Rudolf Santschi

Producer

Rudolf Santschi is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Nordwand

2008 | Avonturenfilm, Sportfilm, Historische film, Drama

Oostenrijk/Zwitserland/Duitsland 2008. Avonturenfilm van Philipp Stölzl. Met o.a. Benno Fürmann, Florian Lukas, Johanna Wokalek, Georg Friedrich en Simon Schwarz.

Met de Olympische Spelen van 1936 in aantocht roept de propagandamachine van de nazi's alle Duitse bergbeklimmers op om 'het laatste probleem van de Alpen' te slechten: de levensgevaarlijke noordwand van de Zwitserse berg de Eiger. Aangemoedigd door haar hoofdredacteur reist de ambitieuze journaliste Luise terug naar haar Beierse geboortedorp om daar de lokale helden Toni en Andi aan te sporen een poging te wagen. Een wat brave vertelling die opent als een klassieke Heimat-film, maar de beelden van de uiteindelijke beklimming zijn bijzonder spectaculair.

Evitas Geheimnis - Die Schweizer Reise

1998 | Documentaire

Zwitserland 1998. Documentaire van Frank Garbely. Met o.a. Lilian Lagomarsino de Guardo, Raul Saul Suarez, Hansjorg Hofer, Jorge Camarasa en Fabian Philipp.

In 1994 vond een aanslag plaats op een joods centrum in Buenos Aires. Niemand heeft deze ooit opgeëist, maar de vermoedens zijn sterk dat in nazistisch gezinde terroristische kringen gezocht moet worden. Dit bracht de lang vergeten banden van Juan en Eva Peron met het fascisme weer in de actualiteit. In 1947 ondernam Eva een Europese reis van drie weken, waarbij ze Spanje, Italië en Zwitserland aandeed. Naast het officiële programma was er ook nog een geheim programma. In Zwitserland ontmoette ze ondergedoken nazi-kopstukken, die ze hoogstwaarschijnlijk politiek asiel aanbood in haar land. Tevens bezocht ze Zwitserse bankiers en dat heeft ongetwijfeld te maken met de miljarden die uit de staatskas van Argentinië verdwenen onder de Perons. Garbely reconstrueert deze geheime reis aan de hand van foto's, filmopnamen, fragmenten uit correspondentie en de herinneringen van Eva's gezelschapsdame Lilian Lagomarsino de Guardo, die de reis meemaakte. Het is een knap staaltje van historische research journalistiek, ook al kan Garbely geen harde bewijzen leveren. Montage is van Lilo Gerber. Commentaar werd ingesproken door Peter Kner, Thomas Stuckenschmidt en Gudrun Gabriel. Adrian Zschokke stond achter de camera.

Wachtmeister Zumbühl

1995 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 1995. Thriller van Urs Odermatt. Met o.a. Michael Gwisdek, Anica Dobra, Jürgen Vogel, Rolf Hoppe en Norbert Schwientek.

Zumb[KA3]uhl (Gwisdek) is de koddebeier van een dorpje in het Zwitserse Nidwald. Hij is een betweterige dienstklopper, onkreukbaar en onomkoopbaar. Hij is ook onuitstaanbaar, waardoor zijn vrouw hem 16 jaar ervoor, omstreeks 1950, verlaten had. Hun zoon Albin (Vogel), die geestelijk enigszins gehandicapt is, is door zijn moeder bij zijn vader achter gelaten. Maria (Dobra) is de dorpsschone en is gezien bij iedereen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rudolf Santschi op televisie komt.

Reageer