Harold Perrineau (1963): cast.
Er zijn 16 films en 1 serie gevonden.

Dumplin'

2018 | Komedie, Drama, Musical

Verenigde Staten 2018. Komedie van Anne Fletcher. Met o.a. Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush, Maddie Baillio en Luke Benward.

Net voordat plussize-tiener Will (kort voor Willowdean) uit Texas aan haar laatste jaar van de middelbare school begint, overlijdt haar favoriete tante Lucy, met wie ze haar liefde voor Dolly Parton deelde. Will voelt zich onbegrepen door haar moeder, voormalig schoonheidskoningin Rosie Dickson (Jennifer Aniston), die alleen maar oog heeft voor de jaarlijkse missverkiezing in het dorp. Uit protest besluit Will zich in te schrijven voor de schoonheidswedstrijd. Met haar dappere zet brengt ze een revolutie in het dorp teweeg. Verrassende feelgoodfilm met een belangrijke boodschap. Soms een tikkeltje ongeloofwaardig, maar zeker niet voorspelbaar of afgezaagd.

The Bachelors

2017 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2017. Komedie van Kurt Voelker. Met o.a. Odeya Rush, J.K. Simmons, Jean Louisa Kelly, Harold Perrineau en Julie Delpy.

Na de dood van zijn vrouw verruilt Bill Ponder zijn kleinsteedse omgeving voor de grote stad: samen met zijn 17-jarige zoon Wes wil hij met een schone lei beginnen. Ondanks alle pijn loert er voor beiden een nieuwe liefde om de hoek.

Zero Dark Thirty

2012 | Actiefilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Kathryn Bigelow. Met o.a. Mike Colter, Jessica Chastain, Joel Edgerton, Jason Clarke en Chris Pratt.

Meesterlijke thriller, en zonder twijfel de beste film over de War on Terror. 157 minuten lang reconstrueert regisseur Bigelow (The Hurt Locker) de klopjacht op Osama Bin Laden in een droge, beschouwende stijl, van de ijzingwekkende openingsminuten waarin een verdachte op gruwelijke wijze door de CIA wordt gemarteld tot de monumentale, zenuwslopende slotakte in Abbottabad, Pakistan. De suggestie dat de folteringen essentieel waren voor het lokaliseren van Bin Laden leidde tot woedende protestacties, maar in toon is Zero Dark Thirty verre van propagandistisch.

Snitch

2013 | Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 2013. Thriller van Ric Roman Waugh. Met o.a. Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal, Barry Pepper en Rafi Gavron.

Voormalig showworstelaar Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt in deze degelijke misdaadthriller een van de subtielere rollen, relatief, uit zijn filmcarrière. Als vader van een tienerzoon die dreigt te worden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens drugsbezit wil hij alles op alles zetten om hem vervroegd vrij te krijgen. Zelfs als de onaangename openbaar aanklager (Sarandon) wil dat hij infiltreert in een gevaarlijke bende, die bovendien gelieerd is aan een meedogenloos Mexicaans drugskartel. Ongeloofwaardig verhaal, maar niettemin best vermakelijk. Ook geslaagd als aanklacht tegen de draconische Amerikaanse drugswetten.

Seeking Justice

2011 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2011. Actiefilm van Roger Donaldson. Met o.a. Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones, Jennifer Carpenter en Harold Perrineau.

Als zijn vrouw wordt verkracht en voor dood wordt achtergelaten krijgt Will (Cage) hulp uit onverwachte hoek: een groep vigilantes, bestaande uit 'een paar burgers op zoek naar gerechtigheid', biedt aan met de dader af te rekenen. Maanden later, de verkrachter is inmiddels dood en Wills vrouw verkeert weer in goede gezondheid, vraagt de groep hem een pedofiel te vermoorden. Onderhoudend niemendalletje met wederom een hoofdrol op de automatische piloot voor Cage, die er zijn zoveelste Razzie-nominatie aan over hield.

Transit

2012 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Antonio Negret. Met o.a. Jim Caviezel, James Frain, Diora Baird, Harold Perrineau en Elisabeth Rohm.

Helemaal geen slecht idee, een misdaadfilm situeren in zweterig Louisiana, waarin een gezinnetje van vier het moet opnemen tegen een kwartet boeven. Die hebben de buit van hun laatste overval verstopt in de kofferbak van het gezin en willen nu hun geld terug. Caviezel (The Passion of the Christ) speelt de vader, een ietwat kortlonterig figuur dat het kat- en muisspelletje met de criminelen eigenlijk best spannend vindt. De kijker blijft daarbij wel wat achter, want de gebeurtenissen zijn tamelijk voorspelbaar. Inschakelen voor fans van Caviezel dus. Of voor fans van Amerikaanse muscle cars, want de snoodaards rijden in een Chevrolet Chevelle uit 1972.

28 Weeks Later

2007 | Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 2007. Horror van Juan Carlos Fresnadillo. Met o.a. Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner, Harold Perrineau en Imogen Poots.

Vervolg op Danny Boyles intelligente horror-culthit 28 Days Later... (2002), waarin een virus in rap tempo de Britse bevolking in een razende - en verrassend beweeglijke - horde zombies veranderde. Zes maanden later lijkt de rust enigszins teruggekeerd, en in een door het Amerikaanse leger bewaakte veilige zone wordt zowaar begonnen aan een voorzichtige heropbouw. Tot zich een nieuwe drager van het virus in de vesting meldt. Niet zo verfrissend als het eerste deel, maar nog steeds stukken beter dan het gros van de genregenoten.

The Matrix Revolutions

2003 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2003. Sciencefiction van Lana Wachowski en Lilly Wachowski. Met o.a. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving en Mary Alice.

In The Matrix (1999) ontdekte hacker Neo (Reeves) dat de werkelijkheid zoals we die kennen eigenlijk een computersimulatie is die in onze breinen wordt geplant, in het vervolg ontdekte hij dat fouten in de simulatie expres werden ingebouwd en in dit derde deel moet hij het opnemen tegen losgeslagen computervirus Agent Smith (Weaving). Maar, net als in het tweede deel, gaat het hier vooral om de - bijzonder fraaie - special effects, die de warrige plot nogal ondersneeuwen. Veel minder goed dan het baanbrekende eerste deel.

Woman on Top

2000 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 2000. Romantiek van Fina Torres. Met o.a. Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau, Mark Feuerstein en John de Lancie.

Kokkin Isabella heeft een extreme vorm van wagenziekte: ze moet altijd controle hebben over haar bewegingen. Dus in de auto wil zij achter het stuur, in bed bovenop. Haar huwelijk overleeft dat niet en zij vertrekt naar San Francisco waar ze een televisie kookshow krijgt. Vrolijk niemendalletje voor Cruz, die juist met haar rol als zwangere non in Todo sobre mi madre in Hollywood een voet tussen de deur had gekregen. Met fijne Braziliaanse muziek.

The Best Man

1999 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1999. Romantisch drama van Malcolm D. Lee. Met o.a. Taye Diggs, Nia Long, Morris Chestnut, Harold Perrineau en Terrence Howard.

Zijn debuutroman 'Unfinished business' staat op stapel juist op het moment dat Harper Stewart (Diggs) samenkomt met oude studievrienden voor het huwelijk van een van hen. Nu wil het geval dat Harper zich heeft laten inspireren door diezelfde vrienden. En zo blijken nog heel wat 'onvoltooide zaken' rechtgezet te moeten worden. Romantisch drama met een aantrekkelijke, kek geklede zwarte cast en een scenario dat wat gemakzuchtig laveert tussen seksistisch chauvinisme en degelijk gepreek over huwelijkse trouw. De schrijver-regisseur is de neef van Spike Lee, die optrad als producent.

The Tempest

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Jack Bender. Met o.a. Peter Fonda, John Glover, Katherine Heigl, John Pyper-Ferguson en Eddie Mills.

Shakespeare's sprookjesachtige verhaal speelt zich in deze tv-film af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Prospero is ditmaal een Zuidelijke plantage-eigenaar die met dochter Miranda en slavenzoon Ariel uitwijkt naar een eilandje en zint op wraak op zijn broer. Peter Fonda, die een jaar eerder zo'n gracieuze comeback naar het grote publiek maakte met zijn titelrol in Ulee's Gold, werd genomineerd voor een Golden Globe. Maar deze interpretatie van het klassieke drama is nauwelijks geïnspireerd te noemen.

Lulu on the Bridge

1998 | Thriller, Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1998. Thriller van Paul Auster. Met o.a. Harvey Keitel, Mira Sorvino, Willem Dafoe, Vanessa Redgrave en Mandy Patinkin.

Shakespeare's sprookjesachtige verhaal speelt zich in deze tv-film af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Prospero is ditmaal een Zuidelijke plantage-eigenaar die met dochter Miranda en slavenzoon Ariel uitwijkt naar een eilandje en zint op wraak op zijn broer. Peter Fonda, die een jaar eerder zo'n gracieuze comeback naar het grote publiek maakte met zijn titelrol in Ulee's Gold, werd genomineerd voor een Golden Globe. Maar deze interpretatie van het klassieke drama is nauwelijks geïnspireerd te noemen.

The Edge

1997 | Avonturenfilm, Actiefilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Avonturenfilm van Lee Tamahori. Met o.a. Anthony Hopkins, Alec Baldwin, Elle Macpherson, Harold Perrineau en L.Q. Jones.

Miljardair Charles Morse (Hopkins) houdt van zijn boeken én van zijn beeldschone vrouw (Macpherson). Hij is dan ook not amused als modefotograaf Robert Green (Baldwin) haar probeert te versieren. Na een vliegtuigongeluk belanden Morse en Green in de bossen van Alaska, waarna de rivalen - met zeer gemengde gevoelens - op elkaar zijn aangewezen. De boekenkennis van Morse komt overigens nog aardig van pas. Prima acteerwerk van Hopkins en Baldwin, en ook van Bart the Bear, een 770 kilo zware bruine beer die eerder glansrollen speelde in Clan of the Cave Bear (1986) en L'ours (1988).

Oz

1997 | Televisieserie, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1997. Televisieserie van Tom Fontana. Met o.a. Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Dean Winters en George Morfogen.

Deze gevangenisserie, het eerste originele drama van zender HBO, liet alles zien dat televisie tot dan toe schuwde. Geweld en seks en dat in zijn ergste vormen: moord en verkrachting. Het verhaal richt zich op een experimenteel cellenblok (‘Emerald City’), waar gevangenen van alle kleuren en overtuigingen zijn samengebracht. Subtiel is Oz niet. Het cellendrama (en dat ontaardt naar verloop van de seizoenen in iets soapachtigs), wordt geregeld afgewisseld met de gedachten van gevangene Augustus Hill (Harold Perinau), die aan elke aflevering een wat opzichtig thema verbindt. Hier ontmoeten pulp, soap en maatschappelijke kritiek elkaar. Geen perfecte serie, maar wel verslavend en achteraf zeer invloedrijk.

Romeo + Juliet

1996 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1996. Romantiek van Baz Luhrmann. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Claire Danes, Pete Postlethwaite, John Leguizamo en Harold Perrineau.

Regisseur Luhrmann (Moulin Rouge) verplaatste de welbekende romantische tragedie naar de twintigste eeuw. In ­Verona Beach wordt het shakespeareaanse proza nog steeds gebezigd, maar ‘swords’ en ‘daggers’ werden pistolen en de ‘noble executioner’ is hier een auto. In de proloog wordt vast vermeld dat Romeo (DiCaprio) en Juliet (Danes) het einde niet zullen halen, en dan begint het gedonder. Slow-, fast- en stop-motion ­leiden de kijker langs geweld, passie, wraak, vergiffenis, (wan)hoop, liefde en dood. DiCaprio kreeg in Berlijn een Zilveren Beer voor zijn spel.

Blood and Wine

1996 | Film noir, Thriller, Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Film noir van Bob Rafelson. Met o.a. Jack Nicholson, Michael Caine, Jennifer Lopez, Stephen Dorff en Judy Davis.

Regisseur Rafelson beschouwt deze moderne film noir als het laatste deel van een trilogie die hij samen met Nicholson maakte en die ook Five easy pieces en The king of Marvin Gardens omvat. Nicholson speelt Alex Gates, een wijnhandelaar in Florida wiens professionele- en familieleven een puinhoop is. Hij meent het tij te keren door met een (ernstig zieke) Britse inbreker (Caine) een kostbare halsketting te stelen en er dan met de Cubaanse huishoudster (Lopez) vandoor te gaan. We verklappen alvast dat er veel fout gaat. De meningen waren destijds verdeeld over deze misdaadfilm, maar er valt hoe dan ook veel te genieten van de goede cast.

Smoke

1995 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1995. Komedie van Wayne Wang. Met o.a. William Hurt, Harvey Keitel, Stockard Channing, Giancarlo Esposito en Ashley Judd.

Brooklyn 1990. Aan de hand van een fascinerende anecdote vertelt de lokale schrijver Paul Benjamin (Hurt) hoe Sir Walter Raleigh destijds het gewicht van rook vaststelde. Om te beginnen woog hij een sigaar. Nadat die was opgerookt, woog hij de as en de peuk; met het verschil had hij het bepaald!