Li Jian

Acteur

Li Jian is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

Min jing gu shi

1995 | Komedie

China 1995. Komedie van Ning Ying. Met o.a. Li Zhanho, Li Jian en Wang Liangui.

Tweede film van regisseuse Ning wier Zhao Le / For Fun in 1994 de openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam was. In dit docudrama richt ze haar aandacht op de Chinese politie. Liefdevol brengt ze het alledaagse bestaan van politieagenten uit Beijing in beeld: een hondsdolle hond wordt achtervolgd, een dronkaard gearresteerd, iemand scheldt de agenten uit en een man die plaatjes van vrouwen in badpak verkoopt, wordt aan de tand gevoeld. Het is allemaal erg vriendelijk verfilmd, de enige kritiek die de regisseuse levert geldt het cultuurimperialisme van het Westen dat de Chinese levenswijzen bedreigt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Li Jian op televisie komt.

Reageer