Per Sandholt: montage.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

When the Dust Settles

2020 | Drama

Denemarken 2020. Drama van Dorte Warnøe Høgh en Ida Maria Rydén. Met o.a. Karen-Lise Mynster, Jacob Lohmann, Malin Crépin, Henning Jensen en Lærke Winther Andersen.

Kapper Jamal heeft genoeg van zijn autoritaire vader, terwijl loodgieter Morten en zijn vrouw Camilla proberen hun zoon op het rechte pad te houden. Ondertussen twijfelt de bevlogen en idealistische minister van Justitie Elisabeth of ze met pensioen zal gaan, om meer tijd met haar vrouw te kunnen doorbrengen. En zo zijn er nog vijf mensen die we leren kennen in deze ‘scandi noir’ over de levens van acht mensen die slachtoffer worden van een terroristische aanslag. We volgen hen voor, tijdens en na de aanslag, in een sterke, beklemmende dramaserie die de donkere kant van de Deense samenleving belicht.

Borg/McEnroe

2017 | Drama, Biografie, Sportfilm

Zweden​/​​Denemarken​/​​Finland 2017. Drama van Janus Metz. Met o.a. Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård en Tuva Novotny.

1-6 7-5 6-3 6-7 (16-18) 8-6. Tennisfans weten meteen waar dit over gaat: De Wimbledon-finale van 1980 tussen Björn Borg en John McEnroe. De spanning in dit speelfilmdebuut van documentairemaker Janus Metz (Armadillo) zit hem dan ook niet in de uitslag van die finale, maar in de weg ernaartoe voor beide spelers. Met name Borg (gespeeld door dubbelganger Gudnason) wordt gevolgd. En wat blijkt: ijskonijn Borg was als jeugdspeler net zo'n heethoofd als McEnroe. En werd ook nog eens geleefd door zijn fans, coach en managers. Helaas komen we over McEnroe (fijn opgefokt gespeeld door LaBeouf) verder bar weinig te weten.

Land of Mine

2015 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Denemarken​/​​Duitsland 2015. Drama van Martin Zandvliet. Met o.a. Roland Møller, Louis Hofmann, Joel Basman, Mikkel Boe Følsgaard en Laura Bro.

Kort na WO II moeten Duitse krijgsgevangenen in Denemarken achterblijven om de landmijnen die ze zelf hebben gelegd op te ruimen. Land of Mine volgt sergeant Rasmussen (Møller), die steeds meer medelijden krijgt met het groepje krijgsgevangenen dat hij onder zijn hoede heeft. Begrijpelijk, want dat groepje bestaat uitsluitend uit jongemannen. Kinderen soms. De jongste is vijftien jaar. Strak en goed gedoseerd oorlogsdrama biedt onweerstaanbare mix van spanning, emotie en verontwaardiging. Winnaar van de publieksprijs op IFFR 2016.

Go with Peace Jamil

2008 | Drama

Denemarken 2008. Drama van Omar Shargawi. Met o.a. Dar Salim, Khalid Alssubeihi, Munir Shargawi, Elias Samir Al-Sobehi en Amira Helene Larsen.

Speelfilmdebuut van de Deens-Palestijnse fotograaf Omar Shargawi (Kopenhagen, 1974) over een soenniet in Kopenhagen die een kettingreactie van geweld veroorzaakt als hij de sjiiet vermoordt die zijn moeder heeft gedood. Shargawi's rauwe scenario werd bijgewerkt door Mogens Rukov, de medeauteur van oa Dogme-klassieker Festen. Het resultaat is een indringend werk over eeuwenoude religieuze afkeer die niet gebonden blijkt aan plaats of tijd. De jury van het Rotterdamse filmfestival roemde de geslaagde regie en acteerprestaties, het fascinerende tempo en het gebruik van close-ups die de beperkingen van een besloten gemeenschap toepasselijk stileren. Goed voor de felbegeerde VPRO Tiger Award.

AFR

2007 | Fake documentaire

Denemarken 2007. Fake documentaire van Morten Hartz Kaplers. Met o.a. Morten Hartz Kaplers, Anders Fogh Rasmussen, Pia Kjsersgaard, Holger K. Nielsen en Vivi Nielsen.

Kunst heeft de plicht om de moraal en wetten van een maatschappij uit te dagen, vindt de Deense regisseur Morten Hartz Kaplers. In zijn fakedocumentaire wordt de Deense premier Anders Fogh Rasmussen vermoord door een extremist. In een knappe montage blikken hoogwaardigheidsbekleders zoals Kofi Annan, George W. Bush en Deense politieke kopstukken terug op de zaak. AFR geeft een zeer realistisch beeld van een land in shock. De film, die in thematiek sterk lijkt op Death of a President (2006), won in 2007 een (gedeelde) Tiger Award op het IFFR.