Nerio Bernardi (1899-1971): cast.
Er zijn 23 films gevonden.

La vendetta dei gladiatori

1964 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1964. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Mickey Hargitay, Josè Greci, Livio Lorenzon, Renato Baldini en Nerio Bernadi.

Slecht acteerwerk in dit kleurrijke epos over drie gladiatoren die zich aansluiten bij een tegenstander van de Romeinse keizer. Alle gebruikelijke ingrediënten zijn aanwezig: het gevecht in de arena, de strijd tegen de barbaren, het verraad en het christelijk huwelijk.

Coriolano: eroe senza patria

1964 | Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1964. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Lilla Brignone, Gordon Scott, Alberto Lupo, Pierre Cressoy en Philippe Hersent.

Generaal Coriolanus kan Romeinse consul worden, maar politieke corruptie doet hem overlopen naar de vijand. Op het laatste moment ziet hij af van aanval op Rome, maar weet wel verraders te ontmaskeren. Scenario heeft oorsprong bij Plutarchus en Shakespeare en wijst van daaruit op politieke demagogie en psychologie van gekwetste hoogmoed die film boven andere antieke avonturen uittillen. Spel is middelmatig als altijd, maar actiescènes zijn bekwaam geregisseerd.

L'invincibile cavaliere mascherato

1963 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Pierre Brice, Hélène Chanel, Daniele Vargas, Massimo Serato en Aldo Bufi Landi.

Generaal Coriolanus kan Romeinse consul worden, maar politieke corruptie doet hem overlopen naar de vijand. Op het laatste moment ziet hij af van aanval op Rome, maar weet wel verraders te ontmaskeren. Scenario heeft oorsprong bij Plutarchus en Shakespeare en wijst van daaruit op politieke demagogie en psychologie van gekwetste hoogmoed die film boven andere antieke avonturen uittillen. Spel is middelmatig als altijd, maar actiescènes zijn bekwaam geregisseerd.

Il Terrore dei mantelli rossi

1963 | Avonturenfilm

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1963. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Tony Russel, Scilla Gabel, Jacques Dacqmine, Yves Vincent en Nerio Bernardi.

Een Middeleeuws Joegoslavisch dorp wordt geterroriseerd door gemaskerde bendes. De bedreigde hertog kan steun krijgen van een corrupte legeraanvoerder die in ruil met zijn dochter wil trouwen. Deze avonturenfilm is met vaart gemaakt, waarbij tussen achtervolgingen te paard en gevechten opvallend weinig ruimte is voor spel- en dialoogscènes, wat in dit genre meestal een voordeel is.

Ercole contro Molock

1963 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Gordon Scott, Alessandra Panaro, Rosalba Neri, Michel Lemoine en Nerio Bernardi.

De wrede koningin van Mykenos laat haar zoon Moloch als god aanbidden waarbij talrijke slaven aan zijn cultus geofferd worden. De prins van Tirontos voegt zich bij de slaven en weet zo de favoriet van de koningin te worden, zodat hij aan het hof een revolutie kan voorbereiden die met de steun van de bevolking van Tirontos slaagt. Het scenario heeft een reeks van spectaculaire en al dan niet bedoeld komische vondsten die de film boven de middelmaat van het genre uittillen. Om op de succesreeks in te haken, neemt de prinselijke held als slaaf de schuilnaam Hercules (Ercole) aan. Scenario van Arrigo Equini, Remigio Del Grosso en de regisseur. Camerawerk van Augusto Tiezzi.

Zorro e i tre moschettieri

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1962. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Gordon Scott, José Greci, Roberto Risso, Maria Grazia Spina en Giacomo Rossi Stuart.

Zorro zoekt steun bij de drie musketiers om een Spaanse prinses te redden, die door toedoen van de hertog van Sevilla door de Fransen gevangen is genomen. De combinatie van verschillende fictieve helden met historische figuren neemt een loopje met de feiten, maar doet dit zo omzichtig dat de meeste personages functieloos blijven. Voor het overige een gemiddeld avontuur, met soms nogal stuntelige gevechten.

Zorro alla corte di Spagna

1962 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Giorgio Ardisson, Nadia Marlowa, Alberto Lupo, Franco Fantasia en Livio Lorenzon.

Een Spaanse edelman leidt een dubbelleven: overdag als nietsnut en 's nachts als vrijheidsstrijder. Hij helpt de hertogin van Lusitanië op haar rechtmatige troon in een strijd tegen de komplotten van haar verraderlijke oom. Het zoveelste Zorro-avontuur zonder oorspronkelijkheid is wel met vlotheid gemaakt, waardoor het ondanks de zeer matige fotografie een redelijk onderhoudende film voor de liefhebbers is.

La Leggenda di Enea

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Giorgio Rivalta. Met o.a. Steve Reeves, Carla Marlier, Gianni Garko, Nerio Bernardi en Maurice Poli.

Aeneas, legeraanvoerder van het overwonnen Troje, vraagt een veilig onderkomen bij de koning van Latium en lost hofintriges op van de verraderlijke prins die op de macht aast. De fictieve verdere avonturen van de historische held leveren een spektakelfilm boven de gemiddelde Italiaanse produktie uit en blijft zelfs onderhoudend in de spelscènes tussen actie en krachtpatserij door. Het kwaliteitsverschil blijft relatief, zoals het gunstig afsteken van Reeves bij andere body-builders, wat nog niet wil zeggen dat hij een groot acteur zou zijn.

Brenno, il nemico di Roma

1962 | Avonturenfilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Gordon Mitchell, Ursula Davis, Massimo Serato, Erno Crisa en Tony Kendall.

Vierhonderd jaar voor Christus leidt Galliër Bronnus barbaarse aanval op decadent Rome. Tijdens hun dronken overwinningsroes ziet patriarch kans tot tegenaanval. In massascènes iets zorgvuldiger dan gemiddeld gemaakt spektakel, maar met al te verlekkerde bloederigheid. De decors zijn van bordpapier, de acteurs van hout.

Vanina Vanini

1961 | Drama, Romantiek, Historische film

Italië​/​​Frankrijk 1961. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Sandra Milo, Laurent Terzieff, Martine Carol, Paolo Stoppa en Isabelle Corey.

Een Carbonaro die in de 19e eeuw voor de eenheid van Italië strijdt, wordt verliefd op een prinses, maar laat zijn ideaal boven de liefde gaan. Uit jaloezie verraadt ze de Carbonaro, maar probeert daarna het leven van haar geliefde te redden. Deze onderschatte film van Rossellini - naar motieven uit nagelaten werk en correspondentie van Stendhal - weet onder het uiterlijk van een verzorgd romantisch melodrama heel wat historische gegevens en politieke discussiestof aan de toeschouwer te presenteren. Ideologische uiteenzettingen worden voornamelijk in bed gehouden. Milo is niet opgewassen tegen de titelrol, maar de regisseur bereikt een verrassend resultaat met anders alleen maar decoratieve actrices als Carol en Corey. Franco Solinas, Diego Fabbri, Jean Gruault, Antonello Trombadori en regisseur Rossellini schreven het scenario. Camerawerk van Luciano Trasatti.

La Guerra di Troia

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Steve Reeves, Juliette Mayniel, John Drew Barrymore, Edy Vessel en Lidia Alfonsi.

Aan het Griekse beleg van Troje wordt na tien jaar een eind gemaakt door Odysseus' list met het houten paard. Beroemd stuk mythologie kreeg een adequate filmversie, waarbij alleen de decors soms overduidelijk van karton zijn. Geslaagde spectaculaire scènes en goed spel van Barrymore als Ulysses. Rol van Reeves als Trojaanse held Aeneas werd in vervolgfilm nog eens overgedaan.

Teseo contro il Minotauro

1959 | Avonturenfilm

Italië 1959. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Rosanna Schiaffino, Bob Mathias, Alberto Lupo, Rik Battaglia en Nico Pepe.

Incidentele sfeer en Schiaffino's verschijning hebben geen veredelende uitwerking op de geschiedenis van de mythologische held. Deze dwarsboomt plannen van een boosaardige koningin om het volk aan zich te onderwerpen met behulp van een afzichtelijk monster. Scenario van Gianpaolo Callegari, Sandro Continenza en Daniel Mainwaring. Camerawerk van Aldo Giordani. Ook bekend als THE MINOTAUR en WARLORD OF CRETE.

Il vendicatore

1959 | Avonturenfilm, Drama

Italië​/​​Joegoslavië 1959. Avonturenfilm van William Dieterle. Met o.a. John Forsyth, Paul Dahlke, Rosanna Schiaffino, John Forsythe en Johanna Hofer.

Speelt zich af in het vroeg 19e eeuwse Rusland. Een oneerlijke edelman neemt land in beslag door intimidatie met behulp van de wet en het gebruik van geweld tegenover de boeren. Een van de landeigenaren, een gepensioneerde kolonel van de cavalerie daagt hem uit en verdedigt zijn eigen bezit en dat van de boeren. De kolonel komt hierbij om het leven waarna de edelman de politie erop af stuurt om het land in beslag te nemen. Het komt dan tot gewelddadigheden tussen politie en boeren waarbij een agent de dood vindt. De zoon van de kolonel, Vladja (Forsyth), een officier in de cavalerie en de boeren moeten als vluchtelingen strijden om hun rechtmatige landgoed te heroveren. Vladja doet zich voor als Franse professor en privé-leraar van de jonge zoon van de edelman, maar wordt verliefd op de dochter, die zich geleidelijk aan bewust wordt van haar vaders wreedheid en onmenselijkheid. Zij kiest Vladja's zijde in zijn strijd tegen de onrechtvaardigheid van haar vader. Schitterende opnamen en goed spel.

S.O.S. Noronha

1956 | Avonturenfilm, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1956. Avonturenfilm van Georges Rouquier. Met o.a. Jean Marais, Vanja Orico, Daniel Ivernel, Yves Massard en José Lewgoy.

Een Frans radiostation op een Braziliaans eiland dat de vrachtluchtvaart moet controleren wordt bezet door muiters van een strafkamp. De gegijzelden proberen hun werk toch voort te zetten. Met deze opmerkelijk gefotografeerde reconstructie van ware gebeurtenissen brengt de onderschatte regisseur Rouquier een ode aan loyaliteit en plichtsbesef, zonder in naïviteit te vervallen. De film werd overigens op Corsica opgenomen met uit Brazilië geïmporteerde acteurs. Marais is soberder dan gewoonlijk.

Gli Amori di Manon Lescaut

1955 | Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1955. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Myriam Bru, Franco Interlenghi, Jacques Castelot, Roger Pigaut en Louis Seigner.

Novice wordt verliefd op jonge losbol en gaat met hem naar Parijs, waar gewenning aan luxe-leven tot veel intriges en tegenslagen leidt. Vaak verfilmde roman kreeg typisch Italiaanse melodramatische aanpak die eerder op lachlust dan op traanklieren werkt.

Totò all'inferno

1954 | Komedie, Fantasy

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Franca Faldini, Maria Frau en Nerio Bernardi.

Antonio Marchi (Tot[KA2]o) probeert op allerlei manieren zelfmoord te plegen, maar alles mislukt. Tot hij per ongeluk in de rivier valt en verdrinkt. Hij belandt in de hel, waar hij Cleopatra (Maria Frau) terug ziet, op wie hij in een vorig leven, Als Marcus Antonius, verliefd was. Hun hartstocht laait weer op, zeer tot ongenoegen van de jaloerse Duivel (Bernardi), die geen concurrentie duldt. De arme Antonio weet aan de wraak van de Duivel te ontkomen en vlucht terug naar de aarde, maar de Duivel weet hem te vangen en sleept hem voor het gerecht. Om zichzelf te verdedigen vertelt Antonio daar zijn onfortuinlijke laatste leven op aarde. Bijzonder aardig en onderhoudend.

Teodora, imperatrice di Bisanzio

1953 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1953. Avonturenfilm van Ricardo Freda. Met o.a. Gianna Maria Canale, Georges Marchal, Renato Baldini, Irene Papas en Roger Pigaut.

Een circusmeisje wordt de echtgenote van Keizer Justinianus en brengt hem democratischer opvattingen bij, waarna hofintriganten haar met verdachtmakingen proberen uit te schakelen. Het oppervlakkige scenario kreeg een stevige en spectaculaire verfilming van Freda, die de decoratieve kwaliteiten van zijn echtgenote Canale méér naar voren liet komen dan het veronderstelde idealisme van het personage dat zij uitbeeldt. Het scenario is van regisseur Freda en Anfré Paul Antoine. Het camerawerk is van Rodolfo Lombardi.

Il Viale della speranza

1953 | Komedie, Drama

Italië 1953. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Cosetta Greco, Liliana Bonfatti, Maria Pia Casilio, Piera Simoni en Marcello Mastroianni.

Drie gastes van een Romeins pension dromen van filmroem bij Cinecittà. Alleen de enige artistiek gemotiveerde zal carrière maken, terwijl een tweede een rijke producent strikt en de derde toch haar verloofde in de provincie verkiest. Een milde komedie die inhaakt op de toenmalige sterlancering van 'meisjes van de straat' geeft een aardig en kenmerkend beeld van de toenmalige Italiaanse cinema. Mastroianni speelt een cameraman die zijn geliefde bij haar start in het filmwezen helpt.

Destinées

1953 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1953. Oorlogsfilm van Marcello Pagliero, Jean Delannoy en Christian-Jaque. Met o.a. Claudette Colbert, Michèle Morgan, Martine Carol, Andrée Clément en Nyta Dover.

Deze episodenfilm over het vrouwenlot in de oorlog, blijft aan de spectaculair aangeklede oppervlakte, omdat kort bestek weinig uitdieping toelaat. Morgan is te damesachtig voor Jeanne d'Arc, Carol mist het temperament voor Lysistrata. Alleen de eigentijdse sketch met Colbert als Amerikaanse oorlogsweduwe die een Italiaanse boerin bezoekt die een kind van haar man heeft, maakt de eigen pretenties - een bescheiden smartlap - waar.

Il boia di Lilla

1952 | Drama, Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1952. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Rossano Brazzi, Yvette Lebon, Armando Francioli, Maria Grazia Francia en Jean-Roger Caussimon.

De jonge en beeldschone Anne de Breuil (Lebon) zit op het meisjespensionaat van een klooster. Op een nacht verlaat ze heimelijk de slaapzaal. Ze ontmoet een jonge luitenant die ze verleidt en vraagt haar naar Picardi[KA3]e te begeleiden. Later beschuldigt zij hem valselijk van desertie. De ongelukkige officier krijgt de doodstraf en het vonnis moet voltrokken worden door zijn broer de Beul van Lille (Caussimon), die zweert hem te wreken. Ondertussen is het Anne gelukt om de Comte de La F[KA2]ere (Brazzi) te strikken en ze wordt zijn echtgenote. Ze gaat kardinaal de Richelieu helpen bij zijn intriges tegen de Franse koning onder de schuilnaam Milady. Ze hoopt een valstrik te zetten voor de beul, maar ze loopt er zelf in en betaalt met haar leven. Een getrouwe bewerking tot scenario door regisseur Cottafavi, Giorgio Capitani en Siro Angeli van de roman van Alexandre Dumas père. Het tempo is vlot, maar de film is getekend door de tijd waarin hij gemaakt werd, ondanks de uitstekende rol van Lebon als een door en door verrotte vrouw. Het camerawerk is van Vincento Seratrice.

Peppino e Violetta

1951 | Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1951. Familiefilm van Maurice Cloche. Met o.a. Vittorio Manunta, Denis O'Dea, Frank Coulson, Guido Celano en Nerio Bernardi.

De jonge en beeldschone Anne de Breuil (Lebon) zit op het meisjespensionaat van een klooster. Op een nacht verlaat ze heimelijk de slaapzaal. Ze ontmoet een jonge luitenant die ze verleidt en vraagt haar naar Picardi[KA3]e te begeleiden. Later beschuldigt zij hem valselijk van desertie. De ongelukkige officier krijgt de doodstraf en het vonnis moet voltrokken worden door zijn broer de Beul van Lille (Caussimon), die zweert hem te wreken. Ondertussen is het Anne gelukt om de Comte de La F[KA2]ere (Brazzi) te strikken en ze wordt zijn echtgenote. Ze gaat kardinaal de Richelieu helpen bij zijn intriges tegen de Franse koning onder de schuilnaam Milady. Ze hoopt een valstrik te zetten voor de beul, maar ze loopt er zelf in en betaalt met haar leven. Een getrouwe bewerking tot scenario door regisseur Cottafavi, Giorgio Capitani en Siro Angeli van de roman van Alexandre Dumas père. Het tempo is vlot, maar de film is getekend door de tijd waarin hij gemaakt werd, ondanks de uitstekende rol van Lebon als een door en door verrotte vrouw. Het camerawerk is van Vincento Seratrice.

E' piu facile che un camelo

1950 | Familiefilm, Fantasy

Italië​/​​Frankrijk 1950. Familiefilm van Luigi Zampa. Met o.a. Jean Gabin, Mariella Lotti, Elli Parvo, Julien Carette en Antonella Lualdi.

Een zakenman verongelukt. Omdat hij een slecht gezinshoofd en een al even slechte werkgever is geweest, wordt hem de toegang tot de hemel ontzegd. Hij krijgt echter twaalf uur de tijd om iets goed te maken. De door hem ontslagen werknemer blijkt zijn weldaden niet waard te zijn, maar hij slaagt er wel in anderen gelukkig te maken en wordt alsnog uitverkoren. De film sluit aan bij het optimisme van het neo-realisme en toont Jean Gabin in zijn eerste rol als gezeten burger en huisvader.

Sempre piu difficile

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Piero Ballerini en Renato Angiolillo. Met o.a. Germana Paolieri en Nerio Bernardi.

Sicilië aan het begin van de eeuw: een berooide edelman probeert zijn dochter uit te huwelijken aan een rijke aannemer. Een matige komedie waar af en toe aardig in geacteerd wordt.