Cristina Marsillach

Acteur

Cristina Marsillach is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Donne armate

1991 | Misdaad, Drama

Italië 1991. Misdaad van Sergio Corbucci. Met o.a. Lina Sastri, Cristina Marsillach, Massimo Bonetti, Maria Angela Giordano en Imma Piro.

De laatste film die Corbucci maakte voordat hij in december 1990 stierf, is een televisiefilm over een politieagente en een terroriste. De terroriste Nadia (Sastri) ontsnapt wanneer zij weggevoerd wordt door politieagente Angela (Marsillach). Na haar schorsing besluit Angela om Nadia tot elke prijs te vinden. Zij wordt daarbij geholpen door inspecteur Marco La Valle (Bonetti), die erachter komt dat Nadia erin was geluisd door mensen die haar wilden vermoorden. Later hebben de twee vrouwen een toevallige ontmoeting, waarbij ze ternauwernood aan een aanslag ontsnappen. Door de lens keek Sergio D'Offizi. Naar het scenario van de regisseur, Giovanni Romoli en Stefano Sudriè.

Quattro storie di donne/Luisa

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Franco Giraldi. Met o.a. Gianni Garko, Cristina Marsillach en Senta Berger.

Italië, 1968. de geëmancipeerde bankdirectrice Luisa zit midden in haar scheiding van Paolo en verwacht en kind van haar nieuwe vriend Andrea. Haar wereld stort in als ze hoort dat haar achttienjarige dochter Marta gearresteerd is wegens het kraken van een huis. Geplaagd door schuldgevoelens probeert Luisa haar dochter te begrijpen. Als Marta vertelt dat ze zwanger is, neemt Luisa een ingrjipende beslissing

Marrakesh Express

1989 | Komedie

Italië 1989. Komedie van Gabriele Salvatores. Met o.a. Diege Abatantuono, Fabrizio Bentivoglio, Cristina Marsillach en Giuseppe Cederna.

Fraai opgenomen Italiaanse road movie met een goede jonge cast. Het verhaal begint wanneer Marco in Milaan bezoek krijgt van een Spaans meisje dat hem om $ 20.000 vraagt om haar hasj- rokende vriendje Rudy uit een Marokkaanse gevangenis te halen. Marco heeft Rudy al in geen 10 jaar meer gezien en laat zich dan ook overreden. Met de hulp van een aantal oude vrienden krijgt hij het geld bij elkaar, waarna hij via St. Tropez en Spanje met het meisje op reis gaat. Ze hebben plezier en roken hasj, maar in Marrakesh beginnen de problemen, wanneer het meisje met het geld verdwijnt. Onderhoudende situatiekomedie.

Luisa

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Franco Giraldi. Met o.a. Senta Berger, Gianni Garko, Cristina Marsillach en Memè Perlini.

Een vrouw die een nieuw leven wil beginnen, wordt geconfronteerd met het feit dat ze echtgenote en moeder is. Berger geeft een knappe en ontroerende vertolking in haar rol als vrouw die van haar man scheidt, terwijl ze zwanger is van een ander. Tegelijkertijd heeft ze problemen met haar puberdochter, die gearresteerd wordt.

I giorni del commissario Ambrosio

1989 | Misdaad

Italië 1989. Misdaad van Sergio Corbucci. Met o.a. Ugo Tognazzi, Carlo Della Piane, Carla Gravina, Claudio Amendola en Cristina Marsillach.

In Milaan wordt een playboy dood aangetroffen. Hij is overleden aan een overdosis. Er zijn twee getuigen, maar hun verklaringen zijn zo dubieus dat de commissaris voor een flinke puzzel staat. De film is traag en concentreert zich vooral op karaktertekening. Een goede rol van Tognazzi.

Treno di panna

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Andrea De Carlo. Met o.a. Sergio Rubini, Carol Alt, Cristina Marsillach, Hal Yamanouchi en Maurizio Faulisi.

Een Italiaanse musicus, die nauwelijks Engels spreekt, komt aan in New York. Hij krijgt werk als ober, geeft lessen Italiaans en schrijft liedjes om in zijn onderhoud te voorzien. Intussen ontmoet hij een aankomend actrice en een beroemde ster. Niet erg origineel en de acteerprestaties zijn evenmin geweldig, maar niettemin onderhoudend.

Opera

1987 | Horror, Mysterie, Thriller

Italië 1987. Horror van Dario Argento. Met o.a. Cristina Marsillach, Urbano Barberini, Daria Nicolodi, Ian Charleson en Antonella Vitale.

Horrorspecialist Argento laat in het beroemde Milanese operahuis La Scala Verdi's versie van MacBeth door een zwerm zwarte raven verstoren, omdat er een soort vloek rust op het gebouw waarbij ongelukken en rampen elkaar opvolgen. Flamboyante filmstijl en enkele knap geënsceneerde moordscènes, die aan Fulci herinneren. Het beste shot is dat van een kogel die zich door het oog en het hoofd van een spion boort om een telefooncel stuk te maken. Scenario van regisseur Argento en Franco Ferrini. Camerawerk van Ronnie Taylor. Ook bekend als TERROR AT THE OPERA.

Every Time We Say Goodbye

1986 | Romantisch drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Israël 1986. Romantisch drama van Moshé Mizrahi. Met o.a. Tom Hanks, Cristina Marsillach, Benedict Taylor, Anat Atzmon en Gila Almagor.

Tijdens WO II wordt de gewonde Amerikaanse piloot David Bradley (Hanks), die bij de RAF is ingedeeld, verpleegd in Jeruzalem dat in het Engelse mandaatgebied Palestina ligt. Hij wordt verliefd op een verpleegstertje (Marsillach) en zij op hem. Hanks is de zoon van een (protestante) predikant en zij behoort tot een sefardische (joodse) familie; beide families zijn tegen hun verhouding. Vroege film van Tom Hanks met een van zijn eerste dramatische rollen, voordien maakte hij voornamelijk lichte komedies als Splash. Hanks doet het heel aardig, maar er is weinig chemie met zijn tegenspeelster.

La Gabbia

1985 | Drama, Erotiek

Italië/Spanje 1985. Drama van Giuseppe Patroni Griffi. Met o.a. Tony Musante, Laura Antonelli, Florinda Bolkan, Laura Troschel en Blanca Marsillach.

De film gaat over een playboy op middelbare leeftijd, die in Parijs een vrouw tegenkomt. Hij heeft haar in het verleden verleid, onteerd en verlaten. Nu is hij verward geraakt in een web van krankzinnige passie, waarin hij de gevangene en het slachtoffer is van de vrouw en haar dochter. Het idee is goed, maar het zwakke scenario, met slechte dialogen, heeft geen film opgeleverd die de moeite waard is.

Ultimas tardes con Teresa

1984 | Drama, Romantiek

Spanje 1984. Drama van Gonzalo Herralde. Met o.a. Maribel Martín, Angel Alcázar, Patricia Adriani, Cristina Marsillach en José Bódalo.

Verblind door de revolutionaire strijd, worden een ordinaire inbreker en een burgerlijke studente intieme vrienden en maken ze samen een gemene zaak. Een vormloze en middelmatige bewerking van een zeer gewaardeerde Spaanse roman.

1919, crónica del alba

1983 | Romantiek

Spanje 1983. Romantiek van Antonio José Betancor. Met o.a. Miguel Molina, Cristina Marsillach, Walter Vidarte en Emma Suárez.

Het tweede deel van VALENTINA, nu over de overgang van de prille jeugd naar de adolescentie. Een intiem verhaal, overdreven nauwkeurig gefilmd.

Estoy en crisis

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Fernando Colomo. Met o.a. José Sacristán, Cristina Marsillach, Mercedes Sampietro en Marta Fernández-Muro.

Een leidinggevende figuur zoekt een manier om jonge meisjes te verleiden...Een werkelijk afgrijselijke komedie die bovendien pretendeert kritisch te zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cristina Marsillach op televisie komt.

Reageer