Hans Jansen is acteur, componist en geluidsman.
Er zijn 6 films gevonden.

Jannes

1999 | Documentaire, Biografie, Sportfilm

Nederland 1999. Documentaire van Rein Hazewinkel. Met o.a. Hans Jansen, Rob Clerc, Harm Wiersma, Auke Scholma en Harke van der Wal.

Jannes van der Wal, geboren in 1956, was een stil kind. Hij liet zich in 1970 reeds opmerken met artikels waarin hij damcombinaties ontleedde. Na zijn studies besloot hij beroepsdammer te worden, wat in die tijd zeker niet wiedes was, want in de damsport was weinig geld te verdienen. In 1982 werd hij echter wereldkampioen dammen in Sao Paulo. Jannes werd vooral bekend als levensgenieter en losbol en was de gast in vele tv- shows. Hij werd vooral beroemd toen hij, op weg naar een tornooi, in de trein in slaap viel, zodat hij de wedstrijd miste. Jannes stierf in 1996 aan de gevolgen van leukemie, kort nadat hij met 'doordammen' een nieuw systeem ontwikkeld had om de sport levendiger te maken. Door een aaneenschakeling van archiefopnamen, w.o. het gedenkwaardige interview met Mies Bouwman en zijn optreden in 'Klasgenoten', en gesprekken met andere dammers die met hem gespeeld hebben wordt een portret opgehangen van Jannes, een grillige en onberekenbare kerel, die echter ieders sympathie wist te winnen. Het werd een verhaal van passie en volharding, een zoektocht naar de zin van het leven. Hazewinkel won met zijn script de scenarioworkshop van het IDFA in 1997. Montage is van Sander Vos en fotografie van Stijn van Santen.

Double You Street

1998 | Documentaire, Experimenteel

Nederland 1998. Documentaire van Martin Grootenboer. Met o.a. Ad de Jong, Rob Scholte, Geurt Imanse, Theo Tegelaers en Edelwood Tungsten Studio.

Vijftien filmmakers verbeelden het Amsterdamse kunstenaarsinitiatief, sinds 1983 gevestigd aan het nummer 139 van de Warmoesstraat (benaming: W139). Over alternatieve kunstruimte komen aan het woord mede-oprichter Ad de Jong, Rob Scholte die er zijn eerste tentoonstelling had en Geurt Imanse, conservator. Geen terugblik, ook kunst die in W139 getoond werd komt nauwelijks in beeld. Wel werk van vijftien jonge video- en filmkunstenaars van de Rietveld Academie die portretten maakten van kunstenaars die voor W139 van belang waren.

Vogelvrij

1996 | Documentaire, Drama

Nederland 1996. Documentaire van Eugenie Jansen en Albert Elings. Met o.a. Dirk Dankert, Cees Cupido, Kees van Kuilenburg, Cees Rooselaar en Peter van der Veldt.

Vogels. Haast iedereen houdt van hun sierlijke bewegingen, feeërieke kleuren en rustgevende geluiden. Maar soms kunnen ze een ware plaag zijn. Spreek een fruitteler maar eens over spreeuwen die hun kersenbomen plunderen, een veeteler over ganzen die het gras voor hun dieren opvreten, plantenkwekers over de schade die eksters aanrichten. Voor de luchtvaart kunnen ze een regelrechte ramp veroorzaken en duiven, mussen en meeuwen zijn een ware pest voor de stad. De documentaire toont een uiteenlopende reeks van inventieve middelen die bedacht werden om hinderlijke vogels te verdrijven of te vernietigen. Een aantal vogels zijn beschermd, maar daar heeft de boer geen boodschap aan. Geen film voor dierenliefhebbers en, wegens enkele wrede scènes, ook af te raden voor gevoelige zielen. Wel boeiend in beeld gebracht en door de betrokkenen duidelijk gemotiveerd. Regisseurs Jansen en Elings schreven het scenario onder de leiding van Digne Sinke. Chris Teerink stond in voor de montage en Jacques Laureys bemande de camera.

Laurin

1989 | Horror

Duitsland 1989. Horror van Robert Sigl. Met o.a. Dora Szinetar, Brigitte Karner, Karoly Eperjes, Hedi Temessy en Endre Katay.

In een havenstadje verdwijnen op mysterieuze wijze allerlei mensen. Ook de negenjarige Laurin wordt bedreigd, omdat zij begiftigd is met bovennatuurlijke krachten, waardoor ze betrokken raakt bij de gebeurtenissen. Een overtuigende griezelfilm met zeer suggestieve beelden.

War Zone - Todeszone

1987 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1987. Oorlogsfilm van Nathaniel Gutmann. Met o.a. Christopher Walken, Marita Marshall, Hyevel Bennett, Arnon Zadok en Martin Umbach.

Een Amerikaanse tv-journalist wordt in Beiroet gestationeerd. Zijn aanvankelijke sarcasme en onwetendheid over het oorlogsgebeuren daar, verandert in belangstelling en engagement als hij op dramatische wijze bij de strijd betrokken raakt. Een spannende anti-oorlogsfilm.

Deadline

1987 | Romantiek, Drama, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Israël/Duitsland 1987. Romantiek van Nathaniel Gutman. Met o.a. Marita Marschall, Hywel Bennett, Arnon Zadok en Christopher Walken.

Een nogal luie Amerikaanse journalist wordt naar Beiroet gestuurd om daar verslag te doen van weer een oorlog. Het interesseert hem echter niets en stuurt stukken in die hij van andere journalisten heeft gestolen. Wanneer hij, tijdens een gesprek met een PLO-leider, toch wel erg door de mand valt, begint hij zich iets meer te interesseren voor de onrusten.