Vivean Gray

Acteur

Vivean Gray is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last Wave

1977 | Thriller, Drama

Australië/Verenigde Staten 1977. Thriller van Peter Weir. Met o.a. Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, Gulpilil, Frederick Parslow en Vivean Gray.

De hulp van advocaat Chamberlain wordt ingeroepen als verdediger voor wat op het eerste gezicht een doodgewone zaak lijkt. Onder de beschuldigden herkent hij echter de inboorling, die hem in een droom een steen liet zien met primitieve inkervingen. Via dromen leert hij de legende kennen die vertelt hoe vroeger de blanke bevolking door een vloedgolf werd weggespoeld. Nu is er een nieuwe golf op komst. De confrontatie tussen twee culturen vormt de aanleiding voor een zoektocht naar het innerlijke wezen van de mens. Een bevreemdende, irrationele film die het fantastische gebruikt om een mysterieuze filosofie op te bouwen. Knap spel en uitstekende speciale effecten. Het verhaal van Weir werd uitgewerkt door hemzelf, Tony Morphett en Petru Popescu. Russell Boyd stond in voor de fotografie.

Picnic at Hanging Rock

1975 | Horror, Thriller, Drama

Australië 1975. Horror van Peter Weir. Met o.a. Rachel Roberts, Dominic Guard, Helen Morse, Jacki Weaver en Vivean Gray.

Zwaarmoedige, sfeervolle film, die speelt in 1900, over drie schoolmeisjes en hun lerares die op mysterieuze wijze verdwijnen tijdens een uitstapje op een zonnige dag. Angstwekkend, en warm opgebouwd door regisseur Weir. Het scenario is van Cliff Green gebaseerd op de roman van Joan Lindsay. Het camerawerk is van Russell Boyd.

A City's Child

1971 | Drama

Australië 1971. Drama van Brian Kavanagh. Met o.a. Monica Maughan, Sean Scully, Moira Carleton, Vivean Gray en Marquerite Lofthause.

Een dochter leeft samen met haar bedlegerige moeder, totdat deze doodgaat en ze alleen verder moet. Een fantasiewereld ontstaat, waarin een werkelijke jongen voorkomt (of bestaat hij toch niet?). De film heeft een goed begin, maar houdt het niveau niet vol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vivean Gray op televisie komt.

Reageer