Bernd Sahling

Regisseur, Scenarist

Bernd Sahling is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Kopfüber

2013 | Jeugdfilm

Duitsland 2013. Jeugdfilm van Bernd Sahling. Met o.a. Marcel Hoffmann, Frieda Lehmann en Claudius von Stolzmann.

Tienjarige Sascha (Hoffman) is druk, steelt en maakt makkelijk ruzie. Ook op school gaat het niet best. Wat nog wel goed gaat? Lekker fietsen, liefst met Eli (Lehmann), met wie hij al lang dik bevriend is. Op een dag krijgt Sascha de diagnose ADHD - plus bijbehorende medicijnen. Levert dat verbetering op? En wat zijn eigenlijk de bijwerkingen van die pilletjes? Scenarist-filmmaker Sahling (Blindgänger) betoont zich een kundige regisseur van piepjonge acteurs en levert met Kopfüber een drama af dat de problematiek rond (medicalisering van) lastig sociaal gedrag serieus neemt.

Blindgänger

2004 | Jeugdfilm

Duitsland 2004. Jeugdfilm van Bernd Sahling. Met o.a. Ricarda Ramünke, Maria Rother, Oleg Rabcuk, Dominique Horwitz en Christine Hoppe.

Bitterzoete jeugdfilm over twee dertienjarige blinde meisjes, Marie en Inga (Ramünke en Rother), die langzaam maar zeker de wereld buiten hun veilige blindeninternaat verkennen. De musicerende meisjes willen meedoen met een talentenjacht op tv maar krijgen te horen dat ze niet mediageniek zijn. Een toevallige ontmoeting met een jonge voortvluchtige Russisch-Duitse accordeonist zet de deur alsnog open. Filmmaker Sahling en zijn getalenteerde cast vervallen geen moment in vals sentiment. Het resultaat is een ontroerende, integere opgroeifilm. Die Blindgänger viel onder meer in de prijzen op het Berlijnse filmfestival en op het Amsterdamse Cinekid-festival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernd Sahling op televisie komt.

Reageer