Frédéric Schoendoerffer

1962 Regisseur, Scenarist

Frédéric Schoendoerffer (1962) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Switch

2011 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 2011. Misdaad van Frédéric Schoendoerffer. Met o.a. Karine Vanasse, Eric Cantona en Mehdi Nebbou.

Vakantie in Parijs in plaats van werkloos in Montréal - een ogenschijnlijk ongevaarlijke huizenruil over het internet wordt voor een jonge Franstalige Canadese een nachtmerrrie. Als ze na de eerste nacht wakker wordt in het luxe appartement in Parijs, wordt ze gearresteerd door de politie die denken dat zij de echte bewoonster is van het appartement op verdenking van moord. Er blijkt dat er een onthoofd mannenlichaam is gevonden in het appartement.

Agents Secrets

2004 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Frankrijk/Italië/Spanje 2004. Misdaad van Frédéric Schoendoerffer. Met o.a. Vincent Cassel, Monica Bellucci, André Dussollier en Charles Berling.

Vier geheim agenten moeten een boot tot zinken brengen dat illegale wapens transporteert naar Angola, waar een burgeroorlog woedt. Als de agenten hun klus met succes klaren, wordt één van hen vermoord en de ander opgepakt met heroïne op zak. De leider ontdekt dat ze het slachtoffer zijn van een groot complot. Hij gaat op zoek naar de daders van de moord op zijn collega, probeert de gevangene te bevrijden en belandt zo in een web van intriges.

Scènes de crimes

2000 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 2000. Misdaad van Frédéric Schoendoerffer. Met o.a. Charles Berling, Ludovic Schoendorffer, Pierre Mottet, Eva Darlan en Camille Japy.

De sfeer waarin Fabian (Berling) en Gomez (Dussolier) een seriemoordenaar zoeken is niet alleen morbide maar ook cynisch. Het lijkt erop dat de hele wereld pervers en duister is, dus welk heil moeten we verwachten van twee rechercheurs, die het zelf al niet zo nauw nemen met de moraal en niet eens de weg kunnen vinden? In zijn debuut zet Schoendoerffer een beklemmende atmosfeer neer, waarin Frankrijks moderne grootheden Berling (Les destinées sentimentales) en Dussolier (On connaît la chanson) zich met gemak begeven. (IdH/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Schoendoerffer op televisie komt.

Reageer