Herbert Hübner (1889-1972): cast.
Er zijn 44 films gevonden.

San Salvatore

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Dieter Borsche, Antje Weisgerber, Will Quadflieg, Charles Régnier en Hanna Rucker.

In een sanatorium in Lugano ligt een jonge vrouw. Twee artsen maken haar het hof: de een knap en charmant, de ander ernstig en introvert. Zij kiest voor de charmeur en merkt te laat dat die onbetrouwbaar en labiel is. Naar een roman van Hans Kades. Veel tranen, weinig inhoud. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Heiner Schnackertz.

Ludwig II: Glanz und Ende eines Königs

1955 | Biografie, Drama, Historische film

Duitsland 1955. Biografie van Helmut Käutner. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Friedrich Domin, Paul Bildt en Marianne Koch.

Alles in deze biopic van de Beierse koning ziet er pico bello uit, maar een beetje saai is het wel. Vooral in het begin als de vorst lange gesprekken voert tijdens wandelingen in de paleistuin. Maar in de jaren '50 was die statische manier van filmen kennelijk geen bezwaar. Het publiek genoot van de technicolor-kleuren, de kostuums, en de toenmalige filmsterren. Naast titelrolvertolker O.W. Fischer zien we toppers als Ruth Leuwerik als Sissi, Friedrich Domin in de rol van Bismarck en Paul Bildt als componist Wagner. De film werd deels opgenomen op de sprookjeskastelen die Ludwig tijdens zijn leven uit de grond liet stampen.

Eine Frau genügt nicht?

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Ulrich Erfurth. Met o.a. Hilde Krahl, Hans Söhnker, Rudolf Forster, Heliane Bei en Hans Reiser.

Maria (Krahl) en Ernst Vossberg (S[KA3]ohnker) zijn twintig jaar getrouwd. Het stel is kinderloos gebleven. Maria komt er toevallig achter als zij ongwild een telefoongesprek afluistert, dat Ernst van plan is te scheiden, omdat hij trouwen wil met Renate Reinhard (Bei), die van hem een kind verwacht. De scheiding wordt uitgesproken, maar Renate wil achteraf niet met een oudere man samenleven, wat ze Maria in een vertrouwelijk gesprek zegt. Dan gebeurt er een ramp. Volslagen ongeloofwaardige film die heel zwakjes geacteerd wordt. Het scenario dat bol staat van vals sentiment, is van regisseur Erfurth, Erich Ebermayer en Frank Dimen, die de pulproman van Michael Graf Soltikow bewerkten. Het camerawerk is van Werner Krien.

Die Frau des Botschafters

1955 | Drama, Romantiek

Duitsland 1955. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Antje Weisgerber, Hans Stüwe, Ingrid Andree, Paul Hubschmidt en Herbert Hübner.

De Duitse ambassadeur in Portugal treedt voor de tweede keer in het huwelijk met zijn aantrekkelijke secretaresse. Zijn volwassen dochter is inmiddels naar Lissabon gereisd en wordt verliefd op een charmante kunsthandelaar, die in werkelijkheid een verguisde spion is en ooit geholpen werd door de secretaresse, die hij vervolgens liet zitten. Een draak van een film, die uiterst onlogisch in elkaar gevlochten is en gebruik maakt van alle aanwezige clichés uit het handboek. Moraal van het verhaal: trouw nooit met een ondergeschikte.

Verrat an Deutschland

1954 |

Duitsland 1954. Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Paul Müller, Herbert Hübner, Hermann Speelmans en Yoko Tani.

Het verslag van het Russische spionagenet van Richard Sorge in Japan, een Harlan-produktie alsof hij nog steeds voor het Derde Rijk filmde. Koude-Oorlogspropaganda.

Die sieben Kleider der Katrin

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Klinger, Doris Kirchner, Georg Thomalla en Grethe Weiser.

Aan de hand van de jurkjes die Katrin (Ziemann) draagt mogen we haar leven vol romantiek, een lach en een traan meemaken. De eerste keer is ze achttien en draagt ze een dirndl-kleedje en is ze verliefd op een jonge, koene piloot Hans (Möller); daarna gaat ze in het zwart omdat haar oom dood is enz. enz. Wat een aardig idee was, gaat ten onder aan de banaliteit die dertien-in- een-dozijn-filmer Deppe eraan meegaf. Zonde van Ziemann. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff naar de gelijknamige roman van Gisi Gruber. Het camerawerk is van Herbert Körner.

Das Mädchen aus Paris

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Etchika Choureau, Erich Schellow, Anneliese Kaplan, John van Dreelen en Oliver Hassencamp.

Een flauwe komedie met een vergezocht scenario, die alleen nog maar met enig begrip bekeken kan worden als men het tijdsbeeld van het Frans-Duitse vriendschapsverdrag dat De Gaulle en Adenhauer sloten, erbij betrekt: twee oude studievrienden, een Duitse fabrikant van blaasinstrumenten en zijn Franse makker van toen ontmoeten elkaar weer op een kunstveiling in München en ze besluiten dat resp. hun zoon en dochter maar moeten trouwen. Als de kinderen elkaar op Duitse bodem ontmoeten lukt dat bijna, tot een voormalig vriendje van het Franse meisje roet in het eten gooit. Welaan, de vaders zetten alle zeilen bij en dankzij de Frans-Duitse samenwerking lukt het. Wat een euforie en opportunisme van toen. Thans hooguit lachwekkend. Een onzin-film.

Das Fliegende Klassenzimmer

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Heliane Bei, Paul Klinger, Peter Tost en Peter Kraus.

Verfilming van een scenario van Erich Kästner over een middelbare-schoolklas die een stuk opvoert dat heet : 'Het vliegende klaslokaal'. Nostalgie van de schooljaren in 1973 met veel minder succes opnieuw verfilmd door routinier Werner Jacobs.

Vati macht Dummheiten

1953 | Familiefilm

Duitsland 1953. Familiefilm van Johannes Häußler. Met o.a. Otto Gebühr, Camilla Horn, Herbert Hübner, Claus Geißler en Florentine von Castell.

Een door de tand des tijds aangeknaagde povere film over het onwaarschijnlijke sprookje van twee koene buurtjes, een vaderloze, straatarme jongen en een moederloos, rijk meisje, die voorkomen dat een stelletje oplichters haar gefortuneerde pa beroven en ervoor zorgen, dat de vader met de moeder trouwt. Scenario van Walter F. Fichelscher.

Illusion in Moll

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Hildegard Knef, Herbert Hübner, Sybille Schmitz, Hardy Krüger en Albrecht Schoenhals.

Valse melodramatiek over een zoon die een erfenis mis ziet lopen omdat zijn moeder hertrouwen wil waarna zijn verloofde de aanstaande schoonvader ontmaskert als een ongewenste avonturier. En dat alles wordt nog gemeend bovendien. Liever een ander kanaal kiezen.

Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren

1952 | Drama, Romantiek, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Ernst Neubach. Met o.a. Paul Hörbiger, Eva Probst, Adrian Hoven, Dorit Kreysler en Herbert Hübner.

De zoon van een rijke industrieel wordt tegen de wil van zijn vader veliefd op een pianiste. Zoals gebruikelijk voor een goede heimatfilm, heeft men zich niet ingespannen er iets bijzonders van te maken. Het lijkt wel of eerst de titel-smartlap is opgenomen, en er naderhand een film bijgeflanst is - zo weinig heeft het geheel om het lijf.

Es kommt ein Tag

1950 | Historische film, Drama

Duitsland 1950. Historische film van Rudolf Jugert. Met o.a. Dieter Borsche, Maria Schell, Lil Dagover, Gustav Knuth en Herbert Hübner.

Schell in één van haar trouwhartige, oersentimentele rollen van een Frans meisje dat verliefd is op een Duitse soldaat in de oorlog van 1807. De Duitse soldaat doodde echter haar Gaston. Schells tranen maken het verloop van het verhaal er niet geloofwaardiger op.

Der Posaunist

1949 | Muziek, Sportfilm

Duitsland 1949. Muziek van Carl Boese. Met o.a. Paul Dahlke, Sabine Peters, Ludwig Körner, Herbert Hübner en Michael Korten.

De eerzucht van zijn jonge vrouw brengt een muzikant in een orkest er toe, dik te doen, maar zijn droom kapelmeester te worden, spat als een zeepbel uiteen. Korte, ietwat trage film, die verder niet opmerkelijk zou zijn, als Dahlke niet zo'n uitmuntende karakterstudie gaf.

Junge Adler

1944 |

Duitsland 1944. Alfred Weidemann. Met o.a. Willy Fritsch, Herbert Hübner, Dietmar Schönherr en Hardy Krüger.

Leden van de Hitler Jugend verrichten werkzaamheden in een vliegtuigfabriek. Nazi-propaganda, aantrekkelijk verpakt, in een soms prima geregisseerde jeugdfilm.

Zirkus Renz

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Paul Klinger, Angelika Hauff, Alice Treff en Fritz Odemar.

Ten koste van zijn persoonlijk geluk maakt Ernst Renz van een eenvoudige kermisattractie een miljoenenonderneming. Prachtige hoofdrollen van Deltgen, Klinger en Hauff, in een boeiende film van Rabenalt, die het uitbeelden van het circusleven tot één van zijn specialiteiten heeft gemaakt.

Um 9 kommt Harald

1943 | Mysterie

Duitsland 1943. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Irene von Meyendorff, Anneliese Uhlig, Werner Fuetterer, Roma Bahn en Hans Nielsen.

Een moord en een verdachte met een motief, ogenschijnlijk een duidelijke zaak dus. Dan komt echter een scala aan verwikkelingen aan het licht waarvan zelfs Christie's Miss Marple zou duizelen. Veel te langdradig en met een te gecompliceerde plot. Ook de acteerprestaties blijven beneden het gemiddelde.

Paracelsus

1943 | Biografie

Duitsland 1943. Biografie van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Werner Krauss, Mathias Wieman, Martin Urtel, Harald Kreutzberg en Fritz Rasp.

De arts en pestbestrijder Paracelsus werd door Pabst als profeet van een 'nieuwe orde' gepresenteerd. Een onbegrijpelijke, naïeve ideologische film van een vroeger zo grote regisseur. Het scenario is van Kurt Heuser. Het camerawerk is van Bruno Stephan.

Damals

1943 | Drama, Thriller

Duitsland 1943. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Hans Stüwe, Rossano Brazzi, Zarah Leander, Karl Martell en Hilde Körber.

Om haar dochter te beschermen laadt Vera Meiners (Leander) de schijn op zich, een moord gepleegd te hebben. Hansen ontlokt aan Leander vakkundig de ene gevoelsuitbarsting na de andere, maar het wordt op den duur een beetje te veel van het goede. Dit was Leanders laatste film in nazi-Duitsland. Ze ging niet in op Goebbels' 'verzoek' de Duitse nationaliteit aan te nemen en keerde naar haar geboorteland, Zweden, terug. Het scenario is van Peter Groll en regisseur Hansen. Het camerawerk is van Franz Weihmayr.

Johann

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Theo Lingen, Fita Benkhoff, Irene von Meyendorff, Hermann Thimig en Hilde Seipp.

Johann, de volmaakte kamerdienaar, belandt door een kamermeisje in de gevangenis en dat is nog maar het begin van een reeks bonte avonturen. Theo Lingen in een heel amusante verfilming van zijn eigen toneelstuk, dat indertijd ook op de Nederlandse planken werd gespeeld (met Cor Ruys).

Carl Peters

1941 | Biografie

Duitsland 1941. Biografie van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Karl Dannemann, Fritz Odemar, Toni von Bukovics en Hans Leibelt.

De Duitser Carl Peters tracht in de negentiende eeuw zijn regering ervan te overtuigen het noodzakelijk is in Afrika te koloniseren. Deze historisch onjuiste biografie was bedoeld als anti-Engelse propaganda.

Kora Terry

1940 | Drama, Thriller

Duitsland 1940. Drama van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Josef Sieber, Will Dohm, Herbert Hübner en Will Quadflieg.

Acrobatische tweelingzusters zijn beiden verliefd op dezelfde violist. Rökk-voer bij uitstek met liedjes als 'Wenn es Frühling wird' en 'Für eine Nacht voller Seligkeit'.

Fahrt ins Leben

1940 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Duitsland 1940. Drama van Bernd Hoffman. Met o.a. Herbert Hübner, Walter Werner, Ruth Hellberg, Ursula Herking en Hedwig Bleibtreu.

Voordat het opleidingsschip 'Deutschland' vertrekt voor een wereldreis, raken vier koopvaardijkadetten verwikkeld in allerlei avonturen waarbij uiteraard een vrouw in het spel is. Naast aantrekkelijke opnamen van het leven aan boord ligt het accent vooral op de betekenis van de 'Kameradschaft'; het is immers 1940. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Die Rothschilds

1940 | Drama, Historische film

Duitsland 1940. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Carl Kuhlmann, Hilde Weißner, Gisela Uhlen, Erich Ponto en Herbert Hübner.

Deze anti-semitische film schildert de opkomst van de familie Rothschild gezien vanuit het nazi-standpunt. De oude Mayer Amschel Rothschild uit Frankfurt stuurt zijn zoon Nathan (Kuhlmann) naar London, die carri[KA2]ere in het bankwezen maakt. Tijdens de slag om Waterloo (1815) zou Nathan het bericht verspreid hebben dat Napoleon gewonnen had. Kort daarop zou hij gebruik gemaakt hebben van de paniek die daardoor op de beurs heerste om een gigantisch vermogen bijeen te verdienen. Dat zou het begin geweest zijn van de bloei van de Rothschild-banken in Europa. De opzettelijk foutieve berichtgeving over Napoleon's vermeende zege bij Waterloo berust op een onjuist historisch gegeven. Nathan Rothschild was door inspanning en goede organisatie eerder op de hoogte van de geallieerde overwinning, dan de Engelsen, die op dat moment allen nog maar beschikten over een verwarrend, weliswaar juist maar achterhaald bericht van de Engelse nederlaag bij Quatre-Bras. Toen Nathan Rothschild de Engelse regering van via Lord Catlereagh op de hoogte wilde stellen, werden vader Nathan en zoon Benjamin hooghartig de deur gewezen door diens butler met de mededeling dat 'his lordship nog sliep'. Nathan spoedde zich naar de beurs en kocht tegen een lage koers zo veel mogelijk staatsobligaties op als hij maar kon. In deze film echter wordt het onjuist historische feit gebruikt om de meest kwalijke joodse karikaturen tentoon te stellen. In hetzelfde jaar gemaakt als JUD SŸSS doch in deze film ontbreekt ook nog de dramatische spanning. Er wordt teveel geleuterd en hij is verschrikkelijk saai. De vertoning is in Duitsland nog steeds verboden. En terecht.

Wir tanzen um die Welt

1939 | Musical

Duitsland 1939. Musical van Karl Anton. Met o.a. Lucie Höflich, Herbert Hübner, Harald Paulsen, Carl Raddatz en Charlotte Thiele.

De concurrentie poogt een succesvolle revue-troep te ondermijnen. Een revuefilm, waarin nogal opvallend met 'ijzeren discipline' en 'kameraadschap' wordt geschermd. Willi Kollo, zoon van de operettecomponist Walter en vader van de operatenor René, leverde het idee en schreef de muziek en de teksten van de liedjes.

Robert und Bertram

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Heinz Zerlett. Met o.a. Rudi Godden, Kurt Seifert, Carla Rust, Fritz Kampers en Heinz Schorlemmer.

De platte klucht uit 1856 waarop deze rolprent gebaseerd is, bevatte al een reeks smerige antisemitsche spelsc[KA2]enes. In deze film zijn deze nare racistische trekjes nog eens flink aangescherpt. Het gaat over de belevenissen van de twee - zwervers - uit de titel. Robert wordt door Godden gespeeld en Bertram door Seifert. Het anisemitisme wordt nog eens versterkt door de kwalijke en lelijke karikatuur van de personage van bankier Ipelmeyer (Hübder) en zijn gezin. Wie meer dan een halve eeuw na dato deze prent ziet, ontgaat de komische apecten zeker niet, maar zal er toch niet om kunnen lachen. Goed gemaakt, maar verdorven en terecht vlak na de capitulatie van Duitsland in 1945 verboden. Vanaf 1994 mag de film weer vertoond worden. Of dat nou zo'n goed idee was, wordt ten zeerste betwijfeld. Wie is nu ermee gediend?

Hotel Sacher

1939 |

Duitsland 1939. Erich Engel. Met o.a. Sybille Schmitz, Willy Birgel, Wolf Albach-Retty, Hedwig Bleibtreu en Herbert Hübner.

Sybille Schmitz is vlak voor WO I een Russische spionne die een Weense ambtenaar corrumpeert. Een overdaad aan Weense sfeer.

Drei wunderschöne Tage

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Gustav Waldau, Hans Zesch-Ballot, Gina Falckenberg, Walter Janssen en Hans Richter.

Tijdens een drie dagen durend personeelsuitstapje blijkt dat niet iedereen zijn zorgen thuis heeft gelaten. Een omvangrijke rolbezetting en ook nog het Regensburger Domkoor zijn opgetrommeld om propaganda te maken voor het 'schoolreisje' dat zo goed is voor de handhaving, zo niet bevordering, van de goede geest in het bedrijf.

Sergeant Berry

1938 | Western, Komedie

Duitsland 1938. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Toni von Bukovics, Peter Voß, Herma Relin en Gerd Höst.

Een uiterst populaire Albers-film over politiesergeant Berry uit Chicago die drugsmokkelaars aan de Mexicaanse grens moet oppakken.

Rote Orchideen

1938 | Misdaad

Duitsland 1938. Misdaad van Nunzio Malasomma en Walter Janssen. Met o.a. Olga Tschechowa, Albrecht Schoenhals, Camilla Horn, Hans Nielsen en Herbert Hübner.

Twee ingenieurs (Schoenhals en D[KA3]oderlein) worden verdacht van bedrijfsspionage. Schoenhals weet naar het buitenland te vluchten en van daaruit bewijst hij, na vele avonturen, zijn onschuld en die van zijn collega. Hij verovert ook nog het hart van zangeres Maria (Tschechowa), die aan het begin van de film een duistere rol speelde. Een misdaadfilm waarvoor je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Noch de spelers, noch het onwaarschijnlijke verhaal weten te boeien, al maakt de muziek van Franz Grothes wel wat goed. Een film die je snel vergeet.

Kautschuk

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Eduard von Borsody. Met o.a. René Deltgen, Gustav Diessl, Herbert Hübner, Hans Nielsen en Vera von Langen.

Eind vorige eeuw smokkelde Deltgen terwille van het Britse imperium stekjes van de rubberboom uit Brazilië naar Engelse koloniën. Een aardige, spannende avonturenfilm, geheel in het Amazonegebied opgenomen.

Fahrendes Volk

1938 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1938. Drama van Jacques Feyder. Met o.a. Hans Albers, Françoise Rosay, Camilla Horn, Herbert Hübner en Irene von Meyendorff.

Hans Albers in een kleurige rol als gevluchte gevangene die, verstoten door zijn vrouw, in een circus staljongen wordt en zijn zoon van het slechte pad probeert te houden waarna de paardrijdster met wie de jongen naar Parijs ging, de man uiteindelijk bij de politie aangeeft, wat een schitterende achtervolgingsscène over de Parijse daken oplevert. Er werd tegelijk een Franse versie gedraaid: LES GENS DU VOYAGE.

Dreizehn Man und eine Kanone

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Friedrich Kayssler, Otto Wernicke, Herbert Hübner, Erich Ponto en Alexander Golling.

Een van de dertien soldaten, die de 'bemanning' van een belangrijk kanon vormen, schijnt een 'verrader' te zijn. Dit verhaal uit WOI paste aan het eind van de jaren '30 als 'lofzang op de Duitse soldaat' uitstekend in de propagandamachine.

Die Fromme Lüge

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Pola Negri, Hermann Braun, Herbert Hübner en Harald Paulsen.

Aan het ziekbed van haar onwettige zoon ontmoet een zangeres de man die haar indertijd heeft laten zitten. Sterk drama, spannend en effectief geregisseerd. Pola Negri vormt het middelpunt, maar haar tegenspelers geven haar goed partij.

Gefährliches Spiel

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Harry Liedtke, Karl Martell, Theo Lingen en Otto Treßler.

De fantastische samenwerking tussen regisseur Erich Engel en zijn hoofdrolspeelster Jenny Jugo (samen maakten ze elf films) is ook hier aan af te zien. De jonge Rosy (Jugo) en haar vader (Liedtke) zijn plotseling arm geworden. Ze doen voor elkaar net of er niets gebeurd is. Ze gaan stiekem werken - Rosy in een fabriek en vader als kelner. De hardvochtige grootvader (Tre[KL29]ler) weigert hen te helpen. Dankzij een verliefde, rijke jongeman (Martell) komt alles toch nog op zijn pootjes terecht. Jenny Jugo bewijst hier dat ze ook in serieuze en dramatische scènes het publiek kan overtuigen. Een goede film, die na meer dan een halve eeuw nog weinig van zijn glans verloren heeft.

Ein Volksfeind

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Heinrich George, Franziska Kinz, Herbert Hübner, Carsta Löck en Hans Richter.

Verfilming van Ibsen`s gelijknamige toneelstuk. Stockmann (George), de badarts, ontdekt dat het bronwater in een gerenommeerd kuuroord vervuild is. Hij krijgt zowel de autoriteiten als de bevolking van het stadje tegen zich, als hij de bad laat sluiten tot de verontreiniging ongedaan is gemaakt. Hij zet daarbij zijn carrière en zelfs zijn huiselijk geluk op het spel. In afwijking van het literaire voorbeeld speelt de film zich af in nazi-Duitsland, en Stockmann wordt uiteindelijk door de regering gedekt. Jammer voor deze verder niet slechte film, die vooral boeit door het fraaie spel.

Condottieri

1937 | Historische film

Duitsland​/​​Italië 1937. Historische film van Luis Trenker en Werner Klinger. Met o.a. Luis Trenker, Ethel Maggi, August Eichhorn, Carla Sveva en Herbert Hübner.

Een opstandige legeraanvoerder duelleert met zijn broodheer, de hertog van Malatesta en rukt daarna op om het Vaticaan te bezetten. Bij deze laatste opnames mocht het heimat-idool Trenker (beroemd door zijn bergklimmersfilms) zestig SS-soldaten als figuranten gebruiken. Maar toen Goebbels en Hitler deze scène zagen, waren ze woedend omdat de SS-figuranten plotseling op de knieën gingen voor de heilige vader.

Andere Welt

1937 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1937. Drama van Marc Allégret en Alfred Stöger. Met o.a. Käthe Gold, Karl Ludwig Diehl, Franz Schafheitlin, Leopoldine Konstantin en Herbert Hübner.

De jonge Engelse lerares Audrey (Gold) leidt een triest bestaan. Ze gaat een huwelijk zonder liefde aan met haar jeugdvriend Dr. Carter (Schafheitlin) en gaat met hem mee, wanneer hij voor een koloniale functie naar Malakka moet. Daar stuit zij echter op hetzelfde verwaande gezelschap, dat zij probeerde te ontvluchten. Geleidelijk aan neemt Audrey afstand van haar man, en richt zij zich tot een Maleise prins (Diehl), die van haar houdt. Wanneer zij malaria oploopt, zorgt niet haar man maar alleen de prins voor haar. Ondanks het geroddel laat Audrey zich na haar genezing van haar man scheiden en trouwt met de prins. Een verbazingwekkend moderne film rond de emancipatie van een jonge vrouw en klasse- en rassenvooroordelen. Käthe Gold schittert in de vrouwelijke hoofdrol in de Duitse versie. Allégret maakte gelijktijdig een Franse versie, LA DAME DE MALACCA.

Alarm in Peking

1937 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Gustav Fröhlich, Leny Marenbach, Bernhard Minetti, Peter Voß en Herbert Hübner.

China, 1900: de Bokseropstand. De Europeanen in Peking's ambassadewijk verdedigen zich net zolang tegen de Chinezen, tot er hulp van buiten komt. De film wil laten zien dat een vastberaden gemeenschap van zeer verschillende mensen, landen en volkeren het kan opnemen tegen iedere tegenstander, al is hij ook wat aantal betreft in de meerderheid. Jammer genoeg wordt er niet ingegaan op de oorzaak van de opstand tegen de koloniale heersers, voor de rest is de film bijzonder waarheidsgetrouw. De strekking is dat landen best kunnen samenwerken, als ze willen. Gek genoeg is de film in Duitsland tot op de dag van vandaag verboden. Het is een spannende avonturen- en oorlogsfilm uit de koloniale tijd, niets meer en niets minder.

Mädchenjahre einer Königin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Otto Tressler, Renée Stobrawa, Paul Henckels en Herbert Hübner.

Een van die aardige Jenny Jugo-komedies van Erich Engel uit de jaren 1930-1940. De jonge koningin Victoria van Engeland ontmoet de Duitse prins Albert en vindt in hem haar toekomstige gemaal. Scenarioschrijver Ernst Marischka filmde dit verhaal zelf zo'n twintig jaar later opnieuw in kleur.

Das Hofkonzert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Douglas Sirk. Met o.a. Marta Eggerth, Johannes Heesters, Rudolf Klein-Rogge, Otto Tressler en Herbert Hübner.

Marta Eggerth als Biedermeier-zangeresje en Heesters als heerser van een vorstendommetje vinden elkaar als vader en dochter. Sirk draaide tegelijk een Franse versie onder de titel LE CHANSON DU SOUVENIR. Paul Verhoeven maakte acht jaar later een nieuwe versie in kleur: DAS KLEINE HOFKONZERT.

Die Letzte Fahrt der Santa Margareta

1935 | Avonturenfilm, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1935. Avonturenfilm van George Zoch. Met o.a. Hilde Hildebrand, Maria Sazarina, Else Elster, Walter Steinbeck en Herbert Hübner.

Een aardig verhaal over dranksmokkel, liefde en zeemans- romantiek in Duitse Hollywood-stijl. Gesitueerd in Hamburg. Georg Zoch schreef het scenario. Karl Hasselmann verzorgde het camerawerk.

Ein Stern fällt vom Himmel

1934 | Muziek

Oostenrijk 1934. Muziek van Max Neufeld. Met o.a. Joseph Schmidt, Egon von Jordan, Herbert Hübner, Rudolf Carl en Elisabeth Markus.

Een schuchtere conservatorium-student 'leent' zijn stem aan een beroemde film-tenor. Volop kans voor Schmidt om te zingen. Er is een Engelse versie uit 1936, met Schmidt zelf, onder regie van Paul Merzbach: A STAR FELL FROM HEAVEN.

Reifende Jugend

1933 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1933. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hertha Thiele, Albert Lieven, Peter Voß en Marieluise Claudius.

Op een jongensschool in Noord-Duitsland zitten voor het eerst drie meisjes voor hun eindexamen. Knut (Lieven) is verliefd op Elfriede (Thiele), die meer ziet in haar leraar, Dr. Kerner (Vo[KL29]), die ingaat op haar avances. Als Knut dat merkt probeert hij Dr. Kerner te chanteren, om zo zijn examen te halen. De directeur van de school (George), vol begrip, weet Knut weer in het gareel te krijgen. De oude meester Carl Froelich heeft zich bijzonder goed ingeleefd en brengt ons begrip bij voor de problemen van de opgroeiende jeugd. Een succesvolle film die zelfs vandaag-de-dag nog kan boeien. Veel jong talent, met name Thiele en Lieven.

Der Prinz von Arkadien

1932 | Avonturenfilm, Muziek

Oostenrijk 1932. Avonturenfilm van Karl Hartl. Met o.a. Willi Forst, Liane Haid, Hedwig Bleibtreu, Herbert Hübner en Ingeborg Grahn.

Een prins wordt afgezet en trouwt met een actrice. Typische Forst-Stolz-produktie.