Gennadi Wassiljew is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Das Zauberbildnis

1997 | Familiefilm, Fantasy

China/Rusland 1997. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Sergei Shnyriov, Gao Li, Chen Tianxuan, Ariadna Schengelaja en Walentina Telitschkina.

Het is Vasiliev, de Russische grootmeester der sprookjesfilms, gelukt om ook na de val van het communisme te overleven en door te gaan met filmen. Uit zijn verleden heeft hij betrekkingen met de Chinezen uit de Volksrepubliek aangehaald en dat heeft weer geleid tot een samenwerking. Het wonderlijke verhaal van deze film is over Iwan (Shnyriov), die wegens het verrichten van goede daden de beeltenis bezit van Xiao Qin (Li), de gemalin van een harteloze Chinese mandarijn die tevens een grote gemene tovenaar is. In het portret zit ook de ziel van Xiao Qin opgesloten en de mandarijn stelt alles in het werk om hem Iwan te ontfustelen om zo zijn lusteloze vrouw op te peppen. Als dat lukt met een list, wordt hij gestolen. Met de hulp van Xiao Qins broer krijgt Iwan het weer in handen en verslaat haar boze echtgenoot. Ze gaan trouwen en het nieuwe paar leefde daarna nog heel lang en gelukkig. De film is in principe al geschikt voor kleuters, maar als hij niet ingedubd is, kan hij beter door grotere kinderen bekeken worden.

Finist, jasni sokol

1975 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1975. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Vjasheslav Voskressenki, Svetlana Orlova, Michail Kononov, Michail Pugovkin en Ludmilla Shityajeva.

Vaderlandslievend sprookje over een horde vijanden die Rusland binnenvallen en aangevoerd worden door de arglistige Kartaus Rotbart, die kan toveren en in een zeer korte tijd grote delen van het land in zijn macht heeft. De dappere Finist is de enige die hem kan bestrijden, maar hij wordt met behulp van magie in een bosmonster veranderd.