Baldwin Cooke: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Laurel & Hardy: Twice Two

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Hall, Baldwin Cooke en Baldwin Cooke.

Dubbelrollen: Stan als Stan en als zijn tweelingzus; Ollie dito. Vervolgens: Stan gaat met Ollie's tweelingzus trouwen en Ollie met Stans. Een gezellige boel, die natuurlijk zo verwarrend is dat er grote keet ontstaat tijdens de bruiloftsmaaltijd. Een reuzengag! Het camerawerk is van Art Lloyd.

Laurel & Hardy: County Hospital

1932 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1932. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Billy Gilbert, Sam Lufkin en Baldwin Cooke.

Stan bezoekt Ollie, die met een gebroken been in het ziekenhuis ligt. Het spreekt vanzelf dat Stan met zijn spreekwoordelijke onhandigheid al vlug het hele gasthuis op stelten zet, terwijl de dokter (Gilbert) letterlijk aan een touw uit het raam hangt. Tenslotte vliegt Ollie eruit en moet Stan, die op een injectiespuit met een verdovingsmiddel is gaan zitten, hem met de auto naar huis brengen. Krankzinnige gags in een daverende opeenvolging, met als apotheose een doldwaze rit door het drukke stadsverkeer. Plezierig om naar de kijken, maar geen hoogtepunt in het œuvre van het komische duo. H.M. Walker schreef het scenario. Fotografie is van Art Lloyd. Bestaat ook als ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: The Hoose-Gow

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tiny Sandford en Leo Willis.

Stan en Ollie hebben pech. Ze waren getuige van een bankoverval, maar ze worden ingerekend als medeplichtigen en draaien de bajes in. Ze krijgen het onmiddellijk aan de stok met de bewaker (Sandford). Deze cipier wil dat alles netjes in orde is, want de gouverneur (Finlayson) komt de gevangenis inspecteren. Onze jongens zullen er vanzelfsprekend voor zorgen dat dit een heuglijk bezoekje wordt. Dankzij het gastoptreden van o.a. Finlayson met zijn loense blik krijgt deze routine-komedie een meerwaarde. De gags zijn best leuk en een aantal is zelfs heel goed gevonden, maar het geheel eindigt weer in een dolle smijtpartij, die weinig subtiel in beeld gebracht wordt. Leo McCarey en H.M. Walker waren verantwoordelijk voor het scenario. Het camerawerk voor deze two reeler is van George Stevens, Len Powers en Glenn Robert Kershner. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Mono.

Laurel & Hardy: Berth Marks

1929 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lewis R. Foster. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Harry Bernard, Baldwin Cooke en Charlie Hall.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.