Zofia Mrozowska

Regisseur, Acteur

Zofia Mrozowska is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Wigilia

1982 | Drama

Polen 1982. Drama van Leszek Wosiewicz en Zofia Mrozowska. Met o.a. Barbara Wrzesi[KA1]nska en Ewa Błaszcyk.

Op kerstavond 1981 - de staat van beleg is enige tijd te voren afgekondigd - wachten drie vrouwen op een familielid van wie ze niet weten wat ermee gebeurd is. Op indringende wijze worden hun emoties getoond evenals hun gevoelens ten aanzien van de laatste ontwikkelingen. De kleinschalige produktie is op slechts [KA1]e[KA1]en locatie (een huiskamer) opgenomen, wat een mooie grofkorrelig beeld oplevert. Tot op heden niet in het openbaar vertoond.

Constans

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Tadeusz Bradecki, Zofia Mrozowska, Małgorzata Zaj[KA10]aczkowska, Cezary Morawski en Witold Pyrkosz.

Een minder interessante film van de bekende regisseur Zanussi. Evenals in zijn vele vorige films staat de gewetensstrijd van de hoofdfiguur (Bradecki) centraal. In dit geval wordt deze geconfronteerd met oneerlijke manipulaties binnen het bedrijf waar hij werkt. Zijn uiteindelijke standpunt brengt hem in een isolement. Hoewel het steeds terugkerende thema en het conventioneel in beeld brengen ervan nauwelijks vernieuwend is, is de spelregie opmerkelijk. Zanussi werd daarvoor bekroond met de juryprijs op het Festival in Cannes 1980. Het scenario is van regisseur Zanussi. Het camerawerk is van Slawomir Idziak. Eastmancolor, Mono.

Pokój z widokiem na morze

1978 | Drama

Polen 1978. Drama van Janusz Zaorski. Met o.a. Piotr Fronczewski, Gustaw Holoubek, Marek Bargiełowski, Marcin Tro[KA1]nski en Zofia Mrozowska.

Onder druk van een man die, staande op een richel van de gevel van een hoog flatgebouw, naar beneden dreigt te springen, ontspint zich een discussie tussen twee psychiaters over de manier waarop de man van zelfmoord kan worden afgehouden. Op basis van een goed scenario wordt een voortdurende spanning gecreëerd: zal de man springen of kan hij overreed worden dat niet te doen en welke benaderingswijze zal hem uiteindelijk overtuigen? Zonder meer indrukwekkend.

Bilans kwartalny

1975 | Drama

Polen 1975. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Maja Komorowska, Piotr Fronczewski, Marek Piwowski, Halina Mikołajska en Zofia Mrozowska.

Omstreden film over een gehuwde vrouw die op een gegeven moment genoeg heeft van haar zekere bestaan en een relatie van korte duur aangaat met een flierefluitende sportleraar. Uiteindelijk keert ze naar man en zoontje terug. Met name van vrouwelijke zijde was er kritiek op de film, hoewel Zanussi hem beschouwde als een bijdrage aan de emancipatiestrijd. De film zelf bekijken lijkt het beste.

Ostatni etap

1948 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1948. Drama van Wanda Jakubowska. Met o.a. Barbara Drapi[KA1]nska, Zofia Mrozowska, Alina Janowska, Stanisław Zaczyk en Antonina Górecka.

Zowel regisseuse Jakubowska als co-scenariste Gerda Steiner hebben de verschrikkingen van Auschwitz overleefd. Omdat veel mensen zich geen voorstelling konden maken van de werkelijkheid van een concentratiekamp, hebben ze hun ervaringen in deze film vastgelegd. Centraal staat een groep vrouwen die zich verzet en probeert door solidariteit te overleven. De film heeft destijds een enorme indruk gemaakt. Opmerkelijk is de afstand die bewaard is ten aanzien van het onderwerp en het relatieve optimisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zofia Mrozowska op televisie komt.

Reageer