Rosemary Theby

Acteur

Rosemary Theby is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

W.C. Fields: The Fatal Glass Of Beer

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Clyde Bruckman. Met o.a. W.C. Fields, Rosemary Theby, George Chandler en Rychard Cramer.

Fields en zijn echtgenote bewonen een afgelegen berghut, nog meer van de wereld afgesloten door een zware sneeuwstorm. Hun zoon is naar de stad getrokken waar hij wegens diefstal van waardepapieren in de gevangenis sukkelde. Zalige parodie op de melodrama`s die in die periode zeer populair waren. Alles wordt met zoveel ernst gespeeld dat het gewoonweg op de lachspieren werkt. Het einde is even onverwacht als onvergetelijk. Telkens hij de deur opent zegt hij "Het is geen weer om mens of dier buiten te sturen" (ook wanneer hij een groepje indianen buiten zet), steevast gevolgd door een klad sneeuw in zijn gezicht. Een van de plezierigste korte films van Fields, waarvoor hijzelf het scenario schreef.

The Girl of the Golden West

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Edwin Carewe. Met o.a. Sylvia Beamer, J. Warren Kerrigan, Russell Simpson, Rosemary Theby en Wilfred Lucas.

De tweede van de vier films naar David Belasco`s stuk. Goed gedaan, ook al is het niet op alle punten (met name de rolverdeling) vlekkeloos. Adelaide Heilbron bewerkte het stuk. Beamer, een saloon-eigenares, valt voor bandiet Kerrigan. Theby is jaloers en verraadt Kerrigans ware identiteit aan de sheriff, die op zijn beurt verliefd is op Beamer. Het kaartspel biedt uitkomst in al deze complicaties. Wallace Fox was hier nog assistent-regisseur, Sol Polito was cameraman. Later regisseerde hij vele Tom Tyler-westerns. Robert De Lacey deed de montage.

The Last Trail

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Emmett J. Flynn. Met o.a. Maurice B. Flynn, Eva Novak, Wallace Beery, Rosemary Theby en Charles K. French.

In 1909 kwam van Zane Grey het boek The Last Trail, A Story Of Early Days In The Ohio Valley uit. Dit was de eerste verfilming. Een stadje wordt geterroriseerd door een geheimzinnige bandiet en Flynn, als vreemdeling, wordt ervoor aangezien. In werkelijkheid komt hij als agent de sporen nalopen van Beery, de echte schurk. De tweede versie met Mix heeft veel meer vaart en is minder houterig dan deze. Jules Furtman en Paul Schofield bewerkten het boek en Lucien Andriot was cameraman.

Fightin' Mad

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Joseph J. Franz. Met o.a. William Desmond, Virginia Brown Faire, Doris Pawn, Rosemary Theby en Joseph J. Dowling.

Desmond was de koning van de serie in het tijdperk van de zwijgende film. Hij was een ster, een favoriet, wiens westerns geld maakten. Hij debuteerde in 1915, komende uit Ierland, waar hij in 1878 geboren was. Zijn stercarrière viel in de jaren twintig, in het bijzonder bij Universal. Tot in de tweede helft van de jaren veertig zou hij nog B-rollen spelen. In 1949 overleed hij aan een hartaanval. In deze western wordt hij lid van de grenspolitie in Texas en krijgt hij te maken met een stel outlaws, dat het meisje van zijn dromen ontvoert. H.H. Van Loan was de scenario-schrijver en Harry Gersted de cameraman. Desmond was zelf de producent.

The Mystery of 13

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van Francis Ford. Met o.a. Francis Ford, Rosemary Theby, Pete Girard, Mark Fenton en Phil Ford.

Een matige actie-serial (in vijftien hoofdstukken) waarvoor de actrice Elsie Van Name - die ook een klein rolletje speelde - het verhaal schreef. John Clymer bewerkte het tot een draaiboek. Er zit weinig vaart in, al wordt er wel wat geknokt (zonder overtuiging).

The Silent Mystery

1918 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1918. Mysterie van Francis Ford. Met o.a. Francis Ford, Mae Gaston, Rosemary Theby, Elsie Van Name en Valerio Olivo.

Serial in vijftien hoofdstukken. Van Name neemt uit Egypte het 'Oog van de Wereld' mee, dat ze van een mummie steelt. Vanaf dat moment nadert er onheil. De Hoge Priesteres Theby wil het sieraad terug. Het leven van Van Name's dochter, Gaston, wordt een hel. Ford komt er uiteindelijk achter waarom al die ongelukken plaatsvinden en kan Gaston veilig in de armen sluiten. Een spannende thriller vol mystiek, door Van Name geschreven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosemary Theby op televisie komt.

Reageer