Paul McCollough

Acteur, Componist, Auteur

Paul McCollough is acteur, componist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Majorettes

1987 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Bill Hinzman. Met o.a. Kevin Kindlin, Terrie Godfrey, Denise Huot, Tom E. Desrocher en Mark E. Jevicky.

Een maniak heeft het dit keer voorzien op majorettes. Een paar medewerkers van producent John Russo, die THE NIGHT OF THE LIVING DEAD maakten, zijn ook verantwoordelijk voor deze armetierige verfilming van Russo's eigen boek. Ook bekend als ONE BY ONE.

The Crazies

1973 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van George A. Romero. Met o.a. Lane Carroll, W.G. McMillan, Harold Wayne Jones, Lloyd Hollar en Lynn Lowry.

Een vliegtuig stort neer nabij Evans City, Pennsylvania. Aan boord bevindt zich een gevaarlijk virus, aangemaakt voor bacteriologische oorlogsvoering. Zodra de eerste tekenen van besmetting zichtbaar worden (onverklaarbare krankzinnigheid), wordt het stadje door het leger van de buitenwereld afgesloten. Het komt tot een regelrechte oorlog tussen de bevolking (al dan niet besmet) en de soldaten. Een gedramatiseerde documentaire in de stijl van Frederick Wiseman. Het ritme ligt zenuwslopend hoog, waardoor de zwakke vertolking wordt verhuld. Stilistisch gezien, sluit de film aan bij Romero's debuut NIGHT OF THE LIVING DEAD. De soldaten in witte uniformen met achter gasmaskers verborgen gezichten, kunnen best voor zombies doorgaan. De regisseur schreef zelf het scenario, naar een verhaal van Paul McCollough. Fotografie van S. William Hinzman. De song 'Heaven Help Us' van Carole Bayer Sager en Melissa Manchester wordt gezongen door Beverly Bremens. Ook bekend als CODE NAME: TRIXIE en COSMOS 859.

Hungry Wives

1973 | Thriller, Horror, Drama

Verenigde Staten 1973. Thriller van George A. Romero. Met o.a. Jan White, Ray Laine, Anne Muffly, Joedda McClain en Virginia Greenwald.

Nu haar dochter Nick (McClain) haast volwassen is voelt Joan Mitchell (White) zich een gevangene in haar huwelijk. Haar man Jack (Thunhurst) is dikwijls weg. Niemand heeft haar nodig en ze voelt zich een stuk van de decoratie. Ze wordt doorlopend geplaagd door nachtmerries. Samen met haar gefrustreerde vriendin Shirley (Muffly) bezoekt ze een buurvrouw, Marion (Greenwald), een kaartlegster die bekent dat ze een heks is. Als Joan thuiskomt ontdekt ze Nick in bed met een vriend. Het meisje ontvlucht het ouderlijke huis en Joan voelt zich verantwoordelijk. Ze schaft zich een boek aan over heksenrituelen en verleidt Nick`s vriend Craig (Laine). Ze vraagt Marion haar als heks in te wijden. Complexe en ambitieuze, maar amateuristische uitgewerkte opvolger van Romero`s NIGHT OF THE LIVING DEAD, die commerci[KA3]eel noch critisch hoge toppen scheerde. Regisseur/scenarist Romero waagt zich hier in het universum van een Ingmar Bergman, maar is duidelijk nog niet rijp genoeg om zijn bedoelingen tot een goed einde te brengen, mede door de zwakke acteerprestaties van haast alle betrokkenen. De originele versie duurde 130m, maar de film werd door de verdelers ingekort. In Engeland verscheen in 1994 een video-versie van 104m. Romero was tevens verantwoordelijk voor de montage en fotografie. Ook uitgebracht als SEASON OF THE WITCH (de titelmelodie van Donovan) en JACK'S WIFE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul McCollough op televisie komt.

Reageer