David Kerr

Regisseur, Producer

David Kerr is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

A Midsummer Night's Dream

2016 | Komedie

2016. Komedie van David Kerr. Met o.a. John Hannah, Maxine Peake, Matt Lucas en Nonso Anozie.

Justice In Wonderland

2000 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Tim Leandro. Met o.a. Charles Dance, Nadim Sawalha, Kenneth Cranham, Robert Hardy en Belinda Lang.

In 1999 daagde het Tory-parlementslid Neil Hamilton (Dance) zakenman Mohamed Al Fayed (Sawalha) voor het gerecht omdat deze in een interview uit 1997 voor Channel 4 beweerd had Hamilton geld te hebben gegeven om bepaalde vragen in zijn verband voor te leggen aan het parlement. De zaak hield de Britse pers vijf weken lang in de ban. In dit docudrama worden de hoogtepunten uit dit proces gerecontrueerd. De debatten worden letterlijk weergegeven en nergens is er plaats voor fantasie. Dance zet zijn personage onvergetelijk neer. Je ziet zijn arrogante zelfzekerheid stukje bij brokje afbreken, tot hij haast radeloos wordt in zijn eigen verdediging. Ook zijn vrouw Christine (gespeeld door Lang) geeft een sterk dramatisch karakter aan het verloop. Een kluif naar de hand van de liefhebbers van goede rechtbankdrama's die ver staan van de soap-achtige wangedrochten die we dikwijls in de zalen te zien krijgen. Regisseur Leandro schreef zelf het scenario, dat nergens droog of detactisch wordt maar veel weg heeft van een onvervalste thriller. De observerende fotografie is van Ivan Barton. Ondertitel: THE HAMILTON V AL FAYED LIBEL TRIAL. Stereo.

Varian Fry: Der Schindler der Künstler

1998 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1998. Documentaire van David Kerr. Met o.a. Richard Schwartz, Miriam Davenport, Justus Rosenberg, Jean Gemahling en Marcel Verzeano.

De Amerikaanse journalist Varian Fry (1908-1967) kwam in 1940 naar Frankrijk. Als voorvechter van de mensenrechten was hij reeds in de jaren 1930 getuige van wat de nazi's de joden aandeden. In het Frankrijk van het Vichy-regime slaagde hij erin om 2.500 mensen uit de handen van de nazi's te houden, w.o. enkele van de belangrijkste door de Duitsers gezochte kunstenaars van de twintigste eeuw, zoals André Breton, Max Ernst, Heinrich Mann, Marc Chagall en Leon Feuchtwanger. Op gevaar voor eigen leven smokkelde hij en zijn kleine groep medewerkers hen het land uit via Spanje. Officiëel kreeg hij nooit hulp van Amerika, daar het land niet in oorlog was met Duitsland. Het was erg frustrerend voor Fry dat hij vele, minder bekende, kunstenaars niet kon redden wegens gebrek aan financiële middelen. De film wisselt foto's, archiefopnamen en beelden van de holocaust af met getuigenissen van mensen die het meegemaakt hebben, w.o. medewerkers als Miriam Davenport en Richard Schwartz, die als gids fungeert om de belangrijke plaatsen in Marseille te tonen van waaruit Fry opereerde. Dit boeiende portret van een minder gekende 'Schindler' werd meermaals bekroond op documentaire festivals. Kerr schreef zelf het scenario. Montage is van Julia Meadows en achter de camera stonden Douglas Hartington, Richard Humeroft, Simon Fanthorpe en Fred Fabre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Kerr op televisie komt.

Reageer