspekt stuk over familiebanden.

Santo versus el estrangulador

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, María Duval, Roberto Cañedo en Carlos López Moctezuma.

Een maniak besteedt zijn tijd aan het vermoorden van mooie artiestes. Een van de meest sadistische en geslaagde produkten uit de Santo-serie, waar zelfs een vervolg op gemaakt werd: EL ESPECTRO DEL ESTRANGULADOR.

Las hijas de Elena

1963 | Komedie

Colombia/Mexico 1963. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. José Elías Moreno, Lorena Velázquez, María Duval en Baby Bell.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten haar drie dochters niet te trouwen voordat ze een verloofde voor haar gevonden hebben. Een zeer middelmatige komedie.

La sombra del Mano Negra

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Rodolfo de Anda, Lucha Villa en María Duval.

Vervolg op LOS HERMANOS BARRAGEN, ook verdeeld in drie episoden: La sombra del Mano Negra, Cementerio de lujo en Fuera de la ley. Zeer slecht.

Juan Guerrero

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Olivia Michel, María Duval en Noé Murayama.

Een delegatie van de regering arriveert in een dorpje om een boerderij in te nemen die door een vrouw is bezet. De actie ontwikkelt zich tussen geweerschoten, vuistslagen en wat liedjes. Doorsnee Mexicaanse komedie.

El Espectro del estrangulador

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, Alberto Vázquez, María Duval en Carlos López Moctezuma.

Santo strijdt opnieuw tegen De Wurger, die door de reusachtige Tor weer aan het leven is geroepen. Een regelrecht vervolg op SANTO VERSUS EL ESTRANGULADOR : dat waren de goede tijden voor de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Tres palomas alborotadoras

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, María Duval, Lucha Villa en Marco Antonio Muñiz.

Om de dochters van een weduwnaar aan de man te helpen stellen een oude vriendin en de dorpspastoor zich ter beschikking om een strategie uit te werken. In deze parodiërende komedie is vooral het 'machismo' vermakelijk.

Ruletero a toda marcha

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Sara García, Norma Angélica en María Duval.

Een plattelander moet veel tegenslag doorstaan als hij naar de stad trekt en taxichauffeur wordt. Zeer slecht.

Los parranderos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en María Duval.

Voordat hij sterft draagt een man aan twee onverantwoordelijke jongens op zijn onbekende dochter te zoeken, die de vrucht van een jeugdzonde is. Zeer armzalig op ieder gebied.

El amor llegó a Jalisco

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Alvaro Cermeño en María Duval.

In een dorp dat een probleem met de waterdistributie heeft door twee rivaliserende machthebbers, komen twee fotomodellen aan die door twee jongemannen veroverd worden. Deze nemen hen mee naar de kerk om de dorpsmeisjes te laten zien hoe ze zich op moeten maken. Pathetisch.

Dos gallos y dos gallinas

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Marco Antonio Muñiz, María Duval en Rosina Navarro.

Twee neven erven een veeboerderij die volgens twee broers aan hun gestorven vader toebehoorde. De nadruk ligt in deze komedie op de couleur locale en op de buitenlokaties. Bijna een derde deel van de film bestaat uit stuntelige en vervelende muzieknummers.

Santo contra las mujeres vampiros

1961 | Horror, Actiefilm

Mexico 1961. Horror van Alfonoso Corona Blake. Met o.a. Santo, Loreno Velázquez, Jaime Fernandez, Orfelia Montesco en María Duval.

Een groep vrouwelijke vampiers zendt een drietal gespierde slaven op pad om een nieuwe vampierkoningin te vinden; de gemaskerde worstelaar Santo, in Mexico zeer populair, bestrijdt hen. Lachwekkende onzin. Ook bekend als SAMSON VS. THE VAMPIRE WOMEN.

Jóvenes y bellas

1961 | Komedie, Musical

Mexico 1961. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gastón Santos, María Eugenia San Martín, Alfonso Mejía en María Duval.

Een paar jonge meisjes worden door hun ouders naar het platteland gestuurd, waar zij moeten leren goede huisvrouwen te worden. Daar ontvangen zij de welbekende lessen van wilde, edelmoedige, gezonde en sterke jongens. Een flater van formaat.

Barridos y regados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Begoña Palacios en María Duval.

Door een vergissing worden twee koeriers aangenomen door een maatschappij die in snelle servce gespecialiseerd is. Door hun onhandigheid veroorzaken zij een ontploffing en ontdekken ze een werkplaats waar valse biljetten gedrukt worden. Deze heldendaad zorgt ervoor dat ze door de ambassadeur van Transsylvanië op een belangrijke missie gestuurd worden. Een zeer onbeholpen film.

Cuando regrese mamá

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, María Duval, Ofelia Montesco en Pedro de Aguillón.

Zes broers verliezen hun moeder bij een auto-ongeluk. Met vereende krachten probeert men een stel over te halen alle zes de broers te adopteren, omdat men hen niet bij verschillende tantes onder wil brengen. Een smartlap waarin de figuur van de moeder wordt geïdealiseerd. Heel matig.

Ochocientas mil leguas por el Amazonas

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Rafael Bertrand, Elvira Quintana en María Duval.

Een stel jongeren trekt door het Amazone-gebied en weerstaat allerlei gevaren om op tijd in een bepaald dorp te komen. Een zeer ambitieuze produktie die vertoond werd op het Festival van San Sebastián, waar hij echter geen succes had.

Melodías inolvidables

1958 | Musical

Mexico 1958. Musical van Jaime Salvador. Met o.a. Enrique Rambal, María Elena Marques, Demetrio González en María Duval.

De eigenaar van een theater heeft zijn huwelijksreis dertig jaar uitgesteld, omdat hij nooit tijd had, met alle problemen van dien. Een eindeloze reeks liedjes onderbroken door verschillende flash-backs.

El Grito de la muerte

1958 | Horror, Western

Mexico 1958. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, María Duval, Pedro de Aguillón en Hortensia Santoveña.

Gastón en 'Coyote Loco' zijn op zoek naar een goudader, maar niemand wil hen er naar toe leiden, uit angst voor het spook 'La Llorona', een gekkin die alvorens te sterven had gezworen haar onder geheimzinnige omstandigheden overleden zus te wreken. Een aantrekkelijke combinatie van griezelfilm en western, in zekere zin het vervolg van LOS DIABLOS DEL TERROR, van dezelfde regisseur en uit hetzelfde jaar.

Dos hijos desobedientes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pedro Armendáriz, Antonio Aguilar, María Duval en Elvira Quintana.

Twee broers besluiten veehouders te worden, om zo de dieren terug te krijgen die eens van hun ouders waren, maar nu van een ietwat mannelijk aandoende vrouw en haar twee dochters. Een routinematige komedie, zonder iets bijzonders.

Del suelo no paso

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Duval, Manolita Saval en Hortensia Santoveña.

Door toedoen van een hond krijgt een jongen, die een cadeau wil geven aan zijn aanstaande schoonmoeder, het aan de stok met een bende misdadigers. Grof plagiaat van een van de beroemdste films van Harold Lloyd.