Eric Lagesse

Producer

Eric Lagesse is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Clash

2016 | Drama

Egypte/Frankrijk 2016. Drama van Mohamed Diab. Met o.a. Nelly Karim, Hani Adel, El Sebaii Mohamed en Ahmed Abdelhamid Hefny.

Twee journalisten, een stel pro-leger-betogers en een horde aanhangers van de afgezette president belanden in een arrestatiewagen van de militaire politie in een van de chaotische nadagen van de militaire staatsgreep in Egypte van 2013. Omdat de dynamische camera de hete, volgepakte wagen nooit verlaat, werkt dit behendig georkestreerde drama als claustrofobische metafoor voor de explosieve sfeer in het land. Burgers die gezamenlijk optrokken tijdens de revolutie van 2011 gaan elkaar nu als aartsvijanden te lijf. In kalme intermezzo's blijken de tegenstellingen echter een stuk genuanceerder te liggen.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Lagesse op televisie komt.

Reageer