Burkhard Althoff

Producer

Burkhard Althoff is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Der Räuber

2010 | Biografie, Drama, Misdaad

Duitsland/Oostenrijk 2010. Biografie van Benjamin Heisenberg. Met o.a. Andreas Lust, Franziska Weisz en Markus Schleinzer.

Johann Rettenberger is een uitstekende langeafstandsloper. Waarom zijn krachten niet gebruiken om banken te overvallen? Der Räuber vertelt het merkwaardige, waargebeurde verhaal van een sportieve crimineel die in de jaren tachtig met zijn daden Oostenrijk op zijn kop zette. Regisseur Heisenberg, kleinzoon van Nobelprijswinnaar Werner Heisenberg, creëert fraaie, spannende achtervolgingen in bijna abstracte beelden en laat de hardloper een raadselachtige figuur blijven. Verfilming van het boek van Martin Prinz werd in het festivalcircuit enthousiast onthaald, met onder meer een Gouden Beer-nominatie in Berlijn.

Mein Leben Teil 2

2003 | Documentaire, Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 2003. Documentaire van Angelika Levi.

Angelika Levi werd in 1961 in Bonn-Bad Godesberg geboren. Ze draagt de meisjenaam van haar moeder Ursula Levi, die met Angelika`s grootmoeder Karla WO II (1939-45) in Hamburg overleefde. Angelika's grootvader Robert, op de vlucht voor de nazi's, had in 1938 Duitsland verlaten en zich in Chili gevestigd. Na de oorlog vertrokken Karla en Ursula, die later plantkunde ging studeren, naar Chili, maar Ursula kan er niet aarden en keert eind jaren 1950 terug naar Duitsland, waar zij trouwt met de jonge Becker, die theologie studeert en later dominee in de evangelische kerk wordt. Als Ursula in 1996 overlijdt, bevindt Angelika zich in Chili. Zij heeft aan de filmakademie in Berlijn gestudeerd. Haar moeder Ursula laat haar een uitgebreid archief na, dat bestaat uit foto's, dagboeken, wetenschappelijke studies, brieven, film, krantenartikelen en ingesproken audiobandjes. Angelika probeert de geschiedenis van haar moeder te reconstrueren; het gaat over haar joodse afkomst, het overleven van de oorlog, de cultuurschok en haar verdere leven als de joodse vrouw van een dominee en als wetenschapster. Angelika besluit om een documentaire te maken. Het wordt tegelijkertijd een zoektocht van Angelika naar haar eigen identiteit. De film werd opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel van omroep ZDF, die als co-producent optrad. Het is de eerste lange film van Angelika, die haar brood verdient met het monteren van films. Het scenario van regisseuse Levi verschaft een interessant beeld van iemand die tussen twee culturen beklemd is geraakt. Het camerawerk is van Levi, Antje Schäfer en Markus Otto.

Nicht Fisch, nicht Fleisch

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Matthias Keilich. Met o.a. Ill-Young Kim, Ju Youn Kim, Christian Steyer, Lisa Kreuzer en Jürgen Lehmann.

Michael is Duits en voelt zich Duits. Maar het feit dat hij ooit als Koreaanse peuter werd geadopteerd en opgroeide in een dorpje in het Zwarte Woud is voor hem als jongvolwassene aanleiding voor twijfels over zijn identiteit. Michael vertrekt naar Berlijn en ontdekt een Koreaanse gemeenschap (met karaokebars) - die hem niet zomaar omarmt. Eerste lange speelfilm van regisseur Keilich is een sympathiek drama over het veranderende sociale landschap van Duitsland én culturele tradities van Korea(anse immigranten). Ill-Young Kim was een tijdje presentator van de Duitse muziekzender Viva Zwei.

Move On Up

1999 | Romantiek

Duitsland 1999. Romantiek van Alex Ross. Met o.a. Neal Edmond, Regine Zimmermann, Steffen Münster, Rainer Reiners en Stefan Lochau.

Tegen de achtergrond van de Europese voetbalkampioenschappen 1996 volgt de verliefde Engelsman en voetbalfan Tommy (Edmond) vanuit zijn vaderland een Duitse vakantieflirt, Jessie (Zimmermann) naar Berlijn. Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat Jessie niets meer van Tommy wil weten. Zonder een pfennig op zak zoekt onze verliefde voetbalmaniak een baantje en wordt verhuizer. Het scenario van regisseur Ros laat de kijker kennismaken met een bonte wereld van klanten die ieder een eigen verhaal en belevenissen te vertellen hebben, maar in de finale kan Tommy die leuke Jessie in zijn armen sluiten, terwijl Olivier Bierhoff met zijn legendarisch geworden Golden Goal de Britten in de halve finale uitschakelt. Dit licht verteerbare vermaak werd gedraaid in het kader van het prestigieuze Das kleine Fernsehspiel in de aardige reeks Männer auf Achse. Het camerawerk is van Martin Parry.

Alles auf die Siebzehn

1999 | Drama, Romantiek

Duitsland 1999. Drama van Kai Christiansen. Met o.a. Oliver Bröcker, Anna von Berg, Katharina Schüttler, Christian Lehmann-Carrasco en Wolf-Dietrich Sprenger.

Een jong stel gaat samenwonen, maar kort daarop verliezen beiden hun baan. Ze vertellen dit elkaar niet, omdat ze elkaars dromen intact willen houden. Na vele vergeefse sollicitaties komen ze elkaar tegen als ze beiden solliciteren naar hetzelfde baantje. Ten einde raad besluit het paartje om naar het casino te gaan, waar ze aan de roulettetafel al hun geld inzetten op nummer 17.

Letting Go

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Luke McBain. Met o.a. John Lambert, Dorothea Myller, Markus Perschmann, Tom Petry Strauß en Ingeborg Westphal.

Deze film die niet zonder persoonlijke elementen van debuterend regisseur-scenarioschrijver McBain is, speelt in Berlijn. Het hoofdpersonage is Dave (Lambert), een jonge Canadees met een Duitse moeder, die leeft (en werkt, nou ja) in de hoofdstad van herenigd Duitsland om zich te bewijzen als auteur. Zoals dat wel meer het geval is, blijft de inspiratie uit, maar dan leert Dave Kathi (Myller) kennen, die hij van een zelfmoordpoging redt. Vervolgens raakt zijn jonge leven in een soort maalstroom, waaruit hij schrijfstof voor zijn boek kan putten. Deze goede voornemens worden gedwarsboomd door de aankondiging dat zijn ouders hem met een bezoekje komen vereren. Dave is daar nog niet helemaal klaar voor, want hij is nog te veel bezig met de rebellie tussen zichzelf en zijn vader. Tenslotte breekt hem dit op als zijn vader hem laat oppakken, omdat Dave weigert hen te zien en te spreken. De film is niet zo zeer interessant om het verhaal, maar eerder om de manier waarop hij in elkaar is gezet. In feite is deze redelijke korte rolprent het afstudeerproject dat om zijn veelbelovendheid werd opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van de reeks Väter und Söhne. Het camerawerk is van Kolja Brandt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Burkhard Althoff op televisie komt.

Reageer