Marilyn Bergman

Componist

Marilyn Bergman is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Michael Ritchie. Met o.a. Fred Koehler, Eddie Jones, Matt Frewer, Swoosie Kurtz en Frankie Ingrassia.

Het 'ware verhaal' gaat over Wanda Holloway (Hunter) die achter haar dochters afwijzing bij de cheerleaders een complot ontwaart, en als reactie daarop een moordenaar wil inhuren. Bridges is heel goed als Wanda's drinkende ex-zwager, zodat hij een Emmy en een Golden Globe won

Yentl

1983 | Drama, Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1983. Drama van Barbra Streisand. Met o.a. Barbra Streisand, Mandy Patinkin, Amy Irving, Nehemiah Persoff en Steven Hill.

Rond 1900 leeft in een Oosteuropees stadje Yentl (Streisand), een joods meisje dat ervan droomt te kunnen studeren. Ze wil zich specialiseren in de interpretatie van de heilige schrift. In de joodse cultuur is dit echter voorbehouden aan mannen. Geen nood, vindt ze. Ze verlaat haar geboortestad en schrijft zich als man in aan de universiteit. Dit blijkt moeilijk vol te houden, vooral als ze verliefd wordt op haar medestudent Patinkin. Lichte, vermakelijke, muzikale komedie, met een schitterende Streisand als actrice, regisseuse, co-scenarioschrijfster en producente. Samen met Jack Rosenthal bewerkte ze Isaac Bashevis Singers verhaal Yentl, The Yeshiva Boy tot een volwaardige one- woman show, die doet lachen maar ook in sterke mate ontroert. David Watkin stond achter de camera. De mooie score van Michel Legrand, bij teksten van Alan & Marilyn Bergman, werd bekroond met een Oscar.

A Change of Seasons

1980 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1980. Drama van Richard Lang. Met o.a. Shirley MacLaine, Anthony Hopkins, Bo Derek, Michael Brandon en Mary Beth Hurt.

MacLaine is over haar toeren als ze ontdekt dat haar echtgenoot, professor Hopkins, een relatie heeft met een van zijn studenten, de wulpse Derek. Terwijl Hopkins in gezelschap van zijn jonge minnares op studiereis is naar Montreal, ontmoet ze de knappe jongere Brandon. Het is liefde op het eerste zicht. Het viertal reageert volwassen op de situatie en besluit samen een weekend naar hun buitenhuis te gaan. Komisch opgevat melodrama over amoureuze betrekkingen van mensen van middelbare leeftijd, die op zoek zijn naar nieuwe vrijheid en afwisseling in hun eentonige leven. Het scenario van Erich & Fred Segal en Ronni Kern maakt niet optimaal gebruik van het talent van de twee hoofdrolspelers, die zich duidelijk moesten inhouden om hun jongere collega's ook aan bod te laten komen. Goede fotografie van Philip Lathrop. Swingende score van Henry Mancini.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marilyn Bergman op televisie komt.

Reageer