Andrew Robinson: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Running Woman

1998 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1998. Misdaad van Rachel Samuels. Met o.a. Theresa Russell, Andrew Robinson, Anthony Crivello, Eddie Velez en Richard Joseph Paul.

There Goes My Baby

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Floyd Mutrux. Met o.a. Dermot Mulroney, Ricky Schroder, Kelli Williams, Noah Wyle en Jill Schoelen.

Watts 1965. Voor de laatstejaars leerlingen van Westwood-High zit de studie er op. Het is hun laatste dag en het volgende jaar gaan ze allemaal andere richtingen uit. Die nacht loopt alles uit de hand. Erg onderhoudend vertelde mengeling van THE LAST PICTURE SHOW en AMERICAN GRAFFITI, maar in een minder luchtige stijl.

Telling Secrets

1993 | Misdaad

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Cybill Shepherd, Ken Olin, Christopher McDonald, G.D. Spradlin en Dylan Walsh.

Op ware feiten ge[KA3]inspireerd misdaadverhaal, geschreven door Jennifer Miller, over een rijke, jonge Amerikaanse Shepherd die de minnares van haar man laat vermoorden, waarna haar man McDonald aan de beurt is, maar dat mislukt. Het duurt eindeloos lang voordat je als kijker te weten komt wie nu eigenlijk de job klaarde. Maar je bent niet alleen, want ook de ernstig kijkende politie-rechercheur Olin heeft jaren nodig om erachter te komen hoe Shepherd haar entourage manipuleerde. Professioneel in beeld gebracht (door Isidore Mankofsky) maar te veel clichés maken van het geheel iets dat alles behalve onweerstaanbaar is. Op video onder de titel CONTRACT FOR MURDER uitgebracht.

Trancers III: Deth Lives

1992 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van C. Courtney Joyner. Met o.a. Tim Thomerson, Andrew Robinson, Melanie Smith, Helen Hunt en Steven Macht.

Energiek, doch overbodig vervolg op de TRANCERS films. De door de tijd reizende held Jack Deth wordt naar Los Angeles anno 2005 gestuurd om de door militaire fascisten middels mutatie gekweekte super-soldaten op hun basis te vernietigen. Er wordt vergeefs geprobeerd alle losse eindjes aan elkaar te knopen, maar we krijgen geen antwoord op de brandende vraag: waarom worden dit soort on-films gemaakt? Maar er zullen nog wel meer vervolgen komen. Arme Deth! Regiedebuut van schrijver C. Courtney Joyner. Adolfo Bartoli vereeuwigde de nonsens.

Love Your Mama

1992 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Drama van Ruby L. Oliver en Ruby Oliver. Met o.a. Audrey Morgan, Carol E. Hall, Earnest III Rayford, Andre Robinson en Kearo Johnson.

In een ghetto bevolkt door zwarten, vecht een koppige, godsdienstige moeder ervoor om haar uiteenvallende gezin bij elkaar te houden, ondanks een reeks persoonlijke crisissen, waaronder de ontrouw van haar dronken echtgenoot en de zwangerschap van haar tienerdochter die een bijdehandje is. Dit low-budget drama laat vaak de onvolkomenheden van een speelfilmdebuut van een onafhankelijk producent zien. Hij weet te overtuigen met een behoorlijke diepgang, als het om de gevoelens van de gecompliceerde karakters gaat. Een moedige solo-poging van de schrijver, producent en regisseur Oliver die vanuit Chicago werkt, en wiens betrokkenheid zo ver gaat dat hij ook de vrolijke songs op de soundtrack zingt! Ook bekend als LEOLA.

Criminal Behavior

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Michael Miller. Met o.a. Farrah Fawcett, Dakin Matthews, John Hancock, Andrew Robinson en Cliff De Young.

Eigenwijze advocate Jessie (Fawcett) probeert een onschuldige vrouw te verdedigen wat tot een reeks moorden leidt: een bekend acteur, en een man die zijn relaties gebruikte om miljoenen te verduisteren. Een politiedetective (Martinez) schaduwt haar en zij wordt uiteraard verliefd op hem. De ontknoping van het verhaal, gebaseerd op de roman The Ferguson Affair van Ross Macdonald, tart het zwakste wat in dit soort wie-is-de- daders voor mogelijk gehouden wordt: Jessie als laatste in de dynastie van vijf generaties bankrovers schakelt haar criminele familie in om de zaak zo snel mogelijk op te lossen en te voorkomen zelf vermoord te worden. Het scenario is van Wendell Mayes. Het camerawerk is van Thomas Burstyn.

Prime Target

1991 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van David Heavener en Philip J. Roth. Met o.a. David Heavener, Tony Curtis, Isaac Hayes, Robert Reed en Andrew Robinson.

Deze voorspelbare film is grotendeels de mislukte egotripperij van scenarioschrijver-producent-regisseur-hoofdrol Heavener. Hij speelt de rol van John Bloodstone, een onberekenbare smeris [KA2]a la Dirty Harry uit een provinciegat die zijn tegenstanders als hij ze doodschiet een goede reis (naar het hiernamaals) toewenst.

Rock Hudson

1990 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1990. Drama van John Nicolella. Met o.a. Thomas Ian Griffith, Daphne Ashbrook, William R. Moses, Andrew Robinson en Don Galloway.

Een uit losse episoden bestaand, nonchalant docudrama over het leven en de dood van deze filmster, waarin Griffith zijn best doet om Rock te spelen. Robinson vertolkt de rol van Henry Wilson, zijn mentor en manager, Galloway speelt regisseur John Frankenheimer en Ashbrook figureert als Phyllis Gates, de voormalige vrouw van Hudson, die het boek geschreven heeft dat gedeeltelijk aan de basis lag van deze duffe film. Ook bekend als THE LIFE OF ROCK HUDSON.

Appearances

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Win Phelps. Met o.a. Scott Paulin, Wendy Phillips, Ernest Borgnine, Casey Biggs en Matt McGrath.

De beproevingen van een gezin uit de middenklasse in het midden-westen van de V.S. na de dood van hun zoon een paar jaar ervoor en hoe zij het leven proberen het hoofd te bieden. Het hoeft niemand te verbazen dat van deze pilot nooit een tv-serie werd gemaakt. Scenario van William Blinn.

The Lady Forgets

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Bradford May. Met o.a. Donna Mills, Greg Evigan, Andrew Robinson, Roy Dotrice en Mark Rolston.

Mills speelt een aan amnesie lijdende huisvrouw, die ook nog beschuldigd wordt van een moord waarvan ze zich niets kan herinneren. Bovendien zit de onderwereld haar op de hielen om wat ze erover zou weten. Middelmatige bewerking door Durrell Royce Crays (die ook tekende voor de produktie) van de roman The Black Curtain van Cornell Woolrich.

Fatal Charme

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Fritz Kiersch. Met o.a. Christopher Atkins, Amanda Peterson, Mary Frann, James Remar en Andrew Robinson.

Een briefwisseling van de naïeve Peterson met Atkins die wegens vier lustmoorden ter dood is veroordeeld, brengt haar in levensgevaar, als hij uitbreekt. Ze verzet zich met hand en tand als hij zich aan haar wil vergrijpen, nadat hij moeders vriend had doodgeslagen: ze probeert hem te stoppen met glasscherven, revolverschoten, straattegels en vuur. Wie nu nog niet genoeg weet, moet naar het laag bij de grondse werkje gaan kijken. Scenario van Nicholas Niciphor. Steve Grass was cameraman van dienst.

Shoot to Kill

1988 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Thriller van Roger Spottiswoode. Met o.a. Sidney Poitier, Tom Berenger, Kirstie Alley, Clancy Brown en Richard Masur.

Een psychopaat vermoordt de vrouw van een juwelier, slaat op de vlucht en sluit zich aan bij een groepje jagers, dat met gids Sarah (Alley) door de wildernis struint. Gefrustreerd dat hij de moord op de juweliersvrouw niet heeft weten te voorkomen, zet FBI-agent Warren (Poitier, zijn eerste rol sinds jaren) samen met 'bergman' Jonathan Knox (Berenger) de achtervolging in. Regisseur Spottiswoode wist slim de gaten en ongeloofwaardigheden in het scenario te compenseren, daarbij geholpen door een stel goed spelende acteurs. Prachtfotografie van Michael Chapman.

Liberace

1988 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1988. Biografie van Billy Hale. Met o.a. Andrew Robinson, John Rubinstein, Maris Valainis, Deborah Goodrich en Louis Giambalvo.

De zwakste van de twee concurrerende films over Liberace, hoewel Robinson geweldig is als `Mr. Slet`. AIDS wordt slechts terloops genoemd in deze `goedgekeurde` versie waarvoor slecht research is gedaan. (Een barzangeresje kweelt 'The Man That Got Away' voor een jonge Lee, twintig jaar voordat dit nummer in feite werd geschreven).

Verne Miller

1987 | Misdaad

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Rod Hewitt. Met o.a. Scott Glenn, Barbara Stock, Thomas G. Waites, Lucinda Jenney en Sonny Carl Davis.

Een domme vertoning naar een waar gebeurd verhaal met Glenn, die zeer eenzijdig speelt over een voormalige sheriff uit South Dakota, die van 1920 - 1940 een berucht gangster was. De film staat stijf van het geposeer en is vol ongebreidelde ijdelheid zonder enige logika of diepte.

Hellraiser

1987 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1987. Horror van Clive Barker. Met o.a. Andrew Robinson, Clare Higgins, Ashley Laurence, Sean Chapman en Oliver Smith.

Een slachtoffer van duivelse martelingen wordt door het bloed van zijn broer dat op de grond druipt, weer gedeeltelijk tot leven gewekt. Hoe meer bloed, hoe meer leven, en om meer bloed te krijgen, sluit het slachtoffer een goddeloos verbond met zijn schoonzuster. Auteur Clive Barker maakt een indrukwekkend regiedebuut met deze bewerking van zijn eigen verhaal The Hellbound Heart. Liefhebbers van bloed en geweld worden niet teleurgesteld. Door de ernst en intelligentie overtreft de film vele anderen in dit genre.

Desperate

1987 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Peter Markel. Met o.a. John Savage, Meg Foster, Chris Burke, Liane Langland en Andrew Robinson.

De eigenaar van een charterschip krijgt in deze bewerking van To Have And Have Not van Hemingway te maken met Cubaanse wapensmokkelaars. Geschreven door Michael Braverman; pilot voor een serie.

Cobra

1986 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van George P. Cosmatos. Met o.a. Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni, Andrew Robinson en Lee Garlington.

Marion 'Cobra' Moretti, een politieman met een 'attitude problem', komt op het spoor van de geheimzinnige, zeer gewelddadige sekte van The Night Slasher. Maar gelukkig is Cobra ook niet vies van enig spierballenvertoon. Natuurlijk is Cobra, zoals de meeste van de actiefilms die Stallone in de jaren tachtig maakte, reactionair en stompzinnig, maar de film geeft toch een aardig beeld van het culturele klimaat dat destijds heerste in Hollywood. Bekijken met een antropologische bril, dus. Zes Razzie-nominaties.

Not My Kid

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Tuchner. Met o.a. George Segal, Stockard Channing, Andrew Robinson, Gary Bayer en Nancy Cartwright.

Ontzetting in een gezin wanneer de jonge dochter aan de drugs verslaafd blijkt te zijn: een emotioneel geladen verfilming van het boek van producente Beth Polson en Dr. Miller Newton. Mede door het vlijmscherpe script van Christopher Knopf is dit een van de beste films over het onderwerp. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Reward

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van E.W. Swackhamer. Met o.a. Michael Parks, Richard Jaeckel, Louis Giambalvo, Malachy McCourt en Annie McEnroe.

Een niet verkochte pilot (geschreven door Jason Miller) over een politieman uit San Francisco, die de dienst verlaat en een moord op een collega samen met een studente oplost.

Someone I Touched

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Lou Antonio. Met o.a. Cloris Leachman, James Olson, Glynnis O'Connor, Andy Robinson en Allyn Ann McLerie.

Een ongeloofwaardig melodrama over een architect, zijn zwangere vrouw en een wulpse tiener die alle drie ontdekken geslachtsziekte te hebben. Wie gaf het aan wie? Leachman zingt zelfs het romantische openingsliedje.

MacKintosh and T.J.

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Roy Rogers, Clay O'Brien, Billy Green Bush, Andrew Robinson en Joan Hackett.

Een familiewestern met sentiment waarin Rogers zich ontfermt over de jonge O'Brien. Rogers kwam terug als westernheld, uit protest tegen het vele geweld in de moderne western. Hij wilde bewijzen een goede film te kunnen maken zonder overdreven veel geweld, seks en sadisme. Op zich is het al een belevenis hem na zoveel jaren in perfecte conditie te zien.

Charley Varrrick

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Don Siegel. Met o.a. Andrew Robinson, Felicia Farr, Joe Don Baker en Walter Matthau.

Een familiewestern met sentiment waarin Rogers zich ontfermt over de jonge O'Brien. Rogers kwam terug als westernheld, uit protest tegen het vele geweld in de moderne western. Hij wilde bewijzen een goede film te kunnen maken zonder overdreven veel geweld, seks en sadisme. Op zich is het al een belevenis hem na zoveel jaren in perfecte conditie te zien.

Dirty Harry

1971 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Actiefilm van Don Siegel. Met o.a. Clint Eastwood, Harry Guardino, Andrew Robinson, Reni Santoni en John Vernon.

Eerste in een reeks van vijf, over ‘Dirty’ Harry Callahan (Eastwood), die boeven met alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen bestrijdt. Psychopaat Scorpio (­Robinson) dreigt dagelijks een moord te plegen als de gemeente hem geen honderdduizend dollar betaalt. Grof geschut Callahan wordt ingezet om de snode plannen van Scorpio te verijdelen. Deze Dirty Harry is beroemd om de woorden die de gewapende Eastwood uitspreekt tegen een bankrover die naar zijn revolver grijpt: ‘You’ve got to ask yourself one question: do I feel lucky?’ De titelrol was overigens oorspronkelijk bedoeld voor Frank Sinatra. Gelukkig bedankte die voor de eer en deed Clint het his way.