Julián Pastor

Regisseur, Acteur

Julián Pastor is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

El Coronel no tiene quien le escriba

1999 | Drama

Spanje/Frankrijk/Mexico 1999. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Fernando Luján, Marisa Paredes, Salma Hayek, Rafael Inclán en Ernesto Yáñez.

Iedere week trekt de kolonel (Luj[KA1]an) zijn beste pak aan, zet zijn lichte hoed op, stropt zijn das en begeeft zich naar de waterkant, waar de rivierboot zal aanmeren. Al 27 jaar wacht hij op de postwissel met een klein tractement wegens drie[KA3]enhalf jaar actieve dienst in Mexico, waar hij in het wit van de ogen van de vijand gekeken heeft. Het hele dorp weet al jaren dat die uitkering nooit komt, maar de kolonel geeft niet op - het is zijn raison d`[KA4]etre. Zijn vrouw Lola (Paredes) lijdt aan astma, ze is ziekelijk en ze zijn beiden vel over been door ondervoeding. Hun zoon Agustin is overleden en heeft zijn ouders een haan nagelaten, die het grote geld zou kunnen winnen in een gevecht, maar dat komt ook niet. Agustin die in een circus was, stierf na een tweegevecht om het hoertje Julia (Hayek). Bij stukjes en beetjes wordt het verleden van het stel, de grote armoede, waarin zij leven, en hun wederzijdse liefde ontrafeld. Zij kunnen bijvoorbeeld de hypotheek van het schamele huis niet betalen, de advocaat (Y[KA1]a[KA6]nes) is meer ge[KA3]intereseerd in zijn declaraties dan in het verlenen van bijstand, dokter Pardo (Bichir) is te weinig nuchter een heeft te veel belangstelling voor jonge jongetjes om Lola met de juiste zorg te omringen en de pater [KA1]Angel (Incl[KA1]an) is een grote hypocriet. Desondanks proberen zij hun droevige lot aan de rand van de afgrond met waardigheid te dragen. De film is traag, maar mooi en Luj[KA1]an, die in geen twintig jaar meer voor de camera gestaan had, vertolkt zijn personage op een indrukwekkende manier. De Spaanse veterane Paredes laat zien dat zij haar vak beheerst en Hayek`s aanwezigheid is helaas nogal kort, maar zij speelt vol overgave. Het scenario van Paz Alicia Garc[KA1]iadiego naar het korte verhaal van Nobelprijswinnaar (Honderd jaar eenzaamheid) Gabriel García Marquez is zonder franje, terwijl regisseur Ripstein het vooral laat afhangen van de wisselwerkingen die de diverse personages op elkaar hebben. Het camerawerk van Guillermo Granillo is sfeervol en bevat mooie beelden in grandioze scènes. Ongeschikt voor de liefhebbers van snelle actie. Tot stand gekomen met gelden van Spaanse, Franse omroepen, de ministeries van cultuur, de filmmusea en filmfondsen uit die landen alsmede locale overheden uit Mexico en Columbia.

El Lugar sin límites

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Lucha Villa, Ana Martín, Gonzalo Vega en Julián Pastor.

Een vrachtwagenchauffeur wordt verleid door een homoseksuele ambtenaar in een Mexicaans dorpje. Een vuile en ruwe film die een sterke aanklacht tegen de hedendaagse Zuidamerikaanse dwingelandij en het 'machismo' vormt. Een van de beste films van de hedendaagse Mexicaanse cinema.

Pequeños privilegios, Los

1977 | Drama

Mexico 1977. Drama van Julián Pastor. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Cristina Moreno, Hugo Stiglitz, Yara Patricia en Anais de Melo.

Cristina en Pedro, een pasgetrouwd koppel uit de betere kringen van een Mexicaanse grote stad, bezoeken regelmatig hun vrienden die een baby verwachten. Jackie bereidt zich intens voor op de geboorte, ze volgt een bevallingscursus en de beste gynaecoloog is nog niet goed genoeg. Heel anders is het gesteld met Imelda, het dienstmeisje van Cristina en Pedro. Ook zij is zwanger, ze weet echter niet wie de vader is, en haar familie zal niet voor het kind kunnen zorgen. Ze ziet slechts één oplossing: abortus.

El mundo loco de los jóvenes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van José María Fernández Unsaín. Met o.a. César Costa, Julissa, Julián Pastor en Renata Seydel.

Belevenissen, vreugde en verdriet van een groep jongeren. De debuutfilm van de Argentijn Fernández Unsaín. Wat een grappige en vrije film had moeten zijn, werd onevenwichtig en geforceerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julián Pastor op televisie komt.

Reageer