Josh Gilbert is regisseur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Furry Vengeance

2010 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2010. Familiefilm van Roger Kumble. Met o.a. Brendan Fraser, Ricky Garcia, Brooke Shields, Eugene Cordero en Patrice O'Neal.

Vergeten filmster Fraser (The Mummy) speelt een projectontwikkelaar die in de wildernis van Oregon een gigantisch winkelcentrum uit de grond probeert te stampen. De oorspronkelijke bewoners van het bos, waaronder een wraakzuchtige wasbeer en een vernuftige hermelijn, zijn daar echter niet van gediend en gaan de strijd met hem aan. Aardig idee voor een kinderfilm, maar helaas worden de wijze levenslessen overspoeld door onleuke poep- en piesgrappen. Stukken beter: de Japanse animatieklassieker Pom Poko (1994), die een soortgelijk verhaal vanuit het perspectief van de dieren vertelt.

Mr. Woodcock

2007 | Komedie

Verenigde Staten 2007. Komedie van Craig Gillespie. Met o.a. Billy Bob Thornton, Seann William Scott, Susan Sarandon en Ethan Suplee.

Als kind werd John Farley (Scott) getreiterd door zijn gymleraar, omdat hij nogal dik en weinig atletisch was en omdat de bewuste gymleraar, Mr. Woodcock, een ontzettende hufter was. Eenmaal volwassen gebruikte hij zijn ervaringen om een succesvol zelfhulpboek te schrijven over hoe je jeugdtrauma's kunt verwerken. Maar dan slaat het noodlot toe: zijn moeder (Sarandon) begint een relatie met de gehate Woodcock. Scott is niet 's werelds leukste komiek, maar door het vileine spel van Thornton is deze komedie toch wel aardig.

a/k/a Tommy Chong

2005 | Documentaire

Verenigde Staten 2005. Documentaire van Josh Gilbert.

Documentaire van Josh Gilbert over komiek Tommy Chong die negen maanden in de gevangenis moet zitten. Chongs bedrijf maakt waterpijpen, en dat mag niet in de Verenigde Staten. Voor Gilbert geldt de arrestatie van Chong als het symbool van de 'neergaande spiraal' waarin zijn land terecht is gekomen. Hoe kan het dat Chong, tot die dag in 2003 nog nooit gearresteerd, de gevangenis in moet vanwege zijn passie voor marihuana, terwijl zijn land elders op de wereld met bommen en raketten tekeer gaat?