Philippe Vallois

Regisseur, Acteur, Scenarist

Philippe Vallois is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Halteroflic

1982 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1982. Misdaad van Philippe Vallois. Met o.a. Serge Avedikian, Ged Marlon, Héloïse Mignot, Illias Sokinos en Marie Alcaraz.

Verrassende film met een bizarre titel. Het verhaal gaat over de mysterieuze moord op een zwarte student. Een jonge politieman ontmoet een Griek van wie hij dusdanig onder de indruk is dat, als de Griek wordt gedood door de vrienden van de zwarte student, de politieman zijn identiteit aanneemt. Ondanks de moorden een komedie met een ietwat geforceerde esthetiek om zo origineel mogelijk over te komen. Niet altijd even beheerst maar wel veelbelovend.

Nous étions un seul homme

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Philippe Vallois. Met o.a. Serge Avedikian, Piotr Stanislas en Catherine Albin.

Een gewonde Duitse soldaat wordt in 1943 verborgen/gevangen gehouden door een primitieve boerenjongen. Ondanks alle barri[KA2]eres groeit in het isolement geleidelijk aan hun sympathie voor elkaar. De langzame ontwikkeling in de haat- liefderelatie wordt in de film overtuigend en suggestief waargemaakt, ondanks de soms te nadrukkelijke symboliek en esthetische effecten. (Piotr Stanislas heeft sindsdien een parallelle carrière in homo- èn heteroporno.)

Johan

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Philippe Vallois. Met o.a. Philippe Vallois, Marie-Christine Weil, Walter Maney, Jean-Paul Doux en Georges Barber.

Een regisseur wil een film over zijn geliefde Nederlandse vriend maken, maar deze wordt gearresteerd. Hij zet zijn project toch door en gaat in Parijse ontmoetingsplaatsen van homo's op zoek naar mannen die Johan en hemzelf kunnen belichamen. Deze merkwaardige en bij vlagen zeer interessante film-in-wording is boeiend als indirecte liefdesverklaring maar irritant in het narcisme waarmee de regisseur zichzelf portretteert en laat portretteren door anderen. Treffende en uitdagende stukken reportage over 'pees'-trajecten en een raak geschetste, spreekwoordelijke nichten-moeder.

Les phalènes

1975 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1975. Drama van Philippe Vallois. Met o.a. Alain Véron, Françoise Lecanu, Manuel Madera, Alain Aubineau en Elisabeth Claverie.

De eerste, met een zeer klein budget gemaakte speelfilm van deze in 1948 geboren regisseur. Twee vrouwen die met elkaar samenwonen, vervelen zich en nodigen daarom een stel sympathieke onbekenden die ze op straat zijn tegengekomen, uit om eens een avondje langs te komen. De leden van dit gem[KA4]eleerde gezelschap praten, vertellen verhalen en onderwerpen elkaar aan psychoanalyses. Zoals men zou denken, leidt dit tot een zeer literaire film, waarin het woord overheerst (net als de veelsoortige seksuele driften), maar vanaf het begin openbaart zich de scherpzinnige, subtiele stijl vol toespelingen, terwijl de camera zowel het minste gebaar als de minste blik vastlegt. Een film die gemaakt werd in navolging Eric Rohmer, die echter realistischer en ook wreder zou zijn geweest. Deze film is de voorbode van een door en door origineel oeuvre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Vallois op televisie komt.

Reageer