Gusti Huber: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

The Diary of Anne Frank

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van George Stevens. Met o.a. Millie Perkins, Joseph Schildkraut, Shelley Winters, Richard Beymer en Lou Jacobi.

In 1955 kreeg een toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich, gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank, een Pulitzer-prijs. Dat stuk werd de basis van deze film. Oorspronkelijk werd Audrey Hepburn benaderd om hierin de rol van Anne te spelen. Die was vereerd, maar vond zichzelf te oud. De rol ging uiteindelijk naar Millie Perkins, maar haar spel kwam helaas niet helemaal uit de verf. Veel beter waren Joseph Schildkraut als Otto Frank en Shelley Winters, die een Oscar kreeg voor haar bijrol als mevrouw Van Daan - ze doneerde het beeldje aan het Anne Frankhuis. Geschoten in CinemaScope, wat prima werkt in de benauwde setting en ook beloond werd met een Oscar.

Gabriele Dambrone

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Gusti Huber, Siegfried Breuer, Ewald Balser, Eugen Klöpfer en Theodor Loos.

Na teleurstelling in de liefde wacht Gabi Berghofer een geslaagde loopbaan als actrice. De uitstekende cameraman Richard Angst kon zich uitleven in fraaie landschapopnamen. Voor het overige liet regisseur Steinhoff hem bijna uitsluitend toneelspel registreren, maar dat is dan wel van voortreffelijke kwaliteit.

So gefällst du mir

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Hans Thimig. Met o.a. Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Jane Tilden, Alfred Neugebauer en Oskar Sima.

Een danseres uit de stad wil niet met een hereboer trouwen maar hij weet haar toch naar de provincie te lokken. Een nogal na[KA3]ieve liefdesgeschiedenis, maar er valt zo nu en dan wel wat te lachen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Jenny und der Herr im Frack

1941 | Mysterie

Duitsland 1941. Mysterie van Paul Martin. Met o.a. Gusti Huber, Johannes Heesters, Hilde Hildebrand, Paul Kemp en Oskar Sima.

Een verzekeringsinspecteur zit achter Jenny aan omdat hij verliefd op haar is en om een juwelendiefstal op te lossen. Eind goed, al goed. Het scenario is van Georg Zoch, Jacob Geis, Peter Groll en de regisseur. Het camerawerk is van Josef Strecher.

Wie konntest du, Veronika?

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Milo Harbich. Met o.a. Ralph Arthur Roberts, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty en Grethe Weiser.

De dochter van een bankier wil niet om haar geld getrouwd worden. Pas als haar geliefde geen financiële problemen meer heeft, is ze bereid hem te huwen. Een hele stoet prima typeringen trekt voorbij in deze goed geregisseerde film.

Herz modern möbliert

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Hilde Krahl, Gusti Huber, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Kurt Seifert.

Wervelend blijspel met vele verwisselingen en verwikkelingen. Twee jonge paren, Hans en Daisy (Lingen en Huber) plus Thomas en Lore (Fröhlich en Krahl) willen een eigen huishouding voeren en daartoe moet ieder een woning inrichten. De een betrekt een eenvoudige, de ander een luxueuze. Dit vormt de basis waarop de film stoelt. Lingen, die bewezen heeft over regeisseurstalent te beschikken, tracteert de kijker op een aardige avondje amusement, waarbij hij geholpen wordt door een hele schare bekende gezichten.

Marguerite : 3

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Gusti Huber, Hans Holt, Grethe Weiser en Theo Lingen.

Dr. Wolf Findeisen wordt verliefd op Marguerite, de eigenares van een modezaak. Zijn drie ooms, vrijgezellen van middelbare leeftijd, zijn daar niet enthousiast over. Maar wanneer ze Marguerite leren kennen, doen ze haar alle drie een huwelijksaanzoek. Het briljante draaiboek van Käutner en Eggebrecht, naar het gelijknamige blijspel van Schwiefert en Lingen, werd door de laatste met veel vaart en humor verfilmd.

Zwischen den Eltern

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Hans Hinrich. Met o.a. Willy Fritsch, Jutta Freybe, Gusti Huber en Hans Brausewetter.

Het zoontje zorgt ervoor dat vader zijn avontuur met een jeugdvriendin beëindigt en voorkomt zo een dreigende scheiding. Nogal breedvoerig verteld maar toch boeiend.

Kleiner Mann - ganz gross!

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Paul Hoffmann en Hilde von Stolz.

Wanneer Peter Kolle een brief ontvangt waarin verteld wordt dat hem een erfenis van 137.000 dollar te wachten staat, gaat zijn omgeving hem met andere ogen bekijken. Hij heeft die brief echter zelf geschreven! Een amusante film met onverwachte wendingen. Huber en de Kowa vormen een enig paar.

Der Optimist

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Henny Porten, Else Elster en Theo Lingen.

Gustl (Kowa) is de optimist, een jonge man die constant van grote rijkdom droomt. Hij staat open voor duizend-en-een grillige idee[KA3]en en brengt zijn moeder (Porten), zuster (Elster) en verloofde (Huber) tot vertwijfeling door zijn onbekwaamheid. Uiteindelijk lukt het hem een fictieve oliebron goedkoop in handen te krijgen en met grote winst weer te verkopen, kort voordat duidelijk wordt dat er geen olie is. Zo heeft Gustl toch zijn fortuin gemaakt. Ondanks de goede acteurs slechts een doorsneefilm.

Land der Liebe

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van Reinhold Schünzel en Reinhold Schunzel. Met o.a. Gusti Huber, Albert Matterstock, Valerie von Martens, Wilhelm Bendow en Oskar Sima.

Een muzikale komedie met satirische inslag, die in een fantasie-koninkrijk speelt. De koning (Matterstock) ontvlucht zijn aanstaande verloving met prinses Julia (Huber) en de staatszaken, en laat een geschrokken hofhouding achter. De minister-president (Bendow) haalt vervolgens de dichter Schnipex (Matterstock) over, omdat hij zo sprekend op hem lijkt, voor korte tijd voor koning te spelen. Dat leidt tot aardige verwikkelingen, want Schnipex wordt verliefd op Julia en zij op hem. Aan het slot krijgen zij elkaar, terwijl de koning troost zoekt bij Julia`s aantrekkelijke moeder (Martens). Schünzel's laatste film voordat hij emigreerde. Deze film met de spitsvondige dialogen van Curt Goetz vonden de nazi's zo gevaarlijk, dat hij pas nadat er flink in geknipt was door de censuur kwam en in de bioscoop belandde. Een alleszins geslaagde film.

Die Unentschuldigte Stunde

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Huber, Gusti Wolf, Dagny Servaes, Anton Edthofer en Hans Moser.

Een gymnasiumleerlinge trouwt een arts met een drukke praktijk. Ze verveelt zich al gauw en gaat, zonder dat haar man dat weet, weer naar school. Een amusante, vlot geregisseerde en goed gespeelde film.

Der Mann von dem man spricht

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Heinz Salfner en Gusti Huber.

Een student die het met de studie niet zo nauw neemt, treedt op als dompteur in een circus. Een dolle klucht, waarin Rühmann vakkundig wordt bijgestaan door Hans Moser en Theo Lingen. Scenario van Hanns Saßmann. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Savoy-Hotel 217

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Brigitte Horney, Käthe Dorsch, Gusti Huber en Alexander Engel.

De lichtzinnige Natasja (Horney) heeft haar zinnen gezet op de oberkelner van het hotel, Andrei Antonowitsch Wolodkin (Albers). Wanneer ze in haar kamer wordt vermoord behoort hij, m[KA1]et haar man (Engel) en haar neef (Deltgen), tot de verdachten. Ucicky heeft Albers alle gelegenheid geboden de rol te spelen die hem het beste ligt, d.w.z. niet de oberkelner maar... Albers! Gesitueerd in Moskou 1911. Scenario van Gerhard Menzel, camerawerk van Fritz Arno Wagner. Ook bekend als MORD IM SAVOY.

Fiakerlied

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Gusti Huber, Franz Schafheitlin, Josefine Dora en Erika Dannhoff.

De oude koetsier van een fiaker valt dood van zijn koets. Door een oud krantenknipsel, dat in zijn zakken wordt gevonden, komt men meer te weten over zijn lot. Koetsier Str[KA3]odl (H[KA3]orbiger) is in dienst van de rijke heer Jolander (Schafheitlin) en moet toezien hoe deze een meisje (Dannhoff) ongelukkig maakt. Str[KA3]odl wordt zelf verliefd op de jonge Ludmilla (Huber), hetgeen wederzijds is. Wanneer hij ziet hoe Jolander ook Ludmilla wil verleiden, slaat hij hem in een opwelling dood. Strödl moet de gevangenis in en zijn leven is geruïneerd. Dit drama in een Weense voorstad weet elk cliché te vermijden. Het gaat niet om de rijke lui en hun zoete gelukzaligheid van toen, maar om het Wenen van de eenvoudige mensen. Paul Hörbiger en Gusti Huber, die zichzelf overtreffen, leveren hieraan de belangrijkste bijdrage. Ook bekend als FAHR'N MA, EUERE GNADEN en SERVUS WIEN.

Tanzmusik

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Liane Haid, Gusti Huber, Hermann Thimig, Leo Slezak en Georg Alexander.

Een Weense pianist, die in Amerika jazzmusicus is geworden, keert naar zijn land terug om zich voortaan aan de klassieke muziek te wijden. De Amerikaanse vrouw, die hij onderweg trouwt, houdt daar niet van en dus raakt het huwelijk op de klippen. Gelukkig heeft hij inmiddels een Oostenrijks meisje leren kennen! Goed spel van allen, maar Slezak steelt de show.

Sylvia und ihr Chauffeur

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Johann A. Hübler-Kahla. Met o.a. Olga Tschechowa, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Leo Slezak en Paul Heidemann.

Een jongeman (Albach-Retty) en zijn vriend (Slezak) kunnen op een oud kasteel net de eindjes aan elkaar knopen. De een beheert het kasteel en werkt daarnaast als taxichauffeur, de ander, een vroegere operazanger, is kok en bediende. Door autopech strandt de rijke weduwe Sylvia (Tschechowa) op het kasteel. Ze denkt dat de beheerder de eigenaar is en wordt prompt verliefd op hem. Maar hij heeft alleen maar oog voor haar geadopteerde dochter Angelika. Grootmoedig maakt Sylvia plaats voor het jonge geluk. Als huwelijksgeschenk voor de geliefden koopt ze het kasteel. Veel muziek, veel Weense couleur locale, veel bekende spelers - en toch kan de film niet echt boeien. Alleen Leo Slezak met zijn komisch talent is een plezier om te zien. Ook bekend als EIN WALZER UM DEN STEFANSTURM.