Björn Berglund

Acteur

Björn Berglund is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mästerdetektiven och Rasmus

1953 | Mysterie, Familiefilm

Zweden 1953. Mysterie van Rolf Husberg. Met o.a. Lars-Erik Lundberg, Eskil Dalenius, Peter Dam, Inger Axö en Elof Ahrle.

Professor Berglund heeft nieuw soort kogelvrij plaatstaal uitgevonden. Een stel misdadigers w.o. ingenieur Johansson wil zich meester maken van de geheime formule, maar die is inmiddels eigendom van de Zweedse staat. Desondanks ontvoeren ze Berglund en zijn zoon Dalenius. De kinderbende van De Witte Roos met amateur-detective Lundberg - Kalle Blomquist - gaat op pad en slaagt erin ze te bevrijden. Tweede film in de serie met de personage Kalle Blomquist, naar een succesvolle reeks hoorspelen van Astrid Lindgren, die in Zweden tussen 1951 en 1952 werden uitgezonden en waarnaar zij achteraf het kinderboek Kalle Blomquist leeft gevaarlijk schreef. Als film nu toch wel behoorlijk gedateerd.

Himlaspelet

1942 | Drama, Mysterie

Zweden 1942. Drama van Alf Sjöberg. Met o.a. Rune Lindström, Eivor Landström, Gudrun Brost, Anders Henrikson en Arnold Sjöstrand.

Door de jaloezie van dorpelingen wordt een zuiver boerenmeisje van hekserij beschuldigd en sterft. Haar verloofde wendt zich vergeefs tot God om gerechtigheid en wordt uit verbittering een machtig en rijk man die zijn ziel verloren heeft, maar hij krijgt tenslotte genade en wordt met de verloren geliefde herenigd. Dit religieus mysteriespel - naar een toneelstuk van de hoofdrolspeler Lindström - heeft inmiddels veel van zijn oorspronkelijke werking verloren, maar blijft interessant, al was het alleen maar om duidelijk te maken dat Ingmar Bergman deel uitmaakt van een lange Zweedse culturele traditie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Björn Berglund op televisie komt.

Reageer