Wolfgang Kaven

Acteur

Wolfgang Kaven is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

OA jagt Oberärztin

1999 |

Duitsland 1999. Joachim Roering. Met o.a. Axel Milberg, Daniela Ziegler, Wolke Hegenbarth, Michael Hanemann en Christoph Maria Herbst.

Thea Uffland (Ziegler) is KNO-specialiste en houdt praktijk in een ziekenhuis. Als ze net met haar puberende tienerdochter Clarissa (Hegenbarth) op vakantie gegaan is, wordt ze teruggeroepen omdat de chef-arts door een hartaanval buiten gevecht is gesteld. Thea moet hem vervangen. Tegelijkertijd wordt Heino Striesebruch (Milberg) op de afdeling opgenomen wegens gehoorstoornissen. Heel het land kent Heino, want hij is op de tv een soort Dr. Kildare in de serie OA en als tv-chef-arts razend populair, alleen Thea heeft nog nooit van hem gehoord, want ze heeft het te druk om tv te kijken. Thea`s KNO-afdeling wordt met sluiting bedreigd en de druk van het werk is heel erg groot. Ze denkt ondanks alles dat Heino, die een compleet theatergebeuren (discussies over nieuwe afleveringen en patiënten als toeschouwers) in de kliniek heeft opgezet, simuleert - en terecht want Heino is hoog verzekerd en zijn producent dreigt een faillissement omdat men met de serie wil stoppen. Ze vindt het echter te riskant om haar diagnose naar voren te brengen, want ze zou zich kunnen vergissen. Ondertussen ziet ze dat de herstellende chef-arts Clarissa in de lommerrijke tuin van het ziekenhuis het hof maakt en dat Heino steeds meer op een echte dokter gaat lijken. Dat is teveel voor Thea; ze moet voor herstel verpleegd worden in de psychiatrische afdeling. Gelukkig komt alles in de finale weer op zijn pootjes terecht. Goed gemutste, leuke persiflage op zeperige ziekenhuisseries, die heel handig fact en fiction met elkaar verweeft. Het scenario is van regisseur Roering, die bij deze heerlijke onzin de volledige steun krijgt van zijn rolverdeling. Het camerawerk is van Mike Gast. Voor de kijkers die het nog niet weten: OA betekent Ober-Arzt.

Sperling und sein Spiel gegen alle

1996 | Mysterie

Duitsland 1996. Mysterie van Thorsten C. Fischer en Torsten C. Fischer. Met o.a. Dieter Pfaff, Benno Fürmann, Petra Kleinert, Hans-Joachim Grubel en Wolf-Dietrich Sprenger.

Bij het observeren van de ontruiming van een huis wordt hoofdinspecteur Sperling getuige van een bankoverval. Hij gaat achter de dader aan en ziet de man een kroeg binnengaan; waar hij dynamiet tevoorschijn haalt. Een aantal mensen kan weg rennen; maar de rest wordt gegijzeld. Het lukt Sperling om onopvallend de kroeg in te gaan; maar ter plekke kan hij weinig doen; omdat de overvaller geen plan schijnt te hebben.

Tatort - Tödliche Freundschaft

1995 | Mysterie

Duitsland 1995. Mysterie van Hermann Zschoche. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Gerd Baltus, Udo Schenk en Gisela Trowe.

Hauptkommissar Paul Stoever (Krug) en zijn collega Peter Brockm[KA3]oller (Brauer) zoeken naar de moordenaar van de bioloog Joachim Kronberg (Naumann). Joachim onderhield een intieme relatie met verpleegster Ingrid (Wendel) die een kind van hem verwachtte. Ingrid komt bij een verkeersongeval om het leven. Een en ander heeft te maken met het rusthuis waar de steenrijke moeder (Trowe) van Joachim verbijft. Haar geld schijnt in een twijfelachtige firma geïnvesteerd te zijn. Krug, een dagje ouder, nog kaler dan voorheen, voelt zich zeer in zijn sas als Hauptkommissar Stoever, een personage dat hij al sinds 1984 vertolkt. Het is zijn 24ste zaak. Het scenario is van Raimund Weber. Aflevering 310.

Die Männer vom K3 - Auf Sand gebaut

1992 | Misdaad

Duitsland 1992. Misdaad van Sigi Rothemund. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hans Michael Rehberg.

Een aanslag op aannemer zonder scrupules Eberhard K[KA3]oster (Rehberg) kost zijn voorman het leven. Terwijl het team van K3 de verdachten op een rijtje zet, wordt er weer een aanslag op K[KA3]oster gepleegd. Gaat het om jaloezie, omdat K[KA3]oster een relatie had aangeknoopt met Nora Kiefer (H[KA3]offerer), de vrouw van medewerker Bruno Kiefer (Noel)? Of wilden zijn concurrenten Steuerhahn (Von Hassel) en Jansen (Janza) hem lozen? Of had Kr[KA3]uger (Kaven) zich te vaak laten omkopen, en had hij zich nu uit Kösters wurggreep willen bevrijden? Het scenario voor deze wie-is-de-dader is als gebruikelijk van Harald Vock en de aflevering is pure routine. Eigenlijk alleen maar geschikt voor de vaste fans van de serie. Von Hassel die Karl Steuerhahn speelt is een heel bekend tv-gezicht als Kommissar Edgar Brinkmann uit Frankfurt in de serie TATORT - hij had toen al zeven zaken opgelost.

Der Mann mit den Bäumen

1990 | Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1990. Fantasy van Werner Kubny. Met o.a. Ferdinand Dux, Anna Ludwig, Franz Bulin, Wolfgang Kaven en Konstantin Graudus.

Door de verhalen van haar grootvader maakt de acht-jarige Anna kennis met Elzeard. Elzeard is herder en woont al jaren in de Provence. Ver van alle wereldse gedoe wijdt hij zich aan de eenheid van mens en natuur. Een sprookje voor kinderen en volwassenen met schitterende natuuropnamen.

Rosso

1985 | Film noir, Thriller

Finland 1985. Film noir van Mika Kaurismäki. Met o.a. Kari Väänänen, Martti Syrjä, Leena Harjupatana, Mirja Oksanen en Wolfgang Kaven.

Mafiakiller Väänänen wordt van Sicilië naar Finland gestuurd om zijn ex-vriendin Harjupatana koud te maken. Dilemma: hij houdt nog steeds van haar. Hij treft haar niet aan, maar wel haar broer Syrjä, die bereid is samen met hem op reis naar het hoge Noorden te gaan waar zij zich zou moeten bevinden. Onderweg zorgen ze voor een zakcentje door het plegen van roofovervallen. Uitstekende minimalistische film met tweetalig dialoog: Italiaans en Fins - beide hoofdrolspelers verstaan elkaar niet. Prachtige finale in beklemmend landschap. De regisseur schreef samen met met Väänänen het scenario; het dialoog naar Dante's Hel is van Aki Kaurismäki, broer van de regisseur.

Tatort - Das Lederherz

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Immo Moszkowicz. Met o.a. Karin Anshelm, Peter Dirschauer, Margit Schulte-Tigges, Wolfgang Kaven en Peter Pankalla.

De eerste zaak van Kriminalkommissarin Wiegand (Anshelm) is een moeilijk geval dat wel past bij een vrouwelijk lid van de hermandad: Eva (Schulte-Tigges), de vrouw van hardwerkende zelfstandige architect Gert Dieckmann (Dirschauer) is uit het zolderraam gevallen en ligt voor lijk op de grond. Sprong Eva of werd ze geduwd? Wiegand moet van de buren horen dat het beslist niet om zelfmoord ging, want de echtvereniging zou een vechtvereniging geweest zijn, die vijftien jaar heeft geduurd. In zo'n kader past Gert toch niet helemaal en de gefrustreerde Eva was frivool en een uitgaanstype. Het boeiende scenario is van Irene Rodrian, die de kijker tot het einde toe laat twijfelen over de juiste toedracht. Spel en regie zijn dik in orde en Wiegand zou nog zeven andere misdrijven oplossen, voordat zij ontslag nam. Aflevering 124.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Kaven op televisie komt.

Reageer