Rafael Hernández

Acteur

Rafael Hernández is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

Una Espía enamorada

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Augusto Fenollar. Met o.a. Alfonso Del Real, Carmen Villani, Rafael Hernández en Tomás Pico.

Twee geheim-agenten komen in Madrid aan om een verduistering van gelden op te helderen, maar ze storten zich in het nachtleven. Een soort van LA BELLE DE MOSCÚ, maar dan wel op zijn Spaans.

Sesión continua

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Garcí en José Luís Garci. Met o.a. Adolfo Marsillach, Jesús Puente, María Casanova, José Bódalo en Rafael Hernández.

Twee vrienden werken aan een gemeenschappelijk ideaal: het maken van een film waarvan de titel zal luiden: 'Langzaam verlies ik de moed'. Een walgelijk zoete, zich herhalende film, alleen geschikt voor de fans van de met een Oscar onderscheiden Garcí.

La Tercera luna

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Gregorio Almendros. Met o.a. Ana Valdi, Pierrot, Rafael Hernández en Alberto Bourbon.

Liefde en vijandschap tussen homoseksuelen en transseksuelen. Een middelmatige, vervelende film.

La Hoz y el Martínez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, Jack Taylor, Gerard Tichy en Rafael Hernández.

Het verhaal rondom de persoonsverwisseling van een Russische afgevaardigde in Madrid. Een vreemde maar weinig geslaagde komedie, die weinig weg heeft van de films waarin Andrés Pajares gewoonlijk speelt.

la Lola nos lleva al huerto

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozoros. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Antonio Ozores, Susana Blázquez en Rafael Hernández.

Een jongere vrouw die in verwachting is, weet niet zeker wie van twee mannen de vader van haar kind is. Een puinhoop - zoals gebruikelijk bij Ozores.

Terror en el tren de la medianoche

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Manuel Iglesias. Met o.a. Rafael Hernández, Mari Paz Pondal en Pepe Riesgo.

Elke keer wanneer er iemand in het dorp op sterven ligt, rijdt een spooktrein het station binnen. Een fascinerend idee dat in elk opzicht verspild wordt.

El Retorno del hombre-lobo

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Julia Saly, Silvia Aguilar, Azucena Hernández en Narciso Ibáñez Menta.

Enkele mooie studentes stuiten op de Weerwolf en een verraderlijke vampier-vrouw. Een uiterst vervelende en groffe pseudo-herverfilming van de niet minder slechte LA NOCHE DE WALPURGIS. Toch is de aanwezigheid van uitstekende acteurs in de bijrollen de moeite van het bekijken waard.

Miedo a salir de noche

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, Claudia Gravy, Tina Sáinz en Rafael Hernández.

Een man wordt steeds angstiger bij het idee 's avonds zijn huis te moeten verlaten. Een grove, didactische film; bijna een officiële proclamatie.

Madrid al desnudo

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Jacinto Molina. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Paul Naschy, Rossana Yanni, Augstín González en Rafael Hernández.

De paniek verspreidt zich onder verschillende Madrileense VIPs. Een smadelijke komedie van de altijd even onbekwame producent, regisseur en scenario-schrijver Jacinto Molina/Paul Naschy.

Guerreras verde

1976 | Avonturenfilm

Spanje 1976. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Carmen Sevilla, Sancho Gracia, Roberto Camardiel, Daniel Martín en Rafael Hernández.

In Cordoba bestrijdt de Guardia Civil enige misdadigers. Een smadelijk propagandistisch knoeiwerk.

La Mujer es cosa de hombres

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis en Rafael Hernández.

Drie mannen spreken met elkaar af dat zij er dezelfde minnares op na zullen houden. Een goed verhaal, niet besteed aan de regisseur en de vertolkers.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

Los Novios de la muerte

1974 | Thriller, Drama

Spanje 1974. Thriller van Rafael Gil. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Julián Mateos, Ramiro Oliveros, Fernando Sancho en Helga Liné.

Een gangster die onlangs uit de gevangenis is ontslagen gaat in het Spaanse legioen. Hij wil zich wreken op zijn vroegere rivaal, die om de politie te ontvluchten in militare dienst is gegaan. Een belachelijke verheerlijking van het militarisme die schijnheilig verborgen is in een thriller.

Dick Turpin

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Fernando Merino. Met o.a. John Gaffari, Paloma Cela, Sanny Green, Sancho Gracia en Antonio Mayans.

De edelmoedige straatrover Dick Turpin weet de galg voortdurend te ontlopen. Een groteske Spaanse interpretatie van de Engelse romanfiguur Dick Turpin.

La Semana del asesino

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Vicente Parra, Emma Cohen, Eusebio Poncela, Lola Herrera en Charly Bravo.

Een arbeider wordt verplicht om - aanvankelijk tegen zijn wil - een week lang aan de lopende band moorden te plegen. Een bijzonder smerige film, die op veel plaatsen gecensureerd werd. De uitstekende opzet ging door een grove regie en rolvertolking helemaal de mist in.

La Casa de las chivas

1971 | Drama, Romantiek

Spanje 1971. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Simón Andreu, Charo Soriano, Ricardo Merino, María Kosti en Rafael Hernández.

De liefde die tijdens de Spaanse Burgeroorlog opbloeit tussen een jonge eenvoudige vrouw en een soldaat die graag priester wil worden. Het is een middelmatige filmversie van een in die tijd in Spanje zeer beroemd geworden theaterstuk.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.

Huida en la frontera

1966 | Avonturenfilm

Spanje 1966. Avonturenfilm van Manuel Torres. Met o.a. Humberto Semper, Julio César Semper, Rafael Luque en Rafael Hernández.

Een paar herdersjongens besluiten enkele vluchtelingen te laten ontkomen aan de militaire vervolging.Een zeer slechte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Hernández op televisie komt.

Reageer