Walter Fehdmer: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Zug der Zeit

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Wera Frydtberg, Barbara Schöne, Katrin Schaake, Barbara Lademann en Ilsemarie Schnering.

In de jaren 1960 gingen veel Westduitsers naar Noord- Itali[KA3]e om hun vakantie door te brengen. In de zomer was er een massale uittocht, die iets weg had van een vreedzame invasie, die over de Alpen trok. Zeer uiteenlopende mensen - een masseur (hoe ouderwets), een secretaresse, een onderwijzeres, een vertegenwoordiger, een kapper, de eigenaar van een bibliotheek voor ontspanningslectuur (tegenwoordig vervangen door de videotheek) enz. - brachten met verschillende motieven hun vakantie door op de campings langs de Adriatische Zee. Deze tv- film schetst een beeld van dit verschijnsel en bevat een serie portretjes van de vakantiegangers. In de ongetrouwde telefoniste Erika Lauenstein, die met haar moeder Hedwig (Kiesow-Verhoeven) op reis is, herkennen we de populaire actrice uit die tijd: Feddersen. Interessant, maar achterhaald beeld van Duitsers tijdens het Wirtschaftswunder. Het scenario is van Horst Lammer. Het camerawerk is van Walter Fehdmer. Ook bekend als ZUG UM ZUG.

Ein Tag - Bericht aus einem deutschen Konzentrationslager 1939

1965 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1965. Drama van Egon Monk. Met o.a. Achim Dünnwald, Harald Eggers, Eberhard Fechner, Gert Haucke en Ernst Jacobi.

Het scenario is van Gunther R. Lys die als politieke gevangene van de nazi's het concentratiekamp Sachsenhausen wist te overleven, en Claus Hubalek. Hij vertelt aan de hand van de 'belevenissen' van een dag over het noodlot van de ongelukkigen, die als vijanden van de staat werden geïnterneerd in de strafkampen van de kippenslachter uit Schrobenhausen in Beieren, Heinrich Himmler. Heel wat gevangenen haalden na het morgenappel en de dwangarbeid de avond niet. Het camerawerk is van Walter Fehdmer, Michael Vallenthin en Fritz Peters.

Die Entscheidung des Doktor Ahrendt

1960 | Drama

Oost Duitsland 1960. Drama van Frank Vogel. Met o.a. Johannes Arpe en Rudolf Ulrich.

Een individueel ingestelde man die niet leeft op de manier die men in de DDR graag ziet, leert zijn fout inzien. Zeer vervelend. De titelrol is ingevuld door Arpe. Ulrich is Martin Kröge. Het scenario is van Hasso Grabner en regisseur Vogel. Het camerawerk is van Walter Fehdmer.