Herbie Hancock (1940): cast en muziek.
Er zijn 11 films gevonden.

Classic Albums: Songs In The Key Of Life - Stevie Wonder

1997 | Documentaire, Muziek, Biografie

Nederland​/​​Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van David Heffernan. Met o.a. Stevie Wonder, Berry Gordy, Herbie Hancock, Quincy Jones en Gary Bird.

Carnegie Hall Salutes the Jazz Masters

1994 | Muziek

Japan​/​​Verenigde Staten 1994. Muziek van Gary Halvorson. Met o.a. Herbie Hancock, Vanessa Williams, Don Alias, Dee Dee Bridgewater en Kenny Burrell.

Een onderhoudend en informatief eerbetoon aan de groten uit de jazz, met optredens van een aantal eigentijdse talenten als Pat Meheny en Roy Hargrove. Dit gala in Carnegie Hall werd gehouden ter ere van de vijftigste verjaardag van Verve, het jazzlabel dat werd opgericht door muziekvernieuwer Norman Granz. Williams en Hancock presenteren om beurten en spelen ook stukken van grootheden als Dizzy Gillespie, Miles Davis, Count Basie, Wes Montgomery en vele anderen. Betty Carter levert een prachtige vertolking van de klassieker 'How High The Moon'. Zangeres Abbey Lincoln krijgt de mensen op de stoelen met 'I Must Have That Man'. De film eindigt geheel in stijl, met een door iedereen meegespeeld 'Now's the Time'. Jazz-liefhebbers zullen er geen genoeg van kunnen krijgen. De regie van Halvorson is adequaat.

Livin' Large

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Michael Schultz. Met o.a. Lisa Arrindell, Blanche Baker, Nathaniel (Afrika) Hall, Julia Campbell en Bernie McInerney.

Carson is een jonge, zwarte televisiereporter die vindt dat zijn televisie-imago hem hoe langer hoe meer 'letterlijk' blanker maakt. Raciale satire met tussen de regels door het thema: 'Wat mensen allemaal prijsgeven om succes te hebben'. Met dank aan WATERMELON MAN en SOUL MAN.

Harlem Nights

1989 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Komedie van Eddie Murphy. Met o.a. Eddie Murphy, Richard Pryor, Danny Aiello, Redd Foxx en Berlinda Tolbert.

Sugar Ray (Pryor) en zijn geadopteerde zoon Quick (Murphy) drijven omstreeks 1935 een goedlopende nachtclub in Harlem. Een corrupte politieman die de handlanger is van gangster Bugsy Calhoune begint hen het leven lastig te maken, maar Sugar Ray en Quick besluiten terug te vechten. Murphy liet met zijn belabberde regiedebuut zien hoe je een goedlopende carrière om zeep kunt helpen. Bekroond met een Razzie voor Slechtste Scenario. Murphy werd genomineerd voor de Razzie voor Slechtste Regisseur. Mooie kostuums, dat wel.

Colors

1988 | Misdaad, Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1988. Misdaad van Dennis Hopper. Met o.a. Sean Penn, Robert Duvall, Maria Conchita Alonso, Randy Brooks en Grand Bush.

Penn en Duvall zijn twee agenten van de C.R.A.S.H., de Community Resources Against Street Hoodlums, die de straatbendes die L.A. beheersen de oorlog hebben verklaard. Duvall heeft de nodige ervaring, terwijl Penn vrij roekeloos optreedt. De film geeft een onverbloemd beeld van de oorlog tussen de verschillende gangs, die dagelijks voor onvoorspelbare ontwikkelingen zorgt. Jachtige en enerverende montage, in de voor Hopper kenmerkende stijl. Zijn beelden zijn onvoorstelbaar realistisch en komen aan als een visuele vuistslag. De acteurs presteren schitterend. Michael Schiffer en Richard Di Lello schreven het verhaal, dat door Schiffer werd omgevormd tot scenario. Rauwe, harde beelden van Haskel Wexler. De integrale versie van 127m is verkrijgbaar op video.

Action Jackson

1988 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Craig R. Baxley. Met o.a. Carl Weathers, Craig T. Nelson, Sharon Stone, Vanity en Thomas F. Wilson.

Hoeveel smakeloze elementen Action Jackson ook bevat (extreem geweld, platte taal, zinloos blote borsten), toch weet de actiefilm de aandacht te behouden. Cameraman Matthew F. Leonetti heeft daarmee te maken, vanwege diens snelle beelden. Maar vooral de acteurs mogen de prestatie op hun credit schrijven in het verhaal over de gedegradeerde rechercheur Jericho 'Action' Jackson (Weathers), die de perverse moorden van maffia-industrieel Dellaplane (Nelson) wil bestraffen.

Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling

1986 | Komedie, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1986. Komedie van Richard Pryor. Met o.a. Richard Pryor, Debbie Allen, Art Evans, Fay Hauser en Barbara Williams.

Pryor overziet, met behulp van een alter ego figuur, zijn leven. Deze autobiografie is alleen leuk aan het begin: zijn jeugd, zijn eerste stappen op weg naar het succes. Daarna wordt het vervelend. De eerste regie van Pryor, die ook meeschreef aan het script en de film produceerde.

Autour de minuit

1986 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1986. Muziek van Bertrand Tavernier. Met o.a. Dexter Gordon, François Cluzet, Gabrielle Haker, Sandra Reaves-Phillips en Lonette McKee.

Tavernier heeft als eigenschap zich keer op keer te vernieuwen. Voor deze film laat hij zich inspireren door het leven van de jazzrecensent Francis Paudras en zijn vriend Bud Powell. Puur impressionistische mengeling van fictie en werkelijkheid, zonder intrige, over het leven van zwarte muzikanten die in Parijs en New York wonen. Met een volledige vrijheid van opbouw en een zeldzame beheersing van het tijdselement in de film. Ook de kunst van de tijdelijke overschakeling binnen een opname zelf en het maken van fantasiebeelden wordt verstaan. Ondanks de overvloedige muziek is er een tragische toon. Via de jazz kunnen de personages spreken en hun gevoelens uiten. Beslist een artistiek hoogstandje.

A Soldier's Story

1984 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1984. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Howard E. Rollins jr, Adolph Caesar, Dennis Lipscomb, Art Evans en Denzel Washington.

Tijdens WO II begint men zich in Amerika bewust te worden van de noodzaak om de rassenongelijkheid op te heffen, een proces dat nog vele jaren op zich zou laten wachten, voordat het voltooid werd. In Washington D.C. wordt besloten een zwarte officier naar het racistische Zuiden te sturen om een geheimzinnige moord in een opleidingskamp op te helderen. Uiteraard is de tegenwerking die Rollins ontmoet kolossaal. Ondanks de bedreigingen gaat hij systematisch te werk en ontrafelt de zaak die gekenmerkt wordt door onnodige 'cover-ups' en een zeer onverwacht resultaat heeft. Een beklemmende film met fraaie muziek. Geïnspireerd op de roman Billy Bud van Herman Melville. Oorspronkelijk een toneelstuk van Charles Fuller, die daarvoor de Pulitzer Prize kreeg.

Death Wish

1974 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Michael Winner. Met o.a. Charles Bronson, Hope Lange, Vincent Gardenia, Steven Keats en William Redfield.

De New Yorkse architect Paul Kersey (Bronson) neemt het gewapende recht in eigen hand als een groep drugsverslaafden zijn vrouw vermoordt en zijn dochter verkracht en in coma achterlaat. Omdat noch de politie, noch Kersey zelf de daders kan achterhalen, besluit Kersey burgerwacht te worden en zijn buurt te ontdoen van alle andere junkies en misdadigers. Intussen is de politie niet blij met de ongevraagde hulp. De soms nogal expliciet getoonde geweldscènes vergen een sterke maag. De film maakte destijds discussie los over burgerwachten en werd gevolgd door vier slappe sequels.

Blowup

1966 | Thriller, Mysterie, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1966. Thriller van Michelangelo Antonioni. Met o.a. David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, John Castle en Jane Birkin.

Een gevierde modefotograaf (Hemmings) maakt wat achteloze kiekjes van een liefdespaar in een park. Bij het uitvergroten blijkt dat hij zonder het te weten ook een duistere zaak heeft geregistreerd. Intrigerende, stijlvolle eerste Engelstalige film van Antonioni toont Swinging London uit de jaren zestig, met de nodige seks, drugs en rock 'n roll (van o.a. The Yardbirds). Antonioni speelt voortdurend met de werkelijkheid, zodat de hoofdpersoon en het publiek op het verkeerde been worden gezet. Gebaseerd op een verhaal van Julio Cortázar. Gouden Palm in Cannes.