Daniel Barenboim

Acteur

Daniel Barenboim is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maxim Vengerov: The Soul Of The Violin

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Simon Broughton. Met o.a. Maxim Vengerov, Edward Seckerson, Ilkka Lehtonen, Larissa Vengarova en Galina Turchaninova.

Op enkele jaren tijd is de jonge Russische violist Maxim Vengerov uitgegroeid tot een van de beste en populairste virtuozen van het einde van de 20e eeuw. Laureaat van vele internationale concours is het vooral zijn charisma dat aanslaat bij het grote publiek. Sinds hij ambassadeur werd van UNICEF zet hij zich bovendien in voor kinderen. Met zijn Stradivarius raakt hij blijkbaar moeiteloos het hart van de luisteraar. Tijdens zijn optredens straalt hij een grote persoonlijkheid uit. Zo zien we hem aan het werk tijdens de legendarische performance die hij gaf aan de Prinsengracht in Amsterdam en zijn we getuige van zijn vlotte, fantasierijke manier van optreden tijdens zijn 'Master Classes'. Een knap portret van een sympathieke vioolvirtuoos. Montage is van Tom Jones en Gerard Evans. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Erik Bannenberg, Greg Glomb, Frank Hanes, Paul Incaprio, Andy Lee, Peter Sturgis, Colin Waldeck en Walt Woodward. Stereo.

Die Verwandlung der Welt in Musik

1993 | Documentaire, Muziek

Frankrijk/Duitsland 1993. Documentaire van Werner Herzog. Met o.a. Wolfgang Wagner, Yoshi Yamamoto, Placido Domingo, James Levine en Daniel Barenboim.

Door zijn debuut als operaregisseur in Bayreuth met zijn enscenering van Lohengrin raakte Herzog zo in de ban van de Bayreuther Festspiele dat hij het niet kon nalaten er een documentaire over te draaien. Op zijn eigen individualistische manier loopt hij door de coulissen waar zich voor hem een nieuw universum opent. Hij brengt beelden van repetities van o.a. Parsifal met Domingo, De vliegende Hollander, onder muzikale leiding van Sinopoli, Tristan en Isolde, waarvoor de kostuums ontworpen werden door Yamamoto en natuurlijk van zijn eigen Lohengrin. Het observerende oog van een cineast in de somptueuze wereld van de opera, met gesprekken en getuigenissen van de grootste namen van het ogenblik. Een boeiend document dat geen enkele liefhebber mag missen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Barenboim op televisie komt.

Reageer