Dana Millican

Acteur

Dana Millican is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Leave No Trace

2018 | Drama

Verenigde Staten/Canada 2018. Drama van Debra Granik. Met o.a. Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Michael Draper en Peter Simpson.

Will, een Irak-veteraan met PTSS, heeft zo’n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom diep verborgen in de bossen bij Portland, Oregon leeft. Tot ze worden ontdekt. Prachtig, subtiel sociaal drama van Granik is haar eerste film na Winter’s Bone (2010), de film die van Jennifer Lawrence een ster maakte. Deze film zou hetzelfde kunnen doen met de Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin McKenzie, die geweldig is als Tom. Een naam die overigens pas gekozen werd na de repetities. Tom is namelijk de afkorting van Thomasin en werd tijdens de repetities steeds gebruikt. Een fictieve naam leek daarna niet meer te passen.

This Is My Life and Boy Does it Suck

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Karl T. Hirsch. Met o.a. Hyrum Patterson, Matt Gallagher, Dana Millican, Karl T. Hirsch en Billy Forester.

Deze aarzelende film is deels in kleur, deels zwart-wit en bevat ingekleurde gedeeltes. Hij gaat over het ogenschijnlijk voortkabbelende leven van alledag. Het is veel te veel een onderonsje van acteurs en actrices geworden. Het scenario dat originele ideeën bevat, maar nogal wat moeite heeft met het bepalen van de richting, is van regisseur-producent Hirsch, die in de rolprent te zien is als David Stone. Het camerawerk is van medeproducent D. Evan Long. Lag een jaar op de plank voordat hij op een onbeduidend festival gedraaid werd en daarop door omroepen gekocht werd voor het vullen der daluren. De rolprent had als nietszeggende werktitels WHATEVER en GREEN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dana Millican op televisie komt.

Reageer