Walter Müller: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Das Jubiläum

1993 | Komedie

Zwitserland 1993. Komedie van Bruno Kaspar. Met o.a. René Ander-Huber, Andreas Matti, Sibylle Courvoisier, Kathrin Spinnler en Siegfried W. Kernen.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de Zwitserse tv krijgt Matti opdracht een groots opgezette show te produceren met sterpresentator Ander-Huber. De anchorman heeft echter net een interessant voorstel van een concurrerende omroep gekregen en benut de show als een kans om van zijn contract af te komen. Schitterende satire die nauwelijks kan worden naverteld. Het begint al bij de repetities, waarbij zoveel komt kijken dat er een wonder moet geschieden om het programma [KA3]uberhaupt de lucht in te krijgen. Als het eenmaal zo ver is en de show gaat de uitzending in dan probeert de presentator al het mogelijke te doen om het evenement te laten mislukken. Prachtige dialogen, krankzinnig spel, daverend ritme en bevolkt met raak getekende typetjes. Een kruising tussen HELLZAPOPPIN` (1941) van H.C. Potter en de tv-serie [KL]Monty Python`s Flying Circus[KLE] (1969-74), een schepping van Terry Gilliam, Terry Jones, John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle en Michael Palin. Het scenario van Viktor Giacobbo en Markus Köbeli is gewoonweg geniaal. Geheel gesproken in Schwyzerdütsch. Het camerawerk is van Mario Knöpfler.

Das Spukschloß im Salzkammergut

1965 | Muziek, Romantiek, Drama

Duitsland 1965. Muziek van Hans Billian. Met o.a. Udo Jürgens, Hannelore Auer, Manfred Schnelldorfer, Gertraud Jeserer en Ruth Stephan.

De desstijds rijzende zanger Jürgens - volgens sommigen een echt druiloor - in een dunne, banale schlagerfilm. De laatste in een reeks van vier soortgelijke misbaksels van Billian die nadien zou overschakelelen naar het meer lucratieve softseks- genre. Het verhaal: een moeizame romance tussen een toneelspeelster en een zanger.

Liebe, Mädchen und Soldaten

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Willy Hagara, Renate Holm, Willy Millowitsch, Franz Muxeneder en Carla Hagen.

Hagara speelt een gevierde zanger, die in dienst moet. Als gevolg van zijn populariteit zet hij het hele garnizoensstadje op zijn kop tot grote angst en vrees van de plaatselijke overheid. Als zijn verloofde op de proppen komt, wordt de chaos nog groter. Routine komedie uit Antel's film-in-conservenblik-fabriek.

Drei Mann auf einem Pferd

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Walter Giller, Nadja Tiller, Gardy Granass, Theo Lingen en Kurt Meisel.

Erwin Tucke is dichter, maar hij moet de kost winnen met het maken van vier-regelige rijmpjes voor ansichtkaarten. Daarmee kan hij nauwelijks het zout in de pap verdienen. In zijn vrije tijd vult hij als hobby de paardentoto in, want voor Erwin is dit net zoiets als een kruiswoordpuzzel.

Das Liebesleben des schönen Franz

1956 | Komedie

Oostenrijk 1956. Komedie van Max Nossek. Met o.a. Theo Lingen, Erika von Thellmann, Walter Müller, Wolfgang Wahl en Nicole Heesters.

Een don-juan koketteert in opdracht van zijn baas met de dames. Dit loopt ten slotte flink uit de hand en als gevolg rammelen een tweetal misleide vrouwtjes beurtelings en onafhankelijk van elkaar buitengewoon nijdig aan zijn deur; als hem dan ook nog een ontvoering in de schoenen geschoven wordt, is hem de grond duidelijk te heet onder de voeten en moet een groothartige benedenbuurvrouw hem verbergen. Een flauwe, lege komedie die al die drukte niet waard is; Nossek heeft wel beter werk afgeleverd.

Die Drei von der Tankstelle

1955 | Komedie, Muziek

Duitsland 1955. Komedie van Hans Wolff. Met o.a. Adrian Hoven, Walter Giller, Walter Müller, Willy Fritsch en Claude Farell.

Drie vrienden ontdekken na een vakantie dat ze geen van allen nog geld of bezittingen hebben. Ze verkopen hun auto en beginnen een tankstation. Daar leren ze de mooie Gaby (Damar) kennen en alledrie worden ze verliefd op haar. Herverfilming van de klassieker uit 1930. Germaine Damar is natuurlijk lang geen Lillian Harvey, al is een liedje als 'Ein Freund, ein guter Freund' nog niet vergeten. Maar ook Adrian Hoven is als Der Peter, die uiteindelijk rijke dochter Gaby's hartje wint, bepaald geen Willy Fritsch.

Kaisermanöver

1954 | Drama, Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1954. Drama van Franz Antel. Met o.a. Rudolf Prack, Winnie Markus, Hans Moser, Hannelore Bollmann en Walter Müller.

Een generaalsdochter wil met een kapitein trouwen, maar haar vader heeft een majoor op het oog. Keizer Franz Joseph zorgt er persoonlijk voor dat alles op z'n pootjes terecht komt.

Wenn am Sonntagabend die Dorfmusik spielt

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Rudolf Schündler. Met o.a. Rudolf Prack, Walter Müller, O.E. Hasse en Erwin Biegel.

Kati is de dochter van herenboer en paardenfokker Ertl, die in diepe financiële problemen zit. Om haar vader te helpen besluit Kati te trouwen met de rijke houtzager Bruckner, hoewel ze eigenlijk verliefd is op Martin. Voordat het zover is hoopt haar vader er bovenop te komen door te winnen bij de paardenrennen in Baden-Baden. Wanneer zijn hengst Bosco daadwerkelijk wint is de vreugde dan ook groot, totdat blijkt dat het paard gedrogeerd was. Voor Kati zit er niets anders op dan Bruckners vrouw te worden, denkt ze.

Südliche Nächte

1953 | Muziek, Komedie

Duitsland 1953. Muziek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Walter Müller, Walter Giller, Germaine Damar, Waltraut Haas en Margit Saad.

Twee vrienden trekken naar het verre Italië om een zangeresje te zoeken. Hun reis geeft aanleiding tot veel prentbriefkaarten-zoetigheid en opgewekte liedjes. Amusement van de onderste plank.

Hurra - ein Junge!

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Paul Westermeier, Grethe Weiser, Ingrid Lutz, Theo Lingen en Adrian Hoven.

Een onverteerbare dijenkletser over de huwelijksontrouw, buitenechtelijke kinderen, die absoluut niet meer door de beugel kan naar de boulevardklucht van het duo Arnold en Bach, door regisseur Marischka hoogstpersoonlijk tot scenario verheven. Theo Lingen is Professor Waldemar Weber, die uit medelijden de onechte zoon van zijn inmiddels overleden hospita geadopteerd had toen hij nog student was en nu met `zijn verleden` geconfronteerd wordt. Het `kind` is volwassen, heet Fritz Pappenstiel (Müller) en is cabaretier. Zijn grootouders die voor het eerst van zijn bestaan horen, verwachten een baby en geen potsenmaker. Luide, zo niet oververdovende teksten, die leuk zouden moeten zijn. Kurt Schulz stond achter de camera. Een film om te vermijden.

Hab' ich nur deine Liebe

1953 | Biografie

Oostenrijk 1953. Biografie van Eduard von Borsody. Met o.a. Johannes Heesters, Gretl Schörg, Walter Müller, Margit Saad en Friedl Hart.

De componist Franz von Suppé dreigt het slachtoffer te worden van een verleidelijke vrouw, omdat een geromantiseerde filmbiografie nu eenmaal niet zonder liefdesaffaire kan. Er gebeurt echter nog veel méér in deze film, die met veel muziek en dans aardige ontspanning biedt. Het scenario is van Philipp von Zeska, Herbert F. Köllner en August Rieger. Het camerawerk is van Bruno Mondi.

Einmal keine Sorgen haben

1953 | Komedie, Historische film

Duitsland​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. Walter Müller, Hans Moser, Nadja Tiller, Wera Frydtberg en Fritz Imhoff.

Herr Zangler (Imhoff) is een welvarende winkelier uit de provincie die op punt staat te trouwen met Frau Knorr (Pfluger) uit Wenen, die een modesalon bezit. Zijn inwonende nichtje Marie (Frydtberg) moet naar een kostschool maar zij wil niet. Haar aanbidder Sanders (Stankovski) heeft Zangler al een paar keer om haar hand gevraagd, maar Zangler is onverbiddelijk.

Saison in Salzburg

1952 | Muziek

Oostenrijk 1952. Muziek van Ernst Marischka. Met o.a. Adrian Hoven, Gretl Schörg, Hans Richter, Hannerl Matz en Walter Müller.

Een operettefilm over de amoureuze belevenissen van drie als kelner werkzame toneelspelers in Salzburg.

Maske in Blau

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Paul Hubschmid, Wilfried Seyfert, Walter Müller en Heli Servi.

Rökk als Gitta, de variété-ster uit de bekende operette van Heinz Hentschke en Fred Raymond, die weigert als model te zitten voor kunstschilder Hubschmid. Het scenario is van Fritz Böttger, Walter Forster en Joachim Wedekind. Camerawerk van Bruno Mondi. Reeds tien jaar ervoor ook al gefilmd door Paul Martin en Forster werkte toen ook mee aan het draaiboek.

Im Weißen Rößl

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Johanna Matz, Johannes Heesters, Walter Müller, Rudolf Forster en Paul Westermeier.

Een vrolijke Eric Charell-productie van de beroemde operette over een kelner die verliefd is op de waardin van 'Im Weißen Rößl'. Het scenario is van Horst Budjahn, Henry Halm en Charell. Het camerawerk is van Günther Anders.

Das Land des Lächelns

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Marta Eggerth, Walter Müller en Paul Hörbiger.

Een Weense trouwt een Chinese prins maar moet tot de ontdekking komen dat oost oost en west west is. Een verfilming van Franz Lehárs operette die de cinefiel weinig vreugde biedt, maar voor de operetteliefhebber een boeiend document is door de medewerking van het eens zo vermaarde zangersechtpaar Kiepura Eggerth.

Das Herz einer Frau

1952 | Familiefilm, Muziek, Musical

Oostenrijk 1952. Familiefilm van Georg Jacoby. Met o.a. Marianne Schönauer, Stefan Kodler, Kurti Baumgartner, Hella Ferstl en Walter Müller.

Ingenieur Werner Stein (Skodler) is weduwnaar en heeft een pittig zoontje, Konrad (Baumgartner). Het kind wil een nieuwe moeder en in een Weens caf[KA1]e wijst hij op Thea Moreno (Schönauer). Thea is revuester. Ze is net ontslagen, want ze had mot met haar baas en ze was gepikeerd weggelopen.

Johannes und die 13 Schönheitsköniginnen

1951 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1951. Muziek van Alfred Stöger. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hans Richter, Grethe Weiser en Walter Müller.

Een niemendalletje over hoofdredacteur Prack, die de oplage van 'Weltmagazin' wil stimuleren met miss-verkiezingen in Nice tijdens het carnaval. Als ze met de trein het operettestaatje Candorra doorgaan, koppelt kolonel Breuer de wagon af om de dames het hof te maken. Simonis is Miss Holland en Lingen Miss Spanje, die elkaar de loef proberen af te steken om de gunst van Prack, terwijl hij Ziemans vriendin is. Weinig grappen en veel geleuter. Scenario van B.E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Die Csárdásfürstin

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Walter Müller, Hubert Marischka en Franz Schafheitlin.

Verfilming van de operette van K[KA1]alm[KA1]an. Temperamentvolle zangeres Sylvia (Rökk) jaagt alle mannen het hoofd op hol. Ritmeester Weylersheim laat zelfs zijn bruid Stasi in de steek om de 'koningin van de csárdás' achterna te reizen, maar hij vindt haar terug in de armen van een andere man. Alles komt in orde zoals dat in een operette betaamt.

Schwarzwaldmädel

1950 | Muziek, Drama, Komedie

Duitsland 1950. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Hörbiger, Fritz Kampers en Lucie Englisch.

Nieuwe versie in kleur van de succes operette-film uit 1933, waarin een student verliefd wordt op de dochter van de kapelmeester. Scenario van Bobby E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Die Frau meiner Träume

1944 | Musical, Komedie

Duitsland 1944. Musical van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Wolfgang Lukschy, Walter Müller, Grethe Weiser en Inge Drexel.

Terwijl Hitler bezig was de oorlog op alle fronten zwaar te verliezen danste en zong Marika Rökk voor Jacoby's camera's alsof er niets aan de hand was. Maar de soldaten aan het front vraten dit soort films, vooral wanneer Rökk een decolleté tot op de navel droeg, waarover Goebbels een woedeaanval kreeg. Johann Vaszary schreef met Jacoby het scenario, het camerawerk is van Konstantin Irmen-Tschet.

Herzensfreud - Herzensleid

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Klinger, Carola Höhn, Paul Hörbiger en Hans Leibelt.

De ouders van Paul (Klinger) wonen in Bremen en zijn mensen van stand. Paul woont in Wenen en is daar in het gehein getrouwd met de jonge Toni (Schneider), die van bescheiden komaf is. Samen hebben ze een kind. Wanneer Paul met Toni naar Bremen komt heeft hij niet de moed om met de waarheid voor de dag te komen en stelt Toni aan zijn verbouwereerde ouders (Leibelt und Thellmann) voor als zijn verloofde. Alleen aan Paul`s begripvolle oma (Bleibtreu) wordt opgebiecht hoe de vork in de steel zit. Na grote onenigheid reist Toni alleen naar Wenen terug. Daar treft zij Paul en alles komt goed. Een blijspel vol afwisseling met hier en daar een serieuze ondertoon en veel muziek. Amusant geënsceneerd door regisseur Marischka.