Allan King is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

By Way of the Stars

1992 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Western, Romantiek, Familiefilm

Canada/Duitsland 1992. Avonturenfilm van Allan King. Met o.a. Zachary Bennett, Gema Zamprogna, Jan Rubes, Dominique Sanda en Hannes Jaenicke.

Suikerzoete, sentimentele van-dik-hout-zaagt-men-planken miniserie, aanvankelijk gesitueerd in Pruisen rond 1865, waar het wereldje van de dertien-jarige Lukas Beinmann (Bennett) instort als zijn moeder Maria (Kruse) in het kraambed sterft. Zijn norse opa Friedrich Brunneck (Sch[KA3]onherr) geeft Lukas` vader Karl (Kohlund) de schuld van de dood van zijn geliefde dochter Maria. Karl en Friedrich hadden geruzied, waarop de barenswee[KA3]en bij de bang geworden Maria te vroeg hadden ingezet. Grootvader eist nu dat Lukas met hem mee teruggaat naar Canada, waar hij in Niagara aanzienlijke zakelijke belangen heeft. Hierop vlucht Lukas het huis uit en wordt onmiddellijk door ellende achtervolgd: hij is getuige van een misdaad die door graaf Otto (Jaenicke) wordt gepleegd, waarop hij wordt gechanteerd. Zijn vader wordt vals beschuldigd van Otto`s diefstal, en belandt achter de tralies, terwijl Lukas niet als ontlastende getuige kan optreden door Otto`s chantage. Baron Heinrich von Knabig (Halmer) ontfermt zich over Lukas, die hij in het huishouden plaatst van... graaf Otto! Gelukkig kan Lukas het goed vinden met barones Christina von Knabig (Sanda) als hij hun Arabische volbloedhengst Al-Jamil bedaart en in toom houdt. Het dier was opgejaagd door graaf Otto. Ze hadden het paard gekocht voor hun vijftien-jarige dochter Ursula (Zamprogna). Er ontstaat een vriendschap tussen Lukas en Ursula, die later in Canada verder zijn beslag zal krijgen en tenslotte geconsumeerd zal worden. Karl kan uit de gevangenis ontsnappen en vlucht naar Amerika. Lukas, die met zijn vader wil meegaan, wordt tegengehouden door de verraderlijke Otto, maar ontsnapt tenslotte op het prachtpaard Al-Jamil en bereikt als blinde passagier Amerika, waar de avonturen vlot verder gaan. Melodrama met een negentiende eeuwse adel, die aan de pokken sterft voordat de waarheid kan zegevieren, vol avontuur en met heuse Indianen. Een rijk aandoende productie met mooie kostuums, fraaie buitenopnamen, maar er wordt net iets te veel 'in schoonheid gestorven'. Het doel doet er niet toe als de weg erheen spannend is, maar dat is hier nooit het geval. Het scenario is van Marlene Matthews, gebaseerd op de bewerking van Deborah Nathan en Helen Amisakis van de zeer lijvige, oorspronkelijke roman van Willi Fährmann. Het camerawerk is van Manfred Guthe. Wordt meestal in twee of drie delen uitgezonden. Ook bekend als THE LONG JOURNEY OF LUKAS B.

Come on Children

1971 | Documentaire

Canada 1971. Documentaire van Allan King. Met o.a. John Hamilton, Lesley Henry, Ken Gibbs, Noreen McCallum en Jo Anne Lye.

King, de maker van de aangrijpende documentaires WARRENDALE en A MARRIED COUPLE, volgt nu met zijn camera tien tieners, die in een boerderij buiten Toronto proberen samen te leven.

A Married Couple

1969 | Erotiek, Documentaire, Drama

Canada 1969. Erotiek van Allan King en Alan King. Met o.a. Billy Edwards, Antoinette Edwards en Bogart Edwards.

Geruchtmakende gedramatiseerde documentaire over het dagelijkse leven van een banaal echtpaar met een kind. De hamvraag: in hoeverre beïnvloedde de aanwezigheid van een cameraploeg het leven van de familie Edwards, wat is echt en wat is er gespeeld? Af en toe relatief natuurlijk, soms theatraal.

Warrendale

1967 | Documentaire

Canada 1967. Documentaire van Allan King. Met o.a. Martin Fischer, Terry Adler, Walter Gunn, Robyn Rice en Maurice Flood.

Deze aangrijpende documentaire werd gedraaid in de Canadese psychiatrische instelling Warrendale, die eind jaren 1960 in het nieuws kwam door de unieke therapie voor oncontroleerbare emotionele spanningen. De directeur John Brown en eerste psychiater Dr. Martin Fischer meenden dat opgekropte woede en frustratie het best konden worden behandeld door de patiënt de kans te geven zich te laten gaan. Deze geneeswijze is gebaseerd op een diepgaande studie van de diepste roerselen van de menselijke ziel en doet een beroep op de primitiefste instincten van de mens. Warrendale zorgt ervoor dat patiënten kunnen terugkeren naar het dagelijkse leven en in staat zullen zijn sociale contacten te maken i.p.v. zich te isoleren. De documentaire bevat bijna ondraaglijke harde scènes, die je niet gemakkelijk vergeet, en die konden worden gedraaid omdat regisseur King de camera's aan liet staan totdat de patiënten er geen acht meer op sloegen. Deze werkmethode zou hij tevens toepassen in zijn volgende film A MARRIED COUPLE. De montage is van Peter Moseley, die toegang had tot meer dan vijfhonderd uur materiaal. Het camerwerk is van William Brayne. Mono.