Jean Sauvageau

Componist

Jean Sauvageau is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Quel numéro... What number?

1985 | Documentaire

Canada 1985. Documentaire van Sophie Bissonnette.

In relatie met de uitspraak van Emile de Antonio: 'De documentaire film is het beste middel voor protest, de best mogelijke theatrale vorm. De grote kracht van de documentaire is die van de getuigenis', behandelt Sophie Poissonnette de revolutie van de informatica in bedrijven. Het resultaat is dat de menselijke factor niet langer als bron wordt gezien. De geïnterviewde arbeidsters verbergen hun angst en frustraties niet. De film heeft een sfeer van vervreemding. Een bittere en verontrustende documentaire.

The Gunrunner

1984 | Avonturenfilm, Drama, Thriller

Canada 1984. Avonturenfilm van Nardo Castillo. Met o.a. Gerard Parkes, Ron Lea, Mitch Martin, Larry Lewis en Aline Van Dine.

Na jaren veldwerk in het China van de jaren 1930-40 keert idealist Costner terug naar Montreal. Hij is vastbesloten het onderdrukte Chinese volk te helpen bij de gewapende strijd tegen de imperialistische bezetter. Hij komt in contact met een wapenhandelaar, maar die eist boter bij de vis en Costner kan niet aan het familiefortuin komen. Dan biedt hij zijn diensten aan om Soles te helpen, een gangster wiens zoon ontvoerd werd. Zo infiltreert hij in een wereld van chantage, misdaad en moord. Banale, slordige gangsterfilm die de indruk geeft idealistisch te zijn, maar uiteindelijk toch maar geweld om geweld gebruikt. Arnie Gelbart schreef het sombere scenario, dat door Alain Dostie in beeld gezet werd. De film bleef vijf jaar lang op de plank liggen, tot Costner in 1989 een ster was geworden. Hij kan zeker niet trots zijn over deze film.

le Retour de l'immaculée conception

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van André Forcier. Met o.a. Julie Lachapelle, Fernand Roy, Jacques Marcotte, Jacques Labonté en Pierre David.

Een beeld van een groep jonge mensen uit de East-End wijk van Montreal, die behoorlijk gedesillusioneerd en teleurgesteld is in wat er van hun leven tot nu toe terecht is gekomen. Dramatisch document.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Sauvageau op televisie komt.

Reageer