Gayle Griffiths is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

My Brother the Devil

2012 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2012. Drama van Sally El Hosaini. Met o.a. James Floyd, Fady Elsayed, Saïd Taghmaoui en Elarica Gallacher.

De ouders van de Londense tieners Rashid (Floyd) en Mo (Elsayed) komen uit Egypte en hebben het niet breed. De oudste, Rashid, een aardige knul, handelt wat in drugs en droomt van een beter leven. Een van zijn klanten laat hem kennismaken met een heel ander milieu. Maar die is niet alleen in Rashids handelswaar geïnteresseerd. Sterk drama portretteert jongeren uit achterstandswijken als echte mensen, met echte gevoelens en echte problemen. Goed gespeeld, fraai geschoten, boeiend en meeslepend. Bedolven onder prijzen op allerlei filmfestivals.

Archipelago

2010 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2010. Drama van Joanna Hogg. Met o.a. Lydia Leonard, Christopher Baker, Kate Fahy en Tom Hiddleston.

Op het eilandje Tresco, voor de kust van Cornwall, komen Cynthia (Leonard), broer Edward (Hiddleston) en hun ouders bij elkaar, voordat Edward naar Afrika zal vertrekken. Moeder Patricia (Fahy) zorgt voor een aantal verrassingen. Tegen de achtergrond van koele interieurs en winters gekleurde duinlandschappen komen de pijnpunten naar boven tussen deze mensen, die zelf ook een soort eilandengroepje vormen. Uitgebeend, naturalistisch drama van regisseuse Hogg (Unrelated) heeft kale dialogen en een mooie cast die allerlei ingehouden emoties verbeeldt.

Song of Songs

2005 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2005. Drama van Josh Appignanesi. Met o.a. Amber Agar, Amanda Boxer, Joel Chalfen, Félicité Du Jeu en Elliot Levey.

De orthodox-joodse Ruth keert terug uit Israël om haar stervende moeder te verzorgen. Als ze probeert haar broer bij de familie te betrekken, leidt dit tot een broeierige situatie, waarbij onderdrukte seksuele gevoelens boven komen komen drijven.

Kiss of Life

2003 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2003. Drama van Emily Young. Met o.a. Ingeborga Dapkunaite, Peter Mullan, David Warner, Millie Findlay en James E. Martin.

Bedachtzame, sfeervolle debuutfilm, over een vrouw die rondwaart in het schemergebied tussen leven en dood en haar man die tegelijk een ingewikkelde reis naar huis onderneemt.