Frode Rasmussen

Acteur

Frode Rasmussen is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Farlig Farvann

1995 | Thriller

Noorwegen 1995. Thriller van Lars Berg. Met o.a. Petronella Barker, Nils Ole Oftebro, Morten M. Faldaas, Jan Gronli en Frode Rasmussen.

Tijdens een gevangenentransport (ergens in Noorwegen, aan de kust) weten bankovervaller Falken (Oftebro) en autodief Ole (Faldaas) te ontsnappen. Vervolgens overvallen ze een bank, maar door de snelle komst van de politie, kunnen ze uitsluitend nog ontsnappen door medewerkster Marlene (Barker) in gijzeling te nemen. Het trio baant zich een weg naar het fjord, ontkomt met een bootje en landt op een eenzaam eilandje met een vuurtoren, waarop vuurtorenwachter Egil woont. Het bootje slaat stuk en zinkt in open zee. Wat dan volgt is een psychologisch kat-en- muis-spel van aftroeven door het viertal; het varieert van angst, solidariteit, afschuw, begrip, onbegrip en egoïsme onder de bedreiging van de komst van de politie die aan de kim opdoemt. Een film, die niet overloopt van actie en niet erg origineel kwa scenario is, en die het vooral moet hebben van de rollen, de teksten en de expressie.

Begynnelsen pȧ en historie

1988 | Familiefilm

Noorwegen 1988. Familiefilm van Margrete Robsahm. Met o.a. Linda Pedersen, Linn Stokke, Wenche Foss en Frode Rasmussen.

Enkele jaren na afloop van WO II. Het zeven-jarige meisje Marin (Pedersen) woont met haar moeder en twee broers op een druk eilandje. Vader zit in de gevangenis wegens collaboratie met de bezetter. Het is Marin's laatste zomer vóór ze in Oslo naar school moet. Het vooruitzicht van de kostschool, een streng katholiek internaat, in de grote stad is weinig verlokkelijk en werpt een schaduw over haar 'laatste' zomer. Marin is een eenzame ziel die nauw verbonden is met de natuur, maar ze wordt ook beïnvloed door de relaties met ouderen uit haar omgeving. Vrij monotoon ondanks de knappe psychologische schets, maar een zeer gevoelige film, die zich vooral tot de kinderen richt. Het autobiografische debuut van Robsahm.

Nattseilere

1987 | Avonturenfilm

Noorwegen 1987. Avonturenfilm van Tor M. Törstadt. Met o.a. Vera Holte, Helge Jordal, Frode Rasmussen, Katja Medböe en Per Oscarsson.

Een avonturenthriller die een eeuw geleden speelt, over een sympathieke, Belmondo-achtige vagebond, die voortdurend problemen heeft. Hij helpt in het verlaten noorden van Noorwegen een aan haar lot overgelaten en aan geheugenverlies lijdende, veertienjarige schipbreukelinge. In beeld gebracht als amateurtoneel met soms hemeltergende vertolkingen van professionele acteurs (vooral Oscarsson). Alleen Holte als het meisje is het bekijken waard.

Lars i porten

1984 | Drama

Noorwegen 1984. Drama van Leif Erlsboe. Met o.a. Magnus E. Haslund, Joachim Calmeyer, Anne Kathrine Krigsvill, Peder Hamdahl Naess en Anne Marie Ottersen.

Hoe de twaalf-jarige Lars (Haslund) volwassen wordt te midden van zijn strijdende en kijvende ouders. Hij vindt steun bij buurvrouw Lill (Krigsvill) een prostitu[KA1]ee, die hem leert dansen en hij dagdroomt met zeeman Kalle (Sk[KL23]nberg) over verre landen. Het liefst van al is hij bij zijn oom Tobby (Calmeyer) een vertrouwde die hem meeneemt op de motor en tegen wie hij over van alles en nog wat honderd uit kan praten. Als oom Tobby echter verliefd wordt op Lill, stort het wereldje van Lars in. Redelijk drama over schoksgewijs opgroeien, waarin onze Skandinavische Noorderburen best sterk zijn. Magnus E. Haslund is in het werkelijke leven de zoon van regisseur Erlsboe. Gesitueerd rond 1955.

Sösken pa guds Jord

1983 | Drama

Noorwegen 1983. Drama van Laila Mikkelsen. Met o.a. Anneli Drecker, Torgils Moe, Odd Furöy en Frode Rasmussen.

Een compact, intens psychologisch drama over een kleine groep mensen die op een klein eiland voor de kust van Noorwegen een bestaan trachten op te bouwen. Het desolate landschap, hun bijna totale isolement en de interne spanningen tussen de inwoners leiden tot een gewelddadige uitbarsting van opgekropte gevoelens. Mikkelsen houdt de film goed in de hand en slaagt erin de juiste sferen op te roepen, niet in het minst door het uitstekende camerawerk van Rolv Haan. Ook bekend als CHILDREN OF THE EARTH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frode Rasmussen op televisie komt.

Reageer