Christopher Rowley

Regisseur, Producer

Christopher Rowley is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Escape From Earth

1998 | Documentaire, Sciencefiction

Verenigde Staten/Canada 1998. Documentaire van Christopher Rowley. Met o.a. Eugene Cernan, Norman Thagard, Frank Sietzen, Robert H. Frisbee en Harrison J. Smidt.

Op 21 juli 1969 werd een droom zo oud als de mensheid eindelijk werkelijkheid: de mens zette de eerste stap op een buitenaards hemellichaam. Het ruimtetijdperk was aangebroken. Vanaf de eerste ruimtewandeling van Eugene Cernan in 1966 tot het einde van de 20e eeuw werd aardig wat vooruitgang geboekt. Alles wordt in gereedheid gebracht om in de 21e eeuw te beginnen met de kolonisatie van de ruimte, maar voor het zover is moeten er nog aardig wat problemen opgelost worden. Via interviews, geacteerde fragmenten, animatie, speciale effecten en unieke beelden genomen met de Hubble-telescoop wordt in het eerste deel van deze documentaire getoond hoever de mens stond op het einde van de 20e eeuw met de verovering van de ruimte. In het tweede deel wordt een wetenschappelijke studie gemaakt van een fictieve bemande reis naar Alpha Centauri, op zoek naar een nieuwe planeet om leven op neer te zetten. Door deze mengeling van fictie en realiteit werd het een uiterst boeiende documentaire, die zeker niet moet onderdoen voor science-fact-films als CONTACT. Sarah Peat schreef het knappe scenario. De commentaar geschreven door Allen Abel wordt ingesproken door Aubrey Singer. Montage is van John Whitcher. Harry Makin stond achter de camera. Ook bekend als THE FINAL FRONTIER - TO THE STARS.

Alien Contact

1998 | Documentaire, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jane Armstrong.

Gezien het enorme aantal melkwegstelsels, met elk honderd à tweehonderd miljard sterren is de kans buitengewoon groot dat er nog een onschatbaar aantal planeten in het heelal rondzweven met intelligent leven. Ondanks alle pogingen die al sinds jaren ondernomen worden kon het bewijs echter nog niet geleverd worden. De honger naar de wetenschap van leven buiten de aarde ontstond in 1947 toen in Roswell, naar wordt aangenomen, een buitenaards ruimteschip neerstortte. De zaak werd door de militaire overheid in de doofpot gestopt, maar nu nog steeds wordt Roswell beschouwd als de bedevaartplaats voor iedereen die een teken vanuit het heelal wil opvangen. De makers van deze documentaire inventariseren op ernstige wijze de mogelijkheden van intelligent leven buiten ons zonnestelsel. Hun belangrijkste advocaat is sterrekundige Frank Drake die reeds in 1961 begon met een wetenschappelijk gefundeerde zoektocht naar mogelijk bewoonde planeten. De formule die hij opstelde veranderde de wetenschap. Volgens zijn berekeningen bevinden zich, enkel in ons melkwegstelsel, reeds rond de 150.000 planeten die alle eigenschappen hebben om leven te laten ontwikkelen. Het geheel wordt opgesmukt met uitstekend gefilmde speciale effecten. Stephen Milton, Armstrong en Richard Longley schreven het scenario. De commentaar van Allen Abel werd ingesproken door Henry Ramer. Fotografie is van Barry Farrell.

Titanic

1996 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Christopher Rowley.

10 april 1912. Het grootste schip aller tijden, de 'Titanic' verlaat Southampton voor een zevendaagse reis naar New York. De kapitein is de ervaren Edward J. Smith. In Cherbourg worden de meeste eersteklas passagiers opgehaald, miljonairs met klinkende namen. Nog een stop in Queenstown, Ierland voor een aantal derdeklassers. De fatale reis begint. De eigenaars zetten de kapitein onder druk om het overvaartrecord te breken. Op 14 april om 23u35 eindigt de catastrofale reis door een aanvaring met een ijsberg. Een getrouwe reconstructie van de reis van de 'Titanic' aan de hand van foto's, archieffilms, spotprenten van die tijd en gespeelde fragmenten. Er wordt veel aandacht besteed aan de reacties aan de wal, waar iedereen ervan overtuigd is dat de 'Titanic' onzinkbaar is. In een tijd waarin radio en televisie nog een toekomstbeeld waren bereikten de berichten druppelsgewijs het land. Eerst na een tweetal dagen wordt de ernst van de ramp duidelijk. Vijftienhonderd slachtoffers en minder dan zevenhonderd overlevenden was de trieste balans van wat het grootste avontuur van de prille twintigste eeuw had moeten worden. Boeiend scenario van Stephen Milton, met commentaar geschreven door Allen Abel en gesproken door Henry Ramer. James Gardner stond achter de camera. Stereo.

Death Of A Snowman

1972 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1972. Thriller van Christopher Rowley. Met o.a. Nigel Davenport, Ken Campu, Peter Dynely, Bima Stagg en Madala Mphahlele.

Een journalist verdiept zich in een serie moorden in Johannesburg (Zuid-Afrika) en het verband tussen een bende-oorlog in New York, vijf jaar daar voor. Samen met een inspecteur van de Newyorkse politie bijt hij zich vast in een drugssmokkel met moord en doodslag. Een harde, smakeloze actie-thriller; uitsluitend voor genrefanaten, die geweld niet schuwen. Ook bekend als BLACK TRASH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christopher Rowley op televisie komt.

Reageer