Ellis Kadison

Regisseur, Scenarist

Ellis Kadison is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The gnome mobil

1967 | Fantasy, Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Karen Dotrice, Matthew Garber, Sean McClory, C. Thomas Howell en Richard Deacon.

Op haar wandeling wordt de negenjarige Elizabeth aangesproken door het gnoompje Jasper, die haar vertelt dat hij zich vreselijke zorgen maakt omdat de gnomen, uit angst voor uitsterving, zich hebben verscholen, en nu kunnen Jasper en zijn grootvader de schuilplaats niet vinden. Ze zijn zo langzamerhand ziek van eenzaamheid

The Gnome-Mobile

1967 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

The Cat

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Ellis Kadison. Met o.a. Peggy Ann Garner, Barry Coe, Roger Perry en Dwayne Redlin.

Saaie film over een jongen die tijdens een kampeertocht van zijn ouders gescheiden raakt en aan de woede van een veedief weet te ontsnappen met de hulp van een boskat, waarmee hij vriendschap heeft gesloten.

Git

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Ellis Kadison. Met o.a. Jack Chaplain, Heather North, Leslie Bradley en Richard Webb.

Zoontje en dochtertje van een hondenfokker, een weduwnaar, lopen weg van huis om een onwillige setter te trainen. Lief hè, en zo ontroerend ook.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ellis Kadison op televisie komt.

Reageer